Tam Sürüm Bilgini Göster : Öğretiler
Ferrarisini Satan Bilge'den değer verdiğim, önemli olduğunu düşündüğüm, mümkünse yazın duvarınıza dediğim öğretiler. Başka yerlerden de buldukça yazacağım buraya.
En basit soruları bile sormaktan çekinme. Sormak bilgiye ulaşmanın en etkili yöntemidir.
"İyi insanlar, kendilerini sürekli güçlendirirler. " Konfüçyus
Çoğu kimse en büyük gelişimi karşılaştıkları en büyük güçlüklerle kazanmışlardır.
Yaşamda hatalar yoktur, yanlızca dersler vardır.
Hiçbir zaman geçmişte yaşadıklarından pişmanlık duyma.
Başka birinin hayalleri hakkında düşünerek geçirdiğin her saniyeyi, kendinden çalmış olursun.
''Akıl senin için iyi ve yeminli bir dosttur. Bilgi senin için çok merhametli bir kardeştir.''
Bir gazeteci bir gün berbere gider.
Traş olurken boyacı çocuk içeri girer, birşeyler konuşmaya başlar. Pek de zeki görünümlü değildir boyacı, gerek görünüşüyle, gerek konuştuklarıyla veriyordur bu hissi. Berber, traş ettiği gazetecisine bakar ve "izle" der.
Cebinden 2 tane kağıt para çıkarır. Biri bir lira biri beş lira dır. Çocuğa döner: "Mustafa hangisini istersin?". Mustafa alık alık bakar ve bir lirayı alır gider.
Berber gazeteciye döner: "Gördünmü ne kadar aptal çocuk" der ve güler kendisini kanıtlamış olmanın verdiği hazla.
Traş oldukdan sonra berberden çıkan gazeteci 2 sokak ötede boyacı çocukla karşılaşır. Dayanamaz ve sorar: "Evladım neden 5 lirayı almadın?"
Çocuğun cevabı giç gecikmeden gelir: "5 lirayı alsam oyun bitecekti".
BİTİRMEYECEĞİN İŞE BAŞLAMA
pardon ; yanlış oldu.Aslında özel mesajdır.
Arka'daş
09-03-2006, 15:04
Bende bir yumurta var
Sende bir yumurta var
Eger
sen bana bir yumurta verirsen
ben sana bir yumurta verirsem
yine sende bir yumurta
bende bir yumurta olur
şayet
sende bir bilgi var
bende bir bilgi var
sen bana bir bilgi verirsen
ben sana bir bilgi verirsem
sende iki bilgi bende iki bilgi olur
konfüçyüs
BİTİRMEYECEĞİN İŞE BAŞLAMA
pardon ; yanlış oldu.Aslında özel mesajdır.
Güzel AnnE'm;
Eğer SÖZ vermenin anlam ve DEĞERİNİ biliyor isen;Yapamayacağın iş için hiç söz verme de,diyebiliriz sanırım.
Hanımın bildiği para ile borsada yatırım YAPMA!!
Bi fakir alihoca.
Güzel AnnE'm;
Eğer SÖZ vermenin anlam ve DEĞERİNİ biliyor isen;Yapamayacağın iş için hiç söz verme de,diyebiliriz sanırım.
De hocam de bir daha de...Lakin dediğimizle kalıyoruz sanki.
Kendindeki bilgiyi paylaşmayı istemek bir erdem ise karşındakinin kabul edeceğini bilmek de bir yanılgıdır
saygılarımla......
''Bilgiyi Paylaşmak'' içinde, karşındakinin kabullenmesini taşımaz...Bilgi kabul istemez... Bilgi de yanılgı zaten olmaz:)
yapamayacağı işe söz vermeye de cahil cesareti denir...
Cahilin de bilmişinden korkmak gerek........
Telif Hakları vBulletin v3.5.4 © 2000-2008, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
Tercüme Eden :
.