Tam Sürüm Bilgini Göster : Suböreği
Bre Ali Hoca'm yine yedim akşam akşam ama bu sefer her dilimde aklıma geldiniz bir gün beraber yiyeceğiz inşallah . Buyrun size ön hazırlık olarak fotoğrafını yolluyorum bu akşamki böreğin. Anamın eline sağlık.
http://i14.photobucket.com/albums/a339/dentodent/borek.jpg
Sn Dent;
İşte ben böyle Ana'ların ellerinden öperim.
Allah onları korusun,başımızdan eksik etmesin İnşallah.
Selamlarımı,saygılarımı ve sağlık dileklerimi ilet lütfen.
//Bayram ve Su Böreği
Bayram dendiğinde,
Anacığımın yaptığı sini sini börekler ve özellikle su böreği (hiç çıkmaz ya neyse)aklıma gelir.
Bu bayram gene yapmışlar,bir de telefonda söylemezler mi?
Tabii ki telefonda ettiğim bedduaları değme koca karılarının edemeyeceğini ve boğazınız ile başlayan ve inşallahhh diye biten türden şeyler olduğunu tahmin edersiniz.Adiler şimdi nasıl da yiyorlardır.Şöyle yanında bir çay ile boğazdan aşağıya kayış yada süzülüşün verdiği hazzı bir düşününce,kan beynime akmıyor adeta zıplıyor billahi!
Efendim çocukluğumda su böreği ile ilgili hatırladıklarım ise,maalesef heç te iyi şeyler değil.
Evin küçüğü olacağına bilmem ne ol derler ya öyle.Bayram günleri abilerin artık kendilerine olmayan giysilerini giymek koymazdı daa.Ahh o su böreği sinilerine örelenip kıdım kadar yer vermeyişleri yok mu?
Alçaklar nefes almazdı yerken,çekirge sürülerinin sonrasında ki tarla manzaralarına dönerdi o güzelim börek sinileri..Büyüyünce alacağım intikamları planlamakla geçirdiğim gecelerin sayısını hiç sormayın.
Hele o sarı tüysüz dediğim ortanca ağabeyim yok mu?Ulan o küçücük,minnacık ağız,su böreği yerken nassı balina ağzına dönüşürdü görseniz küççcük dilinizi bilem yutardınız inanın.
Ahh ahh..Abi denen o alçakların her bi yaptıklarını affederim,ettim netekim dee.
Velakiin iş bayram ve su böreği deyince akan sular durur,duruyor billahi.
Affetmedim.Affetmem de netekim.Huzur-u Mahşerde su böreği su böreği diye iki elim yakalarında olacakk.
O kadder..
Bir bayram börek açmak için ayrılan yufkalardan artıp siniye sığmayanlar için,hani iki kolumu birleştirdiğim kadar,büyyükçe bir tepsiye yapılanını,gecce ince bir operasyonla iç edip öyle bir saklamıştım ki,abi olacak o alçaklar onca sopa tehdit ve rüşvetlerine karşın bi kelime alamadılar ağzımdan.Bayramın birinci gün boyunca yaptıkları hafiyelikleri görmemezlikten gelip,şo taraflara bakıp ıslık çalma havalarıma diyecek yoktu doğrusu.
Asıl zafer sarhoşluğu tavan arasında su böreğini götürürken olduğunu takdir edersiniz tabii.
Hani çalınca da bi tatlı oluyor mübarek...
Şimdiler de,İstanbul'da börek üstelik 'Su Böreği' adı verdileri nemne şekil ve şemalde olduğu belli olmayan adı,tamı tamına ‘şey’ olanları görmenin verdiği azaba hiiç girmeyeyim.Yalnız o ismi hacı bilmem kim denen kaç dükkana girip müessese müdürlerine:
Kurban olayım,elinizi ayağınızı öpiim,
Şunun adındaki ''Su'' kısmını çıkarın hatta mümkün ise börek dahi yazmayın.
Diye bizzat rica ettim.Olmadı yalvardım bilem.
İçerde ömründe börek neyin açmasını bilmeyen ve dahi bununla öğünen (yanındaki ER kişinin yapma ya deyip gülüşleri daha da ayrı bir deriin mevzudur) hatun kişilerin börek yiyişleri,durumuna hiç değinmeyeyim,daha doğrusu,değinip şu güzelim bayram günün de keyfinizi kaçırmayayım. //
Şu güzelim RESMİ önceki yazılarımızdan biri ile süslemeye çalışalım.
Yarasın dr.Ananın ellerinden öpüver,bir ara unutmazda "Anadoludan böreğime göz koymuş evlatlarımda" var diye koca bir sini yapar bizleri de davet ederse aynı keyifle lüpleriz.Resmini de öyle bir çekmişsinki değme yemek fotografçısı kıskanacak.Ne diyelim tekrar tekrar yarasın biz bakar bakar sulanırız...
Valla canım bir suböreği çekti ki. Nereden bulacaz şimdi, hem de evde yapılmışını? İnsafsızlık yani....
YEMEK DESTANI
Konyalı Şerife Hanım (1896)
Evvela yürüttük baştan çorbayı
Sarmısakla terbiye olmuş paçayı
Domatesle pişirmeli bamyayı
Midemizi açsın hoş misal olsun
Bihamdülillah hiç bir şeyi taşlamam
Yağ içinde yumurtayı boşlamam
Yumuşak somun olmayınca başlamam
Semiz etin kenarları al olsun
Baklava ile börek, der kenar ola
Şeker helvası da pür hisar ola
Toplanıp ihvanlar bir karar ola
Sıtk ü muhabbetle ehl-i hal olsun
Mısırgayı bir hal edin öldürün
Ortasına fıstık pirinç doldurun
Dolmaları üçer üçer kaldırın
Kuvveti bedene irtihal olsun
Katmeri ince aç yağın sakınma
Sakın ona haşnaş yağı kullanma
İnce etten olur hemde çullama
Tavada pişmiş bir kızıl hâl olsun
Enginar ile kereviz ıspanak
Karnabetle semiz ota birle bak
Patete, domate,böğrülce kabak
Onlar da içinde hasbihâl olsun.
Mıkla çilbir, mantı, kaygana gelsin
Makarna ile keşkek, kuskus çekilsin
Şalga pişip gelir iken dökülsün
Kalan yemekler de istimâl olsun
Köfte, yaprak bir de lahana dolması
Sarı erik (sararık) zerdali nohut yahnisi
Zülbiye, pancar, turp salatası
Onlar da içinde pür kemâl olsun
Tabakda turşu da kalmasın mahzun
Zeytin yağ üstüne sıkılsın limon
Balığı kızartın getirin Pür hun
Yiyelim bizler de can misal olsun
Yiyenler nimetin şükrün bilirse
Vucut kuvvet bulup halin alırsa
Bu yemekler bize hergün gelirse
İsterse altı (ay) oruç hal olsun
Sebebin işleyip karın gözetsin
Herkes gidip nasibini deşirsin
Günde bana üçer üçer pişirsin
Hulkı, huyu güzel bir ıyâl olsun.
Ta'n etmen ahbaplar siz bu âşıkı
Ni'met ucuz ama budur lâyıkı
Çok istemem ben keseme harçlığı
Beşibirlik ile bin riyal olsun.
Hak verir dostuna yarınki günü
Çorba da yemeklerin önüdür önü
Yemeklerin bastırmak için üstünü
Kahve ile tütün on çuval olsun
Palize ile muhallebi araya
Kifayeler dursun hep bir sıraya
İki tatlı tuzlu gelsin sofraya
Kaymak güllaç ile şeker hal olsun.
Canım hem böğrülce baklava da ister
Yıldız kökü Çayırbağı'nda biter
Patlıcan ortanın gayretin güder
Karpuz, üzüm, divlek üç misal olsun.
Kadı(y)fın telini kırmalı gü(n)lü
Üzeri kokulu anberli gü(l)lü
Pİlavın üstüne getir sütlüyü
Yiyelim bizler de can cemal olsun.
Bihamdülillah yedik nimet ve nânı
Bizim zamanımız bolluk zamanı
Bin üçyüz ondörtte yaptım destânı
Okunsun dillerde bir icmâl olsun.
Çok güzel ötesi dent yani şık;) Anlaşıldı yemek zamanı geldi !!!
:;ders YALANCI SUBÖREĞİ
MALZEMELER:
3 adet Yufka,
3 adet Yumurta,
200 gr Margarin,
1 demet Maydanoz,
250 gr Beyaz peynir
HAZIRLANIŞI:
Yağı eritin. Yumurtalarla iyice çırpın. Yufkayı serin, üzerine iyice harç sürün. 4 eşit parçaya bölün. Maydanozu ince kıyıp, peyniri ezerek karıştırın. Bu iç malzemesinden 1 yemek kaşığı kadar uç kısma koyup rulo yapın. Tepsiye dizin. Bütün yufkaları bitirdikten sonra yufkaların üzerini örtünceye kadar soğuk su koyun. 20 dakika bekletin. Kuru bezin üzerine çıkarın. Yumurta sarısı sürüp fırında kızartın.
Mocca’lı Panna Cotta
Malzemeler
• 3 dl. krema
• 20 gr. iri çekilmiş toz kahve
• 100 gr. koyu krema
(taze kaymak kıvamında)
• Vanilya çubuğu
• 1 adet portakal kabuğu rendesi
• 1 gr. agar-agar (toz veya plak jelatin kullanılabilir)
• 1 adet kivi ve ufak kokulu muz (süslemek için)
Hazırlanışı
Krema ve çekilmiş kahveyi birlikte ısıtın, kaynama noktasında ateşten alın, üzeri kapalı olarak 30 dakika bekletin ve süzgeçten geçirin. Vanilya çubuğunu ortasından ikiye bölün, etli kısmını sıyırıp tencereye koyun. Aynı tencereye süzdüğünüz krema karışımını, koyu kremayı, portakal kabuğu rendesini ve eritilmiş agar-agar’ı ilave edin. Kuvvetle çırpın. Pütürsüz olunca kalıplara bölün. Daha sonra dolapta 2-3 saat bekletin. Servis için kalıpları sıcak suya hızla batırıp çıkarın, kenarlarını bıçakla ayırıp düz tabağa çıkarın. Panna Cotta’nın etrafını ince küp doğranmış kivi ve muz parçaları ile süsleyin.
http://www.haciabdullah.com.tr/Rehber/tarifler.htm
suyun böreği oluyorda havanın çöreği olmuyor mu?
...Annem böreği kesmeyi bırakdı bana bakdı.....
Ayıp değilmi oğlum dedi ne zaman isterlerse soyle bir tepside onlara yapayım yesinler. Ama anne yorulursun bu zor iş diyip işi yokuşa sürdüysemde (bize yaparken yorulmuyormuşcasına) annemi ikna edemedim ve Arka BahCe efradına ilk yemekde ulaştırılmak üzere bir tepsi suböreği rezerve edilmiş oldu.
Gelelim yemeğin foto ayrıntılarına
Not: Burdan sonraki fotografları izlemek veya izlememek sizin insiyatifinizdedir ,izleyenlerin gecenin bu vaktinde ki yemek ile problemleri kişiyi bağlamakta resim sahibini bağlamamaktadır.
http://i14.photobucket.com/albums/a339/dentodent/borek2.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a339/dentodent/borek3.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a339/dentodent/borek5.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a339/dentodent/borek6.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a339/dentodent/borek7.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a339/dentodent/borek4.jpg
hepsini anladıkta çorba ne çorbası onu da yazsan ona göre ağzımızı sulandıracağız
Efendim, gecenin bu saati ayrıntı vermeyeyim dedim ama madem sordunuz soyleyeyim... çorba hamur kesmesi ve minik köftelerden oluşan Erzincan yöresine ait Un Çorbası dır.
Yine siz sormadan soyliyeyim en sondaki ise Un Helvası
Çok güzel ötesi dent yani şık;) Anlaşıldı yemek zamanı geldi !!!
Güzel Mirim;
Sizin büyük bir incelikle , ilim irfan görmüş adamdır anlar dediğiniz
20-02-2006, 18:26 tarih ve 7 No'lu nezih mesaja şimdiye değin tıık diyen olmayışı beni ziyadesi ile üzmüş olduğunu söylememe gerek yoktur sanırım.
Defaatle görüşmelerimizde yüreğiniz el verip, O mübarek Ananın adresini vermiş olsaydınız. Allahın izni ile ; şimdiye değin değil o küçücük tepsi, sini sini börek yerdik.
Neyse tahmin ettiğimiz gibi, elleri öpülesi o mübarek ananın yüreğinin yufkalığı tespit edilmiştir. Siz yeterki adresi bana bi verin, bundan gayrı su böreğine fazla özlem duymayacağımız çook şükür ki anlaşılmıştır.
Şimdilik görev tamamlanmıştır.
Arz ederim.
Bak şimdi,
Taa fizanda gurbette olupta bu nefaset örneği tepsiyi görüp, görmekle kalsa iyi dayansınlar diyelim de, üstüne üstlük ilk toplantıda bunları hüpleteceğimizi okuyacak gurbet kuşlarını düşününce,
İçim cızz etti billahi.
Ah! yanlarım, yanlarım mıydı neydi o?
börek ile helva size kalsın ben çorbaya razıyım
bikmisbroker
27-03-2006, 02:23
Gayet Kivaminda kizarmis nefis su boregi resmini basa koy, erzincan yoresinin o corbasini benim annem de cok guzel yapar, (ustelik Malatya daki adi da Yogurt corbasi) Helva vs filan derken, Hop nefis bir kiremitde balik, yaninda da beyaz bir SIVI!!!
Sevgili Dentist kardes, bak boyle bolumler aciyorsun, binlerce km otede olan garibanlari hic dusunmuyorsun? Ben simdi gecenin bir yarisi nereden bulacagim anami, nasil tadina bakacagim bu leziz yemeklerin??
Bu Trsati nam hemsehrim Torontoya yakin, atlar arabasina gider sahteside olsa, benzeride olsa helvasini da yer, su boregini de..
Benim gibi bulundugu sehirde TEK TURK lokantasi bile olmayan, TEK TURK ailesi ne yapsin??
Bi tarafimiz şişerse bu resimlerden şişecek.. Cok ciddiyim.. :;ders
Gayet Kivaminda kizarmis nefis su boregi resmini basa koy, erzincan yoresinin o corbasini benim annem de cok guzel yapar, (ustelik Malatya daki adi da Yogurt corbasi) Helva vs filan derken, Hop nefis bir kiremitde balik, yaninda da beyaz bir SIVI!!!
Sevgili Dentist kardes, bak boyle bolumler aciyorsun, binlerce km otede olan garibanlari hic dusunmuyorsun? Ben simdi gecenin bir yarisi nereden bulacagim anami, nasil tadina bakacagim bu leziz yemeklerin??
Bu Trsati nam hemsehrim Torontoya yakin, atlar arabasina gider sahteside olsa, benzeride olsa helvasini da yer, su boregini de..
Benim gibi bulundugu sehirde TEK TURK lokantasi bile olmayan, TEK TURK ailesi ne yapsin??
Yufka bile bulamadık. Sahtesi işimizi görmüyor. Üzülmeyin burdada yok.
Merak etmeyin ben bunun acısını çıkarırım. Burda olup orda olmayanlar var.
buena vista
27-03-2006, 21:53
Sevgili Babo,
Valla cok haklisin.Resimde böyle güzel görünen su böreginin,gercekte yanimda
olmasini cok arzu ederdim..Bakmak icin degil tabii ..Yemek icin canim.Yaninda
bir de ayran oldu mu?? Ooooohhhh..
Ama sen yine canin su böregi istediginde, resimlere bakarsin benim gibi..!!
Aslinda lafla anlatmak olmaz, deneriz bir gün..
SLmlar..
buena vista
Gozlemci
28-03-2006, 02:42
Bi tarafimiz şişerse bu resimlerden şişecek.. Cok ciddiyim..
Borekleri gorunce benim de aklima yurtdisinda yasayanlar geldi. Isvicre ve Almanya'da yasayan forumdaslarin borek bulma konusunda sikinti yasamaycaklarina emin oldugum icin ozellikle okyanus otesi yasayan forumdaslarin tepkisini merak ediyordum ki tepki gecikmedi.
Kuresellesme denilen olayin kulfetleri yaninda nimetlerinden de bahsetmek lazim. ABD'nin kucuk universite kasabalarindan Kanada'nin bol karli Atlantik kiyilarinin yari Fransizca konusulan bolgelerine supermarketlerde ince yufka "fillo dough" bulmak mumkundur. Biraz arastirma ile Bulgar beyazpeyniri (keci sutunden) ya da Kanada'da imal edilen "feta cheese" satilan dukkan bulmak da cok zor degildir. Peynir var, yufka var, o zaman borek yapmakdan bizi alikoyan nedir?
Hatta fazla yufkaniz varsa, biraz ceviz alip baklava yapmak bile mumkundur. Tarif isteyenlerin foruma IMKB 30 grafigi asmasi beklenir.:;cadikazani
Yurtdisinda yasayan tum forumdaslara sevgi ve saygilar.
Borekleri gorunce benim de aklima yurtdisinda yasayanlar geldi. Isvicre ve Almanya'da yasayan forumdaslarin borek bulma konusunda sikinti yasamaycaklarina emin oldugum icin ozellikle okyanus otesi yasayan forumdaslarin tepkisini merak ediyordum ki tepki gecikmedi.
Kuresellesme denilen olayin kulfetleri yaninda nimetlerinden de bahsetmek lazim. ABD'nin kucuk universite kasabalarindan Kanada'nin bol karli Atlantik kiyilarinin yari Fransizca konusulan bolgelerine supermarketlerde ince yufka "fillo dough" bulmak mumkundur. Biraz arastirma ile Bulgar beyazpeyniri (keci sutunden) ya da Kanada'da imal edilen "feta cheese" satilan dukkan bulmak da cok zor degildir. Peynir var, yufka var, o zaman borek yapmakdan bizi alikoyan nedir?
Hatta fazla yufkaniz varsa, biraz ceviz alip baklava yapmak bile mumkundur. Tarif isteyenlerin foruma IMKB 30 grafigi asmasi beklenir.:;cadikazani
Sn Gozlemci
O dediğin yufkadan aldık.
Feta cheese de aldık.
Çok güzel yağ, süt ve yumurta da var.
Fırın da var.
AMA OLMUYOR ORDAKİ GİBİ.
Not : Bizim beyaz peynir, yufka, Lüfer, Hamsi, Kuzu pirzolası yok burda çok aradım. Ama başka heşey var fazlasıyla.
Saygılar.
Sn Gozlemci
O dediğin yufkadan aldık.
Feta cheese de aldık.
Çok güzel yağ, süt ve yumurta da var.
Fırın da var.
AMA OLMUYOR ORDAKİ GİBİ.
Not : Bizim beyaz peynir, yufka, Lüfer, Hamsi, Kuzu pirzolası yok burda çok aradım. Ama başka heşey var fazlasıyla.
Saygılar.
Biz sana o kadar söyledik gitme diye, şimdi o yok, bu yok diye ağlaşma! :;kahkaha
Üzgünüm Dostlarım!
Boğaz derdine düştünüz ve asıl güzelliği kaçırdınız. Onca zamandır hakkaniyetli bi kul çıkarda yazar deyin bekledik. Şimdi ''Sen yazaydın'' demeyi de ihmal etmezsiniz Allah bilir. Yazmasına o dakka yazardım da, bi işgüzar çıkıp, kaptı su böreğini şimdi de yakıyor yağını dersiniz, kara çalarsınız diye korktuydum.
Hadi kısa yoldan yazıvereyim. Her yerde yufka, peynir vb eksik yada gedik, az yada çok illaki bulursunuz. Bulamayacağımız ve dahi bulamadığımız, '' O mübarek, nurlu ellerdir. '' inanın.
Bakın kesen ve tutan ele, nasıl tutuyor ve nassı dümdüz kesiyor. Yılların dili olsa da söylese, onca aşçı sopası yemiş biri olarak kalfa sayılan ben bile o kadar düz kesemem. Peki! tepside hiçbir şey dikkatiniz çekmedi mi? Şöyle mutfağa kadar gidin, mutfağınızdaki tepsilerin özellikle hafif kıvrımlar oluşmuş yerlerine ve kenar kıvrımlarına bi bakın. Bak şimdi aile saadetinizi bozmaya falan niyetli değilim.. Hatta yengemize ‘Anama söyleme ama Sen ondan daha temizsin.’’ filan deyin.
Sonra isterseniz, tepsinin altındaki bezin temizliğine, katlanışına, masanın tertip ve düzenine alıcı gözle bir daha bakın. O yaşlı Ananın masasındaki intizama bakın temizliğin, becerinin yanında titizliği yakalayacaksınız. İşte o zaman oralarda, şuralarda, buralarda ne bulamadığımızı anlayacaksınız eminim.
Kaçırmak dedim ya, devam edeyim oldu olacak. Benim o günden beri, cevabından korkup sormaktan dahi çekindiğim nedir bilir misiniz? O çiçeği üzerinde pütür pütür salatalı ve biber turşusunu da evde anam yaptı. Diyecek diye o soruyu bilem soramayışımı bir düşünün. İşte o,pütür pütürlü ve yerken kütür kütürlü salatalık turşusunu kaç sene kurdurup kurdurup bir türlü layıkı ile yaptırmayı beceremeyenlerdenseniz. İşte onlar halimi bir nebze de olsa anlayacaktır.
İnanmayan resimlere bir daha baksın.
Saygı ile.
swissotel de bir akşam yemeği yesek nasıl olur
master üstadım.
İyi fikir ;)
Ağalar, Beyler;
Şu Djist neyin denen yerde gizli faaliyetler içindesiniz.
Yiyin için gözümüz yok.
Lakiin, adını yazmak bile eziyet olan şu otele Sn Dent katılır da, O mübarek Ana'nın nurlu elleri ile hazırlayacağı ve bencağızın dört gözle beklediği ''Su Böreğini'' orada iç etme planları yapıyor iseniiz.
Bilin ki, çoluğun çocuğun nafakası olan bi maaşıma patlasa dahi o adı batasıca otele gelirim haberiniz ola..
Yok gizli saklı yaparız habarın bilem olmaz diyorsanız. Da haberiniz olsun çook kallavi beddualarım vardır. İyi dileklerim pek itibar görmüyor ise de, beddualarımın pek muteber olduğunu hatırlatmakta hayrınız için yarar görüyorum.
Arz ederim.
bikmisbroker
24-04-2006, 12:27
Arif'e Tarif gerekirmi? Tabii ki gerekmez be Hocam..
Istedigin iMKB 30 Grafigi olsun.. Derler ya; Başimnan Gozum ustune, o grafik itin olur....
(Not;Bu arada "fillo dough" alindi, feta cheese ile Borek yapildi.. Bol cevizli baklava da yapildi.. Ve amaca ulasildi.. Abicim, sen RAKI nin da formulunu biliyormusun? Nasil Yapilir? )
Mannheimda dün suböreği yerken aklıma sizler geldiniz,bir porsiyon daha yedim-search-.
Afiyet olsun Sn Mazhi ...Sevgili Alihocam, Şu Djist batsın sözü olmaz o tatlı ve anlamlı sohpetlerinizin yanında... Fiba nın şifrelerini çözüyorduk sadece O topikte,tabiidir ki yansıması Otel sofralarına taşındı.... svgler
Mannheimda dün suböreği yerken aklıma sizler geldiniz,bir porsiyon daha yedim-search-.
Sevgili Mazhi'm;
O taklidi güzel Dostum. Burda da güya ''Su Böreği'' deyin satıyor haspalarım.
Nah bi karış kalınlığında Su Böreği mi olur imiş. Dışından bakan nar gibin kızarmış diye canı çeker, yemeye oturduğunda görür ki içi hamur, sövmede göreyim.
Su Böreğine konulan yufkaların sayısı bilem O mübarek Ana'ların göz kararında kayıtlıdır. Kayıtlıdır ki Su Böreği'nin lezzet ve nefaset formülü olarak el kızlarının yapıp yapıp tutturamadıkları işte odur.
Dileğim ve umudum ise bu yazıyı evdekinin okumamasıdır. Yoksa bi iki hafta küsüşürüz diye korkarım.
Sevgili Mazhi;
Hadi yedik bi halt, devamını getirelim de, artık el kızıynan küsüşmemiz; bi iki hafta, bir ay mı, iki aya mı olacak, olacaksa olsun anasını satiiim. Şurda bi genç Gardaşımıza faydalı olmaya çalışalım da, biz yandık, o bari yanmasın.
Diyeceğim şudur ki Mazhi'm;
Sen,
Sen ol!
Alcağın kızı eyi bir imtihandan geçir.
-Şöyle tadı ve kıvamında bir Su Böreği yapabiliyor mu?
-Hani ağzında eriyip gidecek kadar yumuşak, yumuşak olduğu kadar gevrek baklava açıp yapabiliyor mu?
-Hele hele yeme de yanında yat diyebileceğim, kaburga etli canıım kuru fasulyeyi layıkı ile yapabiliyor mu?
Yok ben bunları annamam diyor isen;
Getir gelin kızımızı;
Başta en büyük KAYINNA Sn AnnE ve Sn Master olmak üzere,
Sn Babo,
Sn Emin,
Ve ben fakir kulunuz'dan oluşacak komisyon kurup eyi bi imtihana çekelim.
Sonra gönül rahatlığıylan evlen, can boğazdan geldiği,geleceği ve gideceği içinde, mutlu olacağını bilem garanti ederiz Alimallah.
İstemem dersen de böyle güzel ''Su Böreği'' tepsilerine kasapçı kedileri gibin bak dur. Sen bilin gari..
Gozlemci
24-04-2006, 16:54
Arif'e Tarif gerekirmi? Tabii ki gerekmez be Hocam..
Istedigin iMKB 30 Grafigi olsun.. Derler ya; Başimnan Gozum ustune, o grafik itin olur....
(Not;Bu arada "fillo dough" alindi, feta cheese ile Borek yapildi.. Bol cevizli baklava da yapildi.. Ve amaca ulasildi.. Abicim, sen RAKI nin da formulunu biliyormusun? Nasil Yapilir? )
Hocam,
Uzun arastirmalardan :;dedektif sonra Kanada'da yasayan forumdaslar icin rakinin formulunu buldum. Once yasadiginiz bolgede Main street'e gideceksiniz (Bu Main street bizim Cumhuriyet caddesi gibi birseydir, her sehirde bulunur.) O caddede, 7xx numaradaki dukkana gidin. (uc haneli 7xx'un rakamin toplami 18 ediyor, insallah bos bir arsa cikmaz). Oradaki dukkanda calisan gorevliye "Gozlemci'nin selami var, bir adet raki ismarlamak istiyorum, getirtebilir misiniz?" diye sorun. Yanit alirsaniz, lutfen banada bildirin. Bu sakayla karisik e-mailin belki, bir umut, isleyebilecegini unutmayin.
Bu yontem islemezse, internetten Kanada icin buldugum su sayfa belki yarar saglar; SAQ sayfasindan -elbet yolunuz Quebec'e duser-:
Yeni Raki alcool anisé
Code de produit : 00538157
CUP : 08690101 120114
27,15 $
Disponibilité
Ajouter au panier
Succursales
Pays Turquie
Catégorie Anisé
Nature Alcool anisé
Format 700 ML
Producteur / fournisseur Tekel
Couleur Blanc
Pourcentage d'alcool 45 %
NOTE : Pour les produits millésimés, il se peut que le millésime en stock diffère de celui affiché dans SAQ.com.
bikmisbroker
24-04-2006, 20:37
Sevgili Mazhi;
Getir gelin kızımızı;
Sn Babo,
Sn Emin,
..
Hocam,
Garibim MAZHi Omur boyu EVDE KALIR bu durumda? Maazallah oyle bir ihtiyar heyeti kurmussunki? Birinden kacsa digeri yakalar yemekdeki acigi!!
Hele bi de bizim oralarda "Dolma Koftesi" yaparlar, bilmem hic duydunmu?
Koftelik Bulgur ile Orta yagli kiymayi karistirip yugurup. yumurtadan biraz kucuk bir parcayi alip parmaklari ile icini acip icine onceden hazirlanmis bol sogan ve baharatlardan hazirlanmis karisimi doldurup, yerine gore Haslama, yerine gore Kizartma yerine gore Yumurtaya belenmis kizartilmis, yerine gore...
Herne ise.. Yoresel farkliliklar gosteren bu DOLMA nin icine Bitlis yoresinde eksi NAR tanesi, antep yoresinde Bol ceviz Adana yoresinde ise-bambaska malzemeler-koyarak hazirlanan bu Dolma, Bizim oralarda yenirken su sekilde methedilir;
"Agzina dolmayi aliysin, Gafani yuhariya ceviriysin, Hafifce Omuzunu oynadiysin dolma gendiliginden assagi iniii.." Yani O kadar gevrek ve de guzelki cignemeye bile gerek yok..
Bu tarz bulgurlu kofte cesitlerinin Beylerderesi taraflarinda 71.5 cesidi oldugu Rivayet edilir.. (hepsini anlarim da su .5 cesidini bir turlu anlayamam)
Hocam,
Bu yontem islemezse, internetten Kanada icin buldugum su sayfa belki yarar saglar; SAQ sayfasindan -elbet yolunuz Quebec'e duser-:
.
Yolum Quebec'e dusmez olurmu? Muhterem esim, arada bir Quebec City'e gidip alisveris yapmak istiyor, ehh biz de onu kirmiyoruz (Tek yon 8 saat direksiyon sallamak pahasina da olsa..) Yalniz Hocam o linkin web adresini verseniz de bu gariban oralara gittiginde bu Koftehorlara ugrasa da bagajini RAKI ile doldursa??
Tam Bunu yazdiktan sonra Internetten Linkini de BULDUM (http://www.saq.com/pls/devsaq/recherche.pp_build_query?p_iden_tran=24396344&P_modi_url=0424013938&P_type_rese_dist=99&P_NIVE=2&P_mot_rech=RAKI), Ingilizce versiyonunu da!!!
Allah ne muradin varsa versin Hocam, en az 1 kagidin en KISA zamanda TAVAN olsun emi??:;ohohoh :;ohohoh
buena vista
24-04-2006, 20:45
Sevgili Mazhi;
Hadi yedik bi halt, devamını getirelim de, artık el kızıynan küsüşmemiz; bi iki hafta, bir ay mı, iki aya mı olacak, olacaksa olsun anasını satiiim. Şurda bi genç Gardaşımıza faydalı olmaya çalışalım da, biz yandık, o bari yanmasın.
Diyeceğim şudur ki Mazhi'm;
Sen,
Sen ol!
Alcağın kızı eyi bir imtihandan geçir.
-Şöyle tadı ve kıvamında bir Su Böreği yapabiliyor mu?
-Hani ağzında eriyip gidecek kadar yumuşak, yumuşak olduğu kadar gevrek baklava açıp yapabiliyor mu?
-Hele hele yeme de yanında yat diyebileceğim, kaburga etli canıım kuru fasulyeyi layıkı ile yapabiliyor mu?
Yok ben bunları annamam diyor isen;
Getir gelin kızımızı;
Sn Babo,
Sn Emin,
Sonra gönül rahatlığıylan evlen, can boğazdan geldiği,geleceği ve gideceği içinde, mutlu olacağını bilem garanti ederiz Alimallah.
İstemem dersen de böyle güzel ''Su Böreği'' tepsilerine kasapçı kedileri gibin bak dur. Sen bilin gari..
Sn hocam,
Iyi, güzel ve hos yazdiklariniz su böregi hakkinda..Ancak, yarami destiniz..
Evlenmeden önce hanim, " salatadan baska bir sey bilmiyorum..Yemek
kursuna gidip tüm yemekleri ögrenecegim." demisti..Ah hocam ahh..Sonunda
yemek kursuna giden ben, yemekleri yapan ben oldum..Not veren de hanim
oldu..Ahh hocam ahhh..Daha önceleri nerelerdeydiniz..??Ben evlenirken sizin
gibi dostlarim yoktu cevremde..
Mazhi``nin yerinde ben olsam yazdiklarinizi dikkate alir, ileride esim olacak
hanimin salatanin haricinde diger yemekleri de yapabilmesini önceden pazarlik
konusu yaparim..Aman baklavasi da eksik olsun.
Saglik ve sevgiyle..
Yarasi desilen buena vista :kafasız:
Valla dostlar,açıkçası son iki aya kadar benim kafamda da bu sorular dolaşıyordu.
-Kız arkadaşım ne zaman yemek yapmayı öğrenecekti?
-Ona sevgililer günü hediyesi olarak yemek kitabı alsam çok mu ayıp olurdu?
-Ben mi yavaş yavaş yemek yapmayı öğrenseymiştim acaba?:carate:
Derken ne olduysa oldu,bizim hatun mutfağa girmeye başladı,yemek kitapları okumaya koyuldu,bir anda zeytinyağlılar,kıymalılar,sebzeler,etler, börekler,zamazingolar havada uçuşmaya başladı.Hepsi de lezzetli mi lezzetli Allah için..Daha sonra bir öğünde 4-5 çeşit yemek çıkarmalar falan başladı,herşey iyi gidiyordu ama ak koyun kara koyun teraziye çıkınca belli oldu.:;ohohoh 5 kilo alıvermiştim kısacık zamanda.
Demek ki evlenirsek artık heralde Kibariyenin 60 kilodan 120 kiloya çıkarak yüzde100 prim yapan kocasına benzerim.:friends:-
Şimdi kafamda bambaşka sorular var.
-Hatundaki yemek yapma heyecanı hemen geçmez inşallah?
-Diyette su böreği yemenin sakıncası olmaz inşallah?
-İhtiyar Heyeti sınavı çok zor bir yemekle yapmaz inşallah?:ds:*
bikmisbroker
28-04-2006, 20:37
............................................
Şimdi kafamda bambaşka sorular var.
-Diyette su böreği yemenin sakıncası olmaz inşallah?
:ds:*
Diyetini ona gore sececeksin sevgili Mazhi!!
Ben Yillar once bir diyet bulmustum adi "KarbonHidrat diyeti" ve yanlis hatirlamiyorsam o diyetde RAKI yi istedigin kadar icebiliyorsun..
ET serbest (Mangallar fora) Salataya zaten karisan yok? (tatli ile hic aram olmaz)
Varsin olsun ekmek de yemeyiz, pilavmi? Onuda yemeyiz deyivermistim..
Netice mi? Kiloda Gram farketmedi, ama en azindan kilo almadim..:carate:
Telif Hakları vBulletin v3.5.4 © 2000-2008, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
Tercüme Eden :
.