Strict Standards: Declaration of vB_Database_MySQLi::db_connect() should be compatible with vB_Database::db_connect($servername, $port, $username, $password, $usepconnect) in /home/arkabahc/public_html/forum/includes/class_core.php on line 1095

Strict Standards: Declaration of vB_Database_MySQLi::select_db_wrapper() should be compatible with vB_Database::select_db_wrapper($database = '', $link = NULL) in /home/arkabahc/public_html/forum/includes/class_core.php on line 1095

Deprecated: Non-static method vB_Shutdown::init() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/arkabahc/public_html/forum/includes/class_core.php on line 2294
Guruba gush’bak.... [Arşiv] - Sayfa 3 - Arka Bahe Forumu

PDA

Tam Srm Bilgini Gster : Guruba gush’bak....


Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57

bikmisbroker
16-11-2007, 09:08
Uzunca bir sre, en azndan kendimi buluncaya kadar borsayla alakal olmayacam da syledim arac kurum mdrne.
Bir sredir ayryz derinlik pencerelerinden.
1 kisiyi daha kurtardik..
Ne guzel..:ds:* :ds:*

bikmisbroker
03-12-2007, 23:16
Bir Milletvekilimiz; http://www.tbmm.info/cananaritman Linkinde diyorki...
CEPHEDEK MEHMETMZE MEKTUP kampanyas erevesinde ben de bir mektup yazdm ve postaladm. Bu mektubumu sizlerle de paylamak istedim. Trk milletinin askerini yalnz brakmayacan, hep onunda yannda, arkasnda ve onun olduu her yerde olacan herkese gstermek istedim. Sizlerin de istediini ve bunun iin elinizden geleni yaptnz ve yapacanz biliyorum. Mektubum iin HABERLER balna baknz.

Cephedeki mehmetcige MEKTUP guzel bir dusunce ama, Cephede vurulmus ve sehit olmus askerlerimizin emanetlerine (ailelerine es ve cocuklarina) SAHiP cikabiliyormuyuz??

Ya cephede YARALANMIS Kolu bacagi kopmus, GAZiLERiMiZE (Onlarin es ve cocuklarina) ne sekilde davraniyoruz acaba??KAC KURUS maas veriliyor bu gazilerimize bileniniz varmi?? (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=21255)



11 Kasim Rememberence day. (http://canadaonline.about.com/cs/canadawar/a/remembranceday.htm)
Bugun butun GAZiLER, ve SAVASDA hayatini kaybetmis askerler anisina torenler yapiliyor..
Kanada 1 ci Dunya savasinda.. (http://canadaonline.about.com/od/ww1battles/ig/Pictures-Battle-of-Vimy-Ridge/index.htm)
15 Bin askerin oldugu veya yaralandigi savas. (http://canadaonline.about.com/od/ww1battles/ig/Pictures-of-Passchendaele/index.htm)
Savasda hayatini kaybetmis askerlerin aileleri, cocuklari DEVLET tarafindan kendilerine baglanan MAASLAR ile taltif ediliyor, odullendiriliyorlar.
ACILI aileler, ve Olen askerlerin esi ve cocuklarinin herturlu egitim, saglik ve diger ihtiyaclari karsilaniyor..

Kim bunlar??

KANADANIN, ulkesini savunmak ZORUNDA olmadan dunyanin 4 bir yaninda (1.ci dunya savasi, 2.ci dunya savasi, Kore, ve Halen Afganistandaki Baris gucunde yer alan askerleri..) bir sekilde savasan Olen, yaralanan, askerlerinin es ve cocuklarina, hatta anne ve babalarina NASIL sahip ciktigini 1 nebze olsun anlatabilmek istiyorum.

TURKiYE CUMHURiYETi askerleri, KORE savasi haric, Her zaman kendi ulkesini Savunmak durumunda kalmis, ve bu ugurda binlerce askerini SEHiT vermis, onbinlercesi sakat kalmis, ve Gazi unvanini almistir.

VATANDAS olarak bu sehitlerin ailelerine es ve cocuklarina sahip cikabiliyormuyuz?

VATANDAS olarak bu GAZiLERiMiZiN halihazirdaki yasamlarina ne kadar katkida bulunuluyoruz?

Sen, ben, bizler bu gazilerimiz es ve cocuklari icin neler yapiyoruz?
Hangimiz SEHiT ailesini ziyaret ettik?
Hangimiz GAZi evine ziyarete gittik?

Hangimiz Ulkemiz ugruna CANINI, Kolunu BACAGINI vermis bu yigitlere MORAL destegi verdik? Hangimiz MADDi destekde bulunduk? Hangimiz bu aileleri koruduk kolladik, ve gozettik??

Hicbirimiz..

Vatandaslik gorevimizi eksik yapiyoruz..

Vergi vermek, askerlik yapmak vatandaslik gorevi tanimlamasi icerisinde yer alan unsulardan cok onemli 2 tanesi olsa bile, SEHiT ve GAZi ailelerine yardim etmek, onlari hic olmazsa ziyaret edip, moral destek vermek bile bizim yapmamiz gereken ama bu gune kadar ihmal ettigimiz VATANDASLIK gorevlerimizden 1 tanesidir!!

O kisilerki, CANLARINI vererek, KOLLARINI, BACAKLARINI CANLARINI es ve cocukalarini SEVDiKLERiNi, YAVRULARINI ARKALARINDA birakarak, bu ulkeye hizmet etmisler, senden benden ondan, hepimizden daha COK bu ulkeye karsi VATANDASLIK GOREVLERiNi yerine getirmislerdir.

Bu Yaziyi yazmakdaki amacim, Halk olarak, vatandas olarak, daha bilincli hareket etmek, SEHiTLERiMiZiN, GAZiLERiMiZiN bizlere biraktiklari emanetlerini "Muhannete" muhtac etmemektir, onlarin tirnaklarinin tasa degmemesini saglayabilmektir.

Amacim Forumlarda bu konuyu tartisarak, isin icine SiYASET filan katmadan, SEHiT esleri ve cocuklari, ile GAZi es ve cocuklari icin VATANDAS OLARAK BiREYLER OLARAK neler yapabilecegimizi tartisabilecegimiz, ve belki de bu konuda bir kamuoyu yaratabilecegimiz bir ORTAM yaratmamiza yardimci, ve/veya onayak olmaktir.

Bunu basarabilirsek, bu fitili atesleyebilirsek Hisse net okuyuculari olarak BiZ yapabiliriz..

Vatanlari ugruna canlarini veren SEHiT ve GAZilerimizin miraslarina (es ve cocuklarina) sahip cikmak, ve onlarin bu ulkeye yakisir bir sekilde geri kalan yasamlarini devam ettirmelerini saglamak, bizlere dusuyor..

Bu konuda gorevli kurumlar olabilir.
Bu konuda gorevli komisyonlar da olabilir..
Donem donem, (Bayramlarda seyranlarda, Cumhuriyet bayramlarinda vs) Hatirlamamiz yetmez arkadaslar.

SEHiT ve GAZilerimize toplumda gerekli olan en ust seviyedeki SEVGi ve SAYGIYI vatandas olarak, bireyler olarak, sahsen, bizzat, verebilmemiz lazim.
VATANDASLIK BORCUMUZ BUNU GEREKTiRiYOR.

Biz yardimsever bir milletiz..
Kanadali sehit ve gazilerini hatirladigi bu hafta da kirmizi bir karanfil seklinde toplu igne ile yakaya takilan SEMBOLiK bir cicek dagitiyor.
Ortalama 1.-$ civarinda BAGIS ile (daha fazlasi da mumkun) bu KIRMIZI KARANFiL rozetini alip yakaniza takiyorsunuz..

Biz de de benzer bir kampanya baslatilamazmi?

70 milyon nufus lu bir ulkede 35 milyon kisi 1.-YTL bagista bulunarak bunu alsa ve yakasina taksa?? Toplanan paralar, yapilan duzenli bagislarin yani sira itici bir Guc olmazmi??

YAKASINDA BU KIRMIZI KARANFiL iLE GEZEN binlerce kisi??
MORAL ve motivasyon icin bunlara ihtiyacimiz var arkadaslar..

http://img.photobucket.com/albums/v85/bbroker/9%20Makina%20AS/IMG_3462.jpg

Hangi birimiz, senede 1 gun VAKiT ayirip, esimizi cocugumuzu da alip 1 SEHiT ailesini ziyaret ediyoruz??

Hangimiz, senede 1 gun yine VAKiT ayirip, yine esimizi cocugumuzu yanimiza alip bir GAZiyi ve ailesini ziyaret ediyoruz??

Vaktimiz mi YOK??

Var!!

Bilincli degiliz..

BiLiNCLENELiM ARKADASLAR..!!

BAYRAM ziyareti kime yapilir??

Buyukerimize, esimize dostumuza..

Arkadaslarimiza, akrabalarimiza..

(Hos o bayram ziyaretleride kalkti ya!!)

Peki VATANDAS olarak sene de 1 gun de GAZi ve SEHiT ailelerine (iclerinden 1 tanesine) ziyarete gitsek?

Onlara MORAL destek versek?? (Varsa bir ihtiyaclari ziyaret sirasinda onu usulca tsebit edip gerekli destegi vermenin yaninda??) Ne kaybederiz??
KAZANACAGIMIZ o kadar cok sey varki....

SAYFALARA SIGMAZZZ!!!

BEN de bugune kadar yapmadim, ziyaret etmedim yani..

BUNUN ezikligini de hep duydum halen de duymaktayim..

Sen, ben , o bu satirlari okuyan ve bu yazilanlar ile mutabik olan herkes etrafindakilere bu konuyu acip insanalrimizi bilinclendirmemiz gerekiyor..

Yetismis insan olarak, kulturlu insanlar olarak, cevremizdekileri bu yonde bilinclendirmek ve MOTiVE etmek de bir vatandaslik gorevidir..
Basit bir ornek..
SEHiT cenazelerinde, cenaze namazindan sonra, kacimiz MEZARLIGA kadar gittik??

KACIMIZ sehit ailesini TANIMAYA calistik??

KACIMIZ onlarin herhangi bir ihtiyacina yetismeye cabaladik??

..
..
..
..







BEN DAHiL HiCBiRiMiZ!!

bikmisbroker
03-12-2007, 23:39
ehit kaldrmda lyor (http://www.internethaber.com/author_article_detail.php?id=6263)

Siyah beyaz bir fotoraf…

Yanndan geenler durup bakamyorlar, nk grmyorlar.

Pazar yerinden arta kalm, olaan kent dankln bir paras gibi…

Bostanc postanesinin karsndaki sokan giriinde, aa dikmek iin kare eklinde braklm toprak parasnn zerine iki parmak eninde bir tann zerinde terkedilmi duruyor.

Gsterilerde kullanlm bir ehit asker fotoraf.

zerinde ad soyad yazyor.

Bir baka silah arkadann fotorafn ise biraz daha ilerde gryorum. Fotoraf tayan ta da yok. Objektife kederli biimde bakan gzleriyle ince karton zerindeki portresi var.

Son katliamlarda ldrlm erlerin, askere gitmeden nce resmi ilemlerde kullanlan vesikalk fotoraflar son zamanlarda ellerde tanyor:

-ehitler lmez/ vatan blnmez!

Oysa “lmez” denilen ehitler lyor.

Nasl?

Byk kentlerin merkezi caddelerinde yaplan gsterilerde onlarn fotoraflar eller zerinde tandktan sonra, ii bitmi kat paras gibi frlatlp bir kaldrm kesine atlyor.

Her eyin “imaj” zerinden ifade edildii gnmzde Gneydou Anadolu dalarnda len genlerin isimleri ve resimleri ayn hoyrat izgi zerinde sarfediliyor.

Onlara ihtiya var.

Gen bedenlerini “vatan savunmasnda” feda ettikten sonra fotoraflar byk kentlerdeki “milli birlik ve beraberlik” gsterilerinde yer alyor.

Dalarda kalan canlarn krpe bedenleri bayrakl tabutlara konulduktan sonra ailelerine gnderiliyor. Fotoraflar ise eller zerinde tandktan sonra yerlere atlyor.

Byk bir ihtimalle eer sa-salim teskere alabilselerdi, yine stanbul"un kaldrmlarnda seyyar satclk yaparak gizli isizlik zincirine ekleneceklerdi. O zaman kaldrm zerlerinde hibir deerleri olmayacakt. Sadece belediye grevlileri geldiklerinde koarak kaacaklard.

imdi ise belediyelerin dzenledikleri gsterilerin “ba ta konuklar” haline getiriliyorlar. Bu manevi saltanat ancak bir miting boyunca srebiliyor.

Sonra tekrar onlara layk grlen yere, kaldrma braklyorlar.

Fotoraflarn zerinde grdm isimleri yazmyorum. Cenaze trenlerinde “bir olum daha var onu da vereceim” diyen zavall ana-babalar, itenliklerinin bir kez daha hanerlendiini renmesinler.

Genleri dalarda pkk ldrd, bir de ehitleri kaldrmlarda ldrmeyin!

bikmisbroker
03-12-2007, 23:41
Gazi'nin 3 kuruu mu ok geldi ? (http://www.kuvvaimilliye.net/news_detail.php?id=17208)

SGK gazilere verdii hakk geri ald. Yasa taslana gre memur olarak alan harp malulleri ve terr gazilerinin ald malul aylklar kesilecek.

Anayasa Mahkemesi'nin ksmen iptal ettii Sosyal Sigortalar ve Genel Salk Sigortas Kanunu'nu yeniden dzenleyen Sosyal Gvenlik Kurumu (SGK), hazrlad taslakta harp malulleri ve terr gazilerinin ald "vazife malull aylklar" konusunda deiiklie gitti. Yasann mevcut halinde sz konusu kiilerin kamuda memur olarak almalar durumunda da aylklarnn kesilmeyecei belirtilirken, yeni dzenlemede bu hak geri alnd.
SGK'nn hazrlad taslakla harp malulleri ile Terrle Mcadele Kanunu kapsamnda vazife malull ayl alanlarn sigortal olarak almalar durumunda yaplacaklar da belirlendi.

Sadece zam denecek

Sosyal Sigortalar ve Genel Salk Sigortas Yasas'nn 5. maddesinde yer alan ifade yleydi:
"Harp malulleri ile Terrle Mcadele Kanunu ve Nakdi Tazminat ve Aylk Balanmas Hakknda Kanuna gre aylklar hesaplanarak denen veya asayi ve gvenliin salanmas ile ilgili kanunlara gre vazife malull ayl balanm olanlardan, bu kanuna tabi sigortal olarak alanlar hakknda, aylklar kesilmeksizin ksa vadeli sigorta kollar uygulanr."
Sz konusu madde, kanuna tabi olan tm sigortallar ierdiinden, vazife malull ayl alanlarn devlet memuru olmalar durumunda da aylklarnn kesilmemesi sonucunu douruyordu.
Taslakta sz konusu maddeye, aylklarn kesilmemesi iin zel sektr veya kamuda ii olarak allmas ya da Ba-Kur'lu olunmas art eklendi. Taslak bu ekliyle yasalarsa vazife malull ayl alanlarn aylklar, memur olarak almalar halinde kesilecek. Bu kiiler sadece harp malull zamm alabilecek.
Mevcut dzenlemelere gre de devlet memuru olanlarn aldklar vazife malull aylklar kesiliyor.


'Bakan'a gideceiz'

Trkiye Harp Malul, Gaziler, ehit, Dul ve Yetimleri Dernei Bakan Taner Uran, Sosyal Gvenlik Reformu'nun hazrlk almalar yaplrken Maliye Bakanl'na giderek, kamuda memur olarak alan terr gazilerinin aylnn kesilmemesini talep ettiklerini aktard. Talepleri dorultusunda hazrlanan reform yasasnn vazife malull ayl alanlarn aylklar kesilmeksizin memur olarak almasna imkn tandn anlatan Uran yle dedi:
"Anayasa Mahkemesi bu maddenin iptalini istemedii halde, sz konusu madde deitirilmi. Trk milletinin tek yrek olduu dnemde 4 bin gaziyle uramak doru deil. alma Bakan Faruk elik'ten randevu istedik, durumu kendisine aktaracaz."

Gazi maalarna yzde 6 zam

Aralarnda stiklal Sava gazilerinin de bulunduu gazi maalar, 2008 banda yzde 3, temmuz zammyla birlikte de yllk olarak yzde 6.08 artacak. 2008 Merkezi Ynetim Bte Kanun Tasars ile gaziler ve vatani hizmet tertibinden aylk alanlarn halen 5.750 olan gsterge rakam, ocakta 5.806'ya, temmuzda ise 5.862'ye kacak.
Halen 278 YTL olan gazi maa ocakta 286.3 YTL'ye, temmuzda da 294.9 YTL'ye ykselecek. Gazilerin dul elerine de yeni yln ilk yarsnda 229 YTL, ikinci yarsnda da 235.9 YTL maa verilecek. 1 milyon 250 bin dolayndaki muhta, gsz ve kimsesize denen 65 ya ayl ise ocak ve temmuzda 2.3'er YTL ykselecek.

Yeni gsterge ve katsaylarla maalar (YTL)
Maa Mevcut Ocak Temmuz Yllk
gruplar maa 2008 2008 art %
Gaziler 278.01 286.34 294.92 6.08
Vatani hiz.ter. 278.01 286.34 294.92 6.08
Dul eler 222.41 229.08 235.95 6.08
ocuklar 154.72 159.35 164.11 6.07
65 ya ayl 76.63 78.91 81.25 6.03

u hale bak,insanlar bozdurur bozdurur harcarlar artk..

bikmisbroker
03-12-2007, 23:43
Biz Kimiz ? Knal Bacakszlar

Fakat kader ite, bizler bastk o kahrolas mayna... Birka saniye iinde havaya uup, yere indik. Kimimiz utuktan sonra kopan paralarmzla dtk yere.

Biz Kimiz?

(OHAL GAZLER)

ok bilinen bir hikyedir. anakkale savalar srasnda salarna kna yaklm olan asker Murat', komutan yanma arr ve bunun sebebini sorar. Asker komutanna; "Bilmiyorum komutanm, anama mektup yazp soraym" der.Sa knal askerin annesinden u cevap gelir: "Ey Olum, gzmn nuru Murat'm! Zabit efendiye selam syle... Bizde eye kna yaklr; gelin olan kzlarmzn eline kna yakarz; evine, eine, ocuklarna kurban olsun diye... Kurbanlk kolara kna yakarz; Allah'a kurban olsun diye... Bir de askere gnderdiimiz evlatlarmza kna yakarz; vatanna kurban olsun diye... Sen drt kardein arasnda kurbansn. Sen orada ehit olacaksn inallah. Kurbanlk kolar nasl knalanrsa, ben de onun iin senin san knalayp gnderdim." Ve mektup anakkale'de Murat'a ulatnda, Murat'n knal ba oktan Allah'na kurban gitmitir bile... Bizler de, analarmz tarafndan ya ellerimize ya da ruhumuza kna yaklp gnderildik askere. te bu yzden kolumuzu, bacamz, gzmz topraa brakp geri dndmzde analarmz "Vatan sa olsun!" dediler. .

Bizler iftiydik, obandk, esnaftk... Fakat savata etten, kemikten, knndan syrlan kl gibi syrldk, bir ruh olduk... Ulvi bir ruh bu... Yani Mehmetik olduk. Suyla yorulduunda amur olan toprak da, kanmzla yorulup vatan oldu.

Bizler, yani Mehmetikler, omuzlar stnde, alklar ve tezahratlar eliinde ve tabii ki dualarla askere uurlandk. Hzn vard, buruk bir sevin vard ve biraz da ac yreimizde... Bizi uurlayanlarn heyecanla dolu yreklerinde de. Orada ne olacan bilmiyorduk. Zaten bizi endielendiren de bu bilinmezlikti.
"Acaba dnecek miyim?", "Acaba dnecek mi?"

Askerlik biz gen erkeklerin yaamlarndaki nemli dnm noktalarndan biridir. ki hayat vardr; askerden nce ve askerden sonra... Askerliini sa salim bitirip gelenler iin bu dnem bazen ho, bazen ac hatralarla dolu yaamn kk bir parasdr. Ama biz gaziler iin askerlik gerekten bir dnm noktasdr, farkl bir yaama alan kapdr. O kapdan girenler iin artk eskisi gibi olmayacak pek ok ey yardr.
nsan doasnda hep var olan "bana bir ey olmaz" dncesinin kontrol edemediimiz olaylarla, durumlarla ykld, mr boyu unutulmayacak anlar vardr.
Birok insann, kendisinin ya da bir yaknnn bana gelmedii srece farkna varmad gaziler, yani bizler, ite bu anlarn tanyz. nnden geen bilmem ka kiiye ramen... Belki elli, belki yz kii...
Fakat kader ite, bizler bastk o kahrolas mayna... Birka saniye iinde havaya uup, yere indik. Kimimiz utuktan sonra kopan paralarmzla dtk yere. evremizdekiler kouurken, biz dalan bacamz, kolumuzu seyrettik sakince.

lk anda anlamamtk ne olup bittiini. Dakikalar iinde, helikopter gelip, lmle yaam arasnda, lmekten korkarak ve evremizdeki olup biten ou eyin farkna varmadan en yakn askeri hastaneye gtrldk.

Kimimiz okulu yeni bitirmitik, kimimiz nianlanm dnte evlenme hayalindeydik, kimimizin ise yeni ocuumuz olmutu. Kendimiz ve sevdiklerimiz iin dleri olan insanlardk bizler. Yirmili yalara kadar bizleri tayan bacaklarmzn, dnyay gsteren gzlerimizin yokluunu ve onlarsz nasl bir hayat yaayabileceimizi hi dnememitik. Bu "ne gen olmaktan kaynaklanan bir eksiklik", "ne de sorumlu tutulacaklar bir suun cezas"dr. Bizim de aklmzdan bylesi bir tanklk gememiti. Bylesi bir acy yaadmzda hepimizin ilk dnd ey "lmek" olmutu.

Hayatlarmzn daha balangc saylabilecek bir dnemde, gelecei henz sorgulamam olan bizler, yle byk bir gerekle yzletik ki... Nefes almann, gnein douunu grmenin, sevdiimizle beraber olmann, yani "her eye ramen hayat gzel"in nemini anlayanlar bu "yzlemeden"" restleerek karlar. Her ey yolunda giderken hibirinin sorgulamad ve yaamadan da cevap veremeyecei byk yzlemedir yaadklarmz.
Ancak bylesi byk olaylara tanklk edenler, yaadn zanneden birok insandan daha ok, daha gerek yaayan, acnn, mutluluun farkna varan zel insanlardr.

Tesellilerinden biri ve en nemlisi; vatan iin gazi olmalardr. Hepsinin odasnda, duvarlarnda Trk Bayra asldr. Aclarn bu yce amalarnn ardna gizleyip, kendileriyle gurur duyarlar. "Vatan iin gzlerimizi, bacaklarmz, kollarmz verdik. Gtrseler yine gideriz" derler. Hepsinin de baularnda askerden nceki fotoraflar vardr. Konumazlar ama gsterirler. "Bak, ben de byleydim" derler. Hikyelerini dinledike rperirim. Bazlar ise, kabullenemez durumunu. Hep isyandadr. Acs azalacana artar. Kimseyi duymaz. Dinlemez nk.

Hepsi iin son durak Glhane Askeri Tp Akademisi (GATA) olur. Buras onlara eski hayatyla yenisi arasndaki fark yaatmaya balayan bir mekndr. Yaralan iyileirken, bir taraftan da sosyal hizmet uzmanlar ve psikologlar tarafndan darda nelerle karlaabilecekleri anlatlr. Yani deienler ve deimeyecek olanlar.
Ben, deien pek ok eyden sz ederken ac duyuyorum.
Keke, deimeyecek pek ok ey olduunu syleyebilseydim. Ama mmkn deil...

lk nce grnleri... Zira ou sakat kalyor, mayna basanlar mutlaka uzuvlarn kaybediyor. Kiminin tek baca, kiminin tek, kiminin iki kolu birden, kiminin ise gzleri yitiriliyor. Ya umutlar, aklar, eleri, ocuklan, ileri? Hepsi artk bakadr. ou sona erer. Aklar, evlilikleri son bulur. "yi gnde, kt gnde" hani hep beraber olunacakt? Ne yazk ki ok az bu "sze" sadk kalyor. Ama terk eden gibi, onlara sevgi dolu kucaklarn aanlar da var tabii.

Peki, anne-babalar? Yavrularnn bu duruma dmesi en ok onlar yaralar. Kahrolurlar "Vatan sa olsun" derken. Gzlerinde isyan, acy, kini, aresizlii grrsnz, ama yine de krederler, canlan, biricik evlatlar yaad iin.

Ya evlatlarn kaybedenler? Onlarn acs ise hi bitmez. Hibir zaman unutmazlar, ac bitmez, tkenmez.
te bu zel insanlardan birine her baktmda, olmayan gzlerinin ukurlarndan bana bakyormu gibi gelir. Scak atmann iinde, pkk'l grubun atei altnda, atmak iin elinde tuttuu el bombas bir anda patlayvermi. Duyduu acy ok net bir ekilde hatrlyor hl. Gzn Diyarbakr Askeri Hastanesi"nde am. Kr olan gzlerine bir anlam verememi, uyandn bile anlayamam. Elleri kopmu, vcudu paralanm. Yllarca tedavi grd, ama hl "karanlkta kalmak hibir eye benzemiyor, keke lseydim" cmlelerini sayklyor.

nk nce ei terk ediyor. Drt yandaki olu onu grnce alyor. "lmemek iin tek bir sebep gster" diyor bana... Ve ben kapana kslmln, aresizliin ne olduunu anlyorum, gerekten ite en son noktadaym. Sabahlara kadar atlan lklar, rzgrn geldii yne gre pencerelerin bulunuu ve defalarca tekrarlanan intihar giriimleri. Onun artk tek amac lmek... Yarm kalan bitirmek.

Bir dierinin bast mayn iki kolunu, yznn byk bir ksmn gtrm. Yurtdnda yznn bir ksm iin silikondan para yapmlar. Srf korkun grntsn birazck da olsa dzeltebilmek iin. Komutann "stediin bir ey var m evladm?" sorusuna haykrarak verdii cevap hala kulaklarmda: "Gzlerimi istiyorum komutanm"
nnden geen elli kiinin ardndan mayna basan ve iki bacandan olan bir bakas ise sadece yrmekten mahrum kalmam. Annesi babas arayp sormuyor. O da, onu istemeyen ailesini istemiyor. ok uzun sredir hastanede. "Gidecek yerim yok ki" diyor ve hep yaptn yapp, stndeki rty kafasna ekerek arkasn dnyor. Tm dnyaya...

yle biraz geriye dnp baktmda, Trk insannn askerlik ruhunu bir trl kavrayamayan yabanclarn, stiklal Sava"ndaki zaferimize neden "'Trk mucizesi" dediklerini ok iyi anlyorum. nk onlarn bir trl anlayamadklar bu "mucize"nin temelinde tek ve basit bir gerek yatyor: "Knalanma." te bu duygularla seslenmek istiyorum:

Ey Trk milleti,
Biz knal bacakszlar,
Knal krler, knal olaklarz.
Bizler gzlerinizin iine;
Siz bize bakamadnz iin bakmyoruz. Sizi daha fazla zmemek iin.
Peki ya siz neden bizim gzlerimizin iine bakamyorsunuz?

GAZ SAVA YCEL
BZ KINALI BACAKSIZLAR
Biz Knal Bacakszlar Kitabndan alntdr.

bikmisbroker
08-12-2007, 23:59
MADDi Bagislarin Mehmetcik vakfina, veya sehit ve dul yetimlerine yapilmasi cok guzel.
Ben de Turkiyeden Uzakta olmama ragmen yillardir bunu yapiyorum.

ANCAK, Bu topicde esas olarak, maddiyatin yanisira MANEVi OLARAK DA sehit yakinlarina ve Gazilerimize EL UZATMAMIZ gerektigini VURGULAMAK iSTiYORUM.

Bu durum para ile pul ile olculemiyecek bir hususdur.
O insanlar ile oturup 2 satir muhabbet etmek...

Gazilerimiz ile sohbet edip dertlerinin sorunlarinin dinleyicisi olmak MANEVi olarak onlara DESTEK olmak, paradan COK DAHA ONEMLiDiR..

Bulundugumuz sehirdeki GAZiLERiMiZE, sehit ailelerine ulasmak icin para pul gerekmiyor.

Sehit ailelerine ve Gazilerimize ulasmak icin, iL iL sehit ve Gazi irtibat burolari adresleri ve telefon numaralari.. (http://www.sehitlervegaziler.gov.tr/burolar.aspx)

http://www.sehitlervegaziler.gov.tr/burolar.aspx

bikmisbroker
18-12-2007, 11:43
http://img267.imageshack.us/img267/5451/afis20071bhi2.jpg

serdarkus
20-12-2007, 12:54
:)

Bayramnz kutlar,

Sevdiklerimizle beraber salk ve mutluluk dolu nice bayramlar dilerim.

buena vista
27-12-2007, 09:00
Nazan ERDEM SABAH

Adana'da 11 yanda kza tecavz etmeye kalkt iddia edilen hac organizatr Mslm dedenin 15 yla kadar hapsi istendi..

Adana'da yannda alan kadnn 11 yandaki kzna tecavz etmeye kalkt ne srlen 80 yandaki Mslm M.'nin davas karar aamasna geldi. Savc, hac organizasyonuyla uraan tutuksuz sann "15 yandan kk ocuun cinsel istismar" suundan 8 yldan 15 yla kadar hapsini istedi.

TUTUKLANDI
Olay yaklak bir yl nce meydana geldi. Hac organizasyonu yapan Ba- Kur emeklisi Mslm M., ikinci eini kaybedince yannda sekreterlik yapan Glsm Y. (55) ile evlenme karar ald. Ancak nikha bir saat kala sahibi olduu hac brosunda temizlik ilerini yapan Ayten .'nn, "kzma tecavz giriiminde bulundu" ikyeti zerine gzaltna alnd. 80 yandaki adam, karld mahkemede tutukland.

'BUNLARIN HEPS FTRA'
Bir sre sonra tutuksuz yarglanmak zere serbest braklan Mslm M., Adana 1'inci Ar Ceza Mahkemesi'nde sulamay reddederek, "Ayten ., daha nce len ikinci eime bakclk yapyordu. Ben de kira almyordum. Ayten ., benimle evlenmek istiyordu. Nianlmn yanndayken 'Ben sevdim, bakalar ald. Sana gnn gsteririm' dedi ve bana bu iftiray att. O benim torunum saylr" dedi. G..'nn annesi Ayten . ise, "Bana kzmn bakire olmadn syleyerek, 'Kznda ak var' dedi. Ben de gerekli yerlere gtrdm. Cinsel istismara urad ynnde rapor alnd. Ancak bakireydi. Kzmla konutuumda Mslm M.'nin kendisini ptn, okadn, cinsel istismarda bulunduunu syledi" dedi. Savc, Mslm M.'nin cezalandrlmasn isterken, sank avukat, mtalaaya kar savunma yapmak iin sre istedi. Duruma karar iin ertelendi.

Master
30-12-2007, 16:03
‘Aadakilerden hangisi, korunmas gereken deerler arasnda deildir?’

‘Bayrak, Din, Namus ve Can’

Erzurum'da Hac Sami Anadolu Lisesi'nde Din Kltr ve Ahlak Bilgisi retmeni brahim Arman'n rencilerin ilgin testle ilgili olarak velilere bilgi vermesi zerine ikayetler balad.

Vali ve l Milli Eitim Mdr'ne verdii ifadede sorunun cevap anahtarnn de kkndaki ‘Can’ olduunu belirterek, “Yllarn retmeni olarak hibir zaman rencime yanl soru yneltmedim ve yneltmem. Sorunun cevab ‘Can’ dr. Bunu da mehmetiimiz PKK terr rgtne ynelik yapt operasyonlarla ortaya koymaktadr'' dedi.

buena vista
19-01-2008, 09:55
Salih ZEK/WASHINGTON, (DHA)


Washington Post gazetesi, bugn Hayrnnisa Gl’n Cafe Milano’daki stakoz keyfine yer vererek “Gstermek istemiyorsan gitme” dedi.


Habere gazetenin en cok takip edilen kelerinden biri olan The Reliable Source blmnde yer veren Washington Post, Hayrnnisa Gl’un boydan ekilmi bir fotografn kulland. Cafe Milano’yu, ‘Washington’da nllerin krmz hal zerinde geit yapt restoran’ olarak tanmlayan Washington Post “Grmek ve grnmek, herkese estetikli yeni yzn gstermek isteyenler oraya gider. Herkes orda, gstermek istemiyorsan gitme” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbakan Abdullah Gl’n Washington ziyareti srasnda ei ‘dindar ve trbanl’ Hayrnnisa Gl’n jetset restorannda stakozlu makarna yemesinin Trk medyasnda byk yank uyandrdn belirten Post yazar Amy Argetsinger, garson Kerem elik’in bu nedenle iten atldn yazd.

Yazda Trk Bykelilii’nden gelen telefonun ardndan garson Kerem elik’in iten atlmasn Cafe Milano yneticilerinin teyit ettii de belirtildi.

Garson Kerem elik ise konuyla ilgili Washington Post’a konumay reddetti ve bu olay unutarak yeni bir i bulmak iin ileri baktn syledi. ten atlmaktan dolay ikayeti olmadn belirten elik, Cafe Milano ynetimi iin “Onlar doru olan yapt” dedi.

buena vista
03-02-2008, 09:18
Hindistan'n Bombay Borsas'nda yaanan deer kayplarnn neden gerekletii ortaya kt. Borsa binasnn nnde yeralan bronz boa heykelinin arka ksmnn binaya doru olmasnn uursuz geldiine inanan dindar Hintli borsaclar, boann arkasnn baka bir yne evrilmesi gerektiini syledi. Arbroath.blogspot adresinde yer alan bin habere gre, Hintli borcaclar din alimlerinden boa heykelenin nasl durmas gerektii ve konusunda aratrma yapmalarn istedi.
SABAH

buena vista
10-02-2008, 10:07
ANKA

brahim Seluk'un isteiyle dnemin Bota Genel Mdr Vekili ifti'yi revye gtren Badolu, "Biz AKP'liyiz, bara sen gtr, dediler" dedi..

Mteahhit brahim Seluk'un isteiyle, dnemin BOTA Genel Mdr Vekili Rza ifti'yi Rus revye gtren Ercment Badolu, yaananlar, "Dediler ki; 'Bu arkadamz Murat, misafir. Biz AKP'liyiz, gibi laflardan sonra 'Biz barlara sazlara gidemiyoruz, sen de solcusun gidebilirsin. Arkada misafir et' dediler" diye anlatt

serdarkus
14-02-2008, 21:06
:cool:

Bu aralar pek yokum, farkndaym,
Aslnda ok uzak yerde deil, hemen uradaym.

Sessiz sakin bir kenardaym,
Hergn burada, yazlarnzlaym.

Hocam tam olarak tarif et, neredesin dersen
Bahede masann en kenarndaym.

Hani nasl desem..
Tam olarak Aysun Kayac modundaym.

buena vista
16-02-2008, 08:23
"ocuklar eve gidin, yarn karakola gelin. Ayakkab datacaz. Tamam ama bize bilgisayar da alacak msnz?"

Batman’da bir polisle gsterici ocuk arasnda yrek yakan diyalog yaand. Polis, ta atan ocuklardan, gstericilerin yanndan ayrlp yanlarna gelmelerini istedi. Yanlarna gelen ocuklara nasihatte bulunan ehit Keskin Kaplan Karakolu Amiri evket Snmez, “Siz onlara uymayn. Evinize gidin. Yarn karakola gelin sizlere ayakkab datacaz” dedi. Bunun zerine bir ocuk, karakol amiri Snmez’e “Bize bilgisayar da alacak msn?” diye sordu.

Snmez de ocuklara, “Benim evimde bile bilgisayar yok. Size nasl alaym” cevabn verdi. Karakol amiri ile ocuklar arasnda yaanan samimi diyaloun ardndan, ocuklar gstericilerden ayrlarak sessizce dald. (Vatan)

serdarkus
17-02-2008, 19:39
Gndemin konusuna bir de S.Duman slubuyla bak..
Bu konu ancak bu kadar gzel damardan anlatlr derim.


"Bo laflar zerine dolu dolu tartma

“Medeniyet dediin tek dii kalm canavar..” dizesini duyduumuzdan beri adetimizdir.. Sktk m “Biz Bat’nn teknolojisini neyimini alacamza..” diye balar, saydrrz.. Ben de bunu kafama takarm.. Hele hkmet adamlar da ayn laf etmise..

Bizim ahalinin “kolektif akl” biraz zpzp tabiatldr..

yle defile podyumu gibi dmdz uzayp gitmez.. Tam tersine, ping pong topu gibi zplaya zplaya seyreder..

Aklmz bi-hikmet-i mtel, ping pong topu gibi tasarlandndan, topluca tartmalarmz da kuru grltdr..

Biri ping pong topu gibi laf atar oraya..

Ahalinin akl erenleri topu zplatmaya balar.. Topun dedii yerden kuru tklama sesi gelir, ardndan bir ey kmaz..


***


Seyrek bykl, asabi hkmet adam “Biz Bat’nn medeniyetini alacamza ahlkszln alyoruz..” dediinde de byle oldu..

Framz yedik, gzel gzel oturduk..

Seyrek bykl, asabi hkmet adam srrmz zm..

“Bunlarn akl da bilgisi de bir skmlk..” deyip can istediinde frasn eline alyor, balyor bizi svamaya..

z gveni tastamam..

Neden mi? Fazl Say nam billr sanatsnn “Avrupa’ya Hicret..” lafn ettii sralarda, ahalimizi test etti de ondan..

KUZU SESSZL

Toplumun gidiatndaki tatszlktan can sklan Fazl Bey, piyanosunun kapan “gm” diye kapatmasyla “Yetti gayri.. Alp bam gideceim..” demiti hani..

Seyrek bykl, asabi hkmet adam da cevab ekletirmiti:

“Ben sanat diye kap gidene deil, inand yolda mcadele edene derim.. Mehmet Akif gibi..”

Elifi elifine byle deildi laflar.. Oturup, Seyrek bykl, asabi hkmet adamnn zabt kaydn tutacak deilim..

Sylediklerinin mealen zeti byleydi..

Biz de suspus olduk, oturduumuz yerden “Sevgilisine Hediye Almayan Odundur..” billboarduna bakar gibi baktk..

Okumu, yazm gzlkl takmndan bir Allah kulu da kp “Ne Mehmet Akif’i kardeim..” szckleriyle balayan bir itiraz cmlesi kurmad..

“Mehmet Akif de kafas kzdndan memleketi terk edip Msr’a yerlemedi mi? lmnden be alt ay ncesine kadar Kahire’de yllarca gnll srgn hayat yaamad m?” diyemedi..

Seyrek bykl, asabi hkmet adamnn “Bat’nn ahlkszln alma..” mealindeki tarihi tespiti karsnda da kuzu sessizliinde kaldk..

ahsen dilhn oldum..


***


Tersini gsteren rnekleri kimse tartmaya amad..

Birileri Keykvus iin yazlan, Seluklular Devri’nde “bizim sultanlar okusun da adab rensinler.. ” niyetiyle tercme edilen o kitab siniri abuk bozulanlara gstermeli..

Trke’ye Mercimekolu lyas Ahmet tarafndan kazandrlan “Kabsname” den sz ediyorum..

“Cima bahsi” ve “Kle satn alma bahsi” balklar altnda verilen akllar bir okuyun..

Ama sakn uygulamaya kalkmayn.. Trk Ceza Kanunu’nda ne kadar “ummi ahlka dair” madde varsa tamamn ihll edip, hapislerde srnrsnz..

Maazallah nc sayfalara konan haber fotoraflarnda gzleriniz bantlanr..

YAZLIK AKILLAR

“Yaz olanda olan teni ss olduundan avrada meyledin..” akllar da Bat’dan ithal deil, Dou orijinli salk tavsiyeleri arasndadr..

Arkadam Murat Bardak’nn Osmanlca’dan evirip bugnn Trkesi’ne kazandrd bir “Dallakname-i Dilka” kitab var ki cevap yerine tek bana yeter..

1684 ylnda yazlm.. Trke’si “Yreklere Ferahlk Veren Tellaklar” kitab..

Yazar devrin Hamamclar Kethdas olan Drrizade smail Efendi..

Kitapta stanbul’un o devirdeki on bir nl ecinsel olan anlatlyor..

Bunlardan aktif ecinsel Kalyoncu Sleyman’n durumu, ahlki adan Bat’dan alacamz olumsuz bir ey kalmadn, tam tersine ihracat fazlas yaratacak potansiyelde olduumuzu gsterir..

Kitaba gre Kalyoncu Sleyman’n hreti yle artm ki alt hamamn nnde; paalar, paazadeler, beyler, beyzadeler arabalar ile sra beklerlermi..

Haydaaa!

O zaman Bat’da byle geni bir pazarlama dzeni yok.. Lazm olduunda da elimize bakyorlar..


***


Toplumlar “ahlkl, ahlksz” diye yarglayamazsn.. Oturduun yerden kimseye, kendi aklna gre laf atamazsn..

rmlk her toplumda grlr.. Her devirde grlr..

Sen adamn toplumu iin karalayc dil kullanp, yaktrmalar yaparsn.. Elin adam da senin gemiteki hallerini hem de senin yazl dilinden karp nne koyar..

AMGO KLTR

On yedinci yzylda stanbul’da bir sre kalp, seyahat izlenimlerini kitap haline getiren Baron de Tott’un anlar da bizim Bat’dan bir ey ithl etme ihtiyacmz olmadn gsterir..

Baron’u bir yaz gecesi zenginlerden birinin Eyp srtlarndaki konana yemee davet ederler..

Yemekten sonra bahede Karagz perdesi kurulur..

Oyun Karagz’n Hamam Sefas’dr..

Ben Cevdet Kudret Aksal’n yeni Trke’ye kazandrd o oyunun metnini okudum.. Tamam pornografik..

Oyunun sonunda Karagz hamamda uygunsuz vaziyette yakalanr..

rlplak Karagz edep yerinden bir eein kuyruuna balanarak sokaklarda dolatrlp, ehre tehir edilir..

Karagz ve Ortaoyunlarndaki pornografiyi bitiren, o oyunlar yasaklatp yok eden kinci Abdlhamid’tir..


***


Baron de Tott, seyrettii o dehet verici oyunu “Hayatmda byle utan verici bir ey seyretmemitim..” diye anlatr ve ekler:

“En arma giden ey de perdenin nnde oturan kk kz ocuklarnn oyunu seyrederken arsz arsz glmesi olmutu..”

Gemiinden habersiz bir aknlkla “Biz Bat’nn medeniyetini deil..” cmlesini kuranlarn iki dnp, bir konumas lazm..

Syleyeceim o ki..

Hayata baka bir pencereden bakyorsan skor deimez..

Dou Ligi ile Bat Ligi’nin edepsizlik zerine n yapm ne kadar “All Star” varsa sahaya srn.. Berabere kalrlar..

Bunu bilmeyenlere de amigoluk der..

Selahattin DUMAN"

Bylesi bir gndemle bu memleketi bu gnlerde niye byle gerdiler.. gerekir miydi denirse, onun da cevabn eski kanka A.ener vermi..
okuyunca, kendilerince haklym adamlar, tam da zamanym dedim!.

serdarkus
17-02-2008, 19:47
..
..
Bylesi bir gndemle bu memleketi bu gnlerde niye byle gerdiler.. gerekir miydi denirse, onun da cevabn eski kanka A.ener vermi..
okuyunca, kendilerince haklym adamlar, tam da zamanym dedim!.

"AKP neyi rtyor?

Siyasi iktidarlar yeteneklerinin snrna yaklatklar zaman kavga karrlar.
ok kimse u soruyu soruyor:
AKP baarl saylacak bir iktidar dnemi yaad ve bu nedenle daha byk semen destei elde ederek ikinci iktidar dnemine girdi.
ler iyi giderken, rejimle atma grnts veren bir trban kavgas kararak niversiteleri, yargy, askeri ve cumhuriyete bal ynlar niin karsna ald?
unu diyebiliriz: nk yeteneklerinin snrna, d konjonktrn de yardm ile yaratlan yapay cennetin sonuna gelindi. Deniz bitti...
Paralar nereye gitti? Yararl ve baarl olduunu teknik olarak kantlama ansn kaybeden iktidarlar ideolojik atmalarn fitilini atelerler.
Birinci dnem AKP hkmetlerinde Babakan Yardmcs olan Abdllatif ener’i dinlediiniz zaman bu ihtimalin yabana atlmamas gerektiini dnyorsunuz.
ener dn Antalyal iadamlarna nemli tespitler aktard:
zelletirme gelirleri, TMSF tahsiltlar, i ve d borlanmalar yoluyla AKP hkmetinin drt ylda 160 milyar dolarlk ek kaynak kullandn syledi.
Tarihimizde bunun benzeri yok.
Ama bu imknn iyi deerlendirilmediini, finans sektrnn yabanclarn eline getiini, byyen cari a kapatmak iin dnyann en yksek faizini deyen Trkiye’nin dviz kurunu drerek soyulduunu, bu durumun ithalt arttrarak cari an bymesini tahrik eden bir ksr dng yarattn anlatt.Gerekten de geinmek iin evini satan ailelerin skntl bolluunu yayor gibiyiz. ener lkenin nereye gittiini dnme zamannn geldiini savundu Antalya’da.
Tehislerini ve tedbir neren uyarlarn gereki bulup bulmamak herkesin kendi bilecei itir. Ama samimiyetine inanmak iin yeterince sebep var.
ener AKP iktidarnn tepedeki be nderinden biriydi ve Babakan Yardmcs postuna sahipken aday olmam, seime girmemitir.
Onun bu karar, siyasetten ekildiine iaret etmiyor, iyi grmedii bir gelecein sorumluluuna ortak olmamak tercihini yanstyor.
rty kaldrmak...
Kendisi AKP’nin MKYK yesidir.
“Bu kayglarn gidip partinin en yetkili platformunda anlatmas, ulu orta konumasndan daha yararl olmaz myd?” diye sorulabilir.
Ama bu hata olur ve byle bir hataya, Trkiye’deki siyaset gereini bilmeyenler debilir.
Abdllatif ener, parti zemininde kimsenin kendisini dinlemeyeceinden emin olduu iin ekonomideki sorunu kamuoyunu etkilemek yoluyla AKP’nin gndemine sokmay deniyor olmaldr.
Onun iin “Yeni bir muhalefet merkezi yaratmaya alyor” diyenler de kacaktr.
Keke yle bir ey olsa.
En byk eksiimiz muhalefet deil mi?

Gngr Mengi"

serdarkus
18-02-2008, 19:15
"Belediyeler 200 trilyon lira takm


Bakanlar Kurulu toplants sonrasnda aklamalarda bulunan Adalet Bakan ahin, kapatlacak belediyelerin devlete maliyeti, ve personelinin durumuna aklk getirdi.
18 ubat 2008 19:55

Bakanlar Kurulu Toplants sonrasnda aklamalarda bulunan Mehmet Ali ahin ele alnan konular satr balar ile sralad:
....
....
....
Belde belediyelerindeki hizmetler l zel idaleri ve kye hizmet gtrme birlikleri evresinde gtrlmye allacak. Personel tm zlk haklarn muhafaza etmektedir. htiya olan yerlerde almasn srdreceklerdir. Belediye statsn kaybedecek yerlerin dier kamu kurulularna 200 trilyon Lira borcu bulunmaktadr. Bu belediyelerin byk blm personelinin maan deyemez hale gelmitir.
....
Haber7.com"

:cool:
"Gnn haberi"ne "Gnn testi"
Soru-I :Kim kime 200 trilyon takt?

a) Belediyeler devlete
b) Devlet halka
c) Halk kendine
d) Kim kimi yakaladysa artk..

Soru-II :200 trilyonu kim deyecek?

a) Belediyeler
b) Devlet
c) Halk
d) 20 sene demeli kredi hocam onlar.. bover daha domam bebelerin borcunu dnmek bize mi kald

Kim ne derse desin.. ben ne zamanki Fatih rek "Hadi hadi"nin devam parasn okur.. ite o zaman o para eliinde bu konular bu memleket tartsn. Bize bu yakr derim!

buena vista
02-03-2008, 08:52
FERAH IIK Denizli DHA


Denizli’de 4 yldr iki ruhsat vermeyen AKP’li belediyenin, yayd kt kokuyla bilinen ‘Tabakhane’ blgesini “ikili alan” ilan etmesiyle yaanan tartmalar, Denizli Valilii’nden dernek lokallerine gnderilen yaz ile yeniden alevlendi.
Vali Yardmcs Muhsin atmadm imzasyla gnderilen yazda, 31 Mart 2005 tarihinde yrrle giren Dernekler Ynetmelii’nin 31 Mart 2008’de uygulanmaya balanaca duyuruldu. Ynetmelie gre,dernek lokallerinde iki satna izin verilmeyecei,, iki satmak isteyen lokallerin, belediyenin ikili alan ilan ettii ve 100’e yakn deri iletmesinin faaliyet yrtt Tabakhane blgesine tanmas gerektii bildirildi.
Dernek lokali iletmecileri karara tepki gsterdi. Denizli Gzel Sanatlar Dernei lokali iletmecisi Atakan Gngr, “Tabakhanede, tanma ilemi henz tamamlanmad. Tansalar bile blgedeki kimyasal ve dier sala zararl unsurlarn temizlenmesi iki yl bulur. Bu durum, alkoll iletmeleri sala zararl ortamda almaya iter” dedi.

bikmisbroker
08-03-2008, 10:38
Bu ulkeyi "Anadolu kadini" kurtaracak..
Istiklal savasinin "bel kemigi" anadolu kadini.

Okumus, tahsilli cocuklar FOS CIKTI!!

Bikmisbroker

1- http://www.youtube.com/watch?v=W-ypxlZ6euA&feature=related
2- http://www.youtube.com/watch?v=XgJdp1TGCNc&feature=related
3- http://www.youtube.com/watch?v=0MkrQ66j5qk&feature=related
4- http://www.youtube.com/watch?v=ZRKwYtG8Qyg&feature=related

buena vista
27-03-2008, 19:33
Trkiye'nin cinsellik konusundaki aratrmalaryla nde gelen isimlerinden Psikiyatr Dr. Haydar Dmen, drt yldan bu yana Posta gazetesindeki kesinde okurlarn sorularn yantlyor. Dr. Dmen'e gelen son drt yln en ilgin sorusu ise Ktahya E Tipi Kapal Cezaevi'nde yatan Mustafa Yaar'dan geldi.

Mustafa Yaar'n sorusu yle:

Haydar Bey, ben cezaevinden yazyorum bu mektubu. Bizim iki muhabbet kuumuz var. Bunlara hibir masraftan kanmadmz halde n sevimeyi yapyorlar ama ilikiye girmiyorlar. Dii erkekten 2-3 ay kadar dolgun. Dii her trl cilveyi yapt halde erkekte bir yaklam gremiyoruz. Tecrbenize dayanarak bizi bilgilendirirseniz ok memnun kalrz. Sayglarmzla...

Dr. Haydar Dmen'in bu soruya verdii yant ise yle:

Deerli okurum, bence kular sizlerden utanyor! Onca insann arasnda bu ii yapmak kolay m? Etraf rntgenci dolu ve siz sevieceksiniz? Yapabilir miydiniz? Zor! Bu arada siz de kularn halinden biraz anlayn be evladm. n sevimeye baladklarnda evrelerinden ekilin de ilerini grsnler. Hepsi bir yana, ben insan doktoruyum. Kutan da muhabbetten de ok iyi anlarm ama muhabbet kuundan deil! MILLIYET

Master
29-03-2008, 09:28
Trk Osman' in bir gn:


Osman Bey, sabah saat 7.00'de Casio masa saatinin alarmyla gzlerini at.
Puffy yorgann kaldrd.
Hugo Boss pijamalarn karp
Adidas terliklerini giydi. WC 'ye uradktan sonra banyoya geti.
Clear ampuan ve Protex sabunuyla cold water duunu ald.


Axe rolon’unu srd.
Colgate ile dilerini fralad.

Rowenta ile salarn kuruttu. Bill's gmleini ve Pierre Cardin takmn giydi.

Police formen parfmn her yerine srd.

Lipton ayn iti.
Sony televizyonda medya zetlerini ve flash haberleri izledi.
Citizen kol saatine bakt. Aile fertlerine ' AV' deyip

Bluemoon sitesindeki residanse evinden kp

Hyundai otomobiline bindi.




Blaupunkt radyosunu aarak, rock mzii buldu.

Sabah sabah bu mzik hzl geldi,

ermeni Ktarert grup CD.sini koydu.
Azina bir Polo eker att .
Altnda Benetton maazas bulunan,

ehrin gbeindeki Mega Center'daki ofisine varnca,
Fujitsu-siemens bilgisayarn altrd.
Microsoft Excel'e girdi.
Ofis boy'dan Neskafe'sini istedi.
Saat 10.00'a doru aln yattrmak iin Gressini yedi.
leyin Wimpy's Fast Food kafeteryaya gitti.



Ayakst Coca Cola ve kings burger i mideye indirdi.
Camel light sigarasn yakp,Daily Mirror gazetesini kartrd.
Aksam-zeri i k Image Bar'a urayp JB'sini Arjantin fnd,

Pakistan fst ile yudumlad.




Sonra kedeki Shopping Center'a urad ...
Einin sipari ettii Henkel Supra deterjan, Ace amar suyu, Palmolive sampuan,
Gala tuvalet kagidi , Dnyann bir numaral msr Maluna (Malezya – Unaktan msr)

Sprite gazoz, Dove sabun ve Johnson kolonyay alarak kasaya yanat.

HSBC Visa Gold kartyla faturay dedi.




Hafta sonu ei Hayrnnisa ve kz Marisa ile Galleria'ya giden Osman Bey,
Showroom'lar dolap Marks & Spencer’ dan Lacoste tirt ,

Ankamoll ‘da Kinetix ayakkab,
Real ‘ de Lee Cooper blue jean satin ald

Eve lazm olan iviyi Tvist marka olarak Praktiker ‘den temin etti..




Aksam evde bir gazetenin verdigi TV Guide'a gz atan Osman Bey,

kanallar arasinda zapping yaparak,

Fox , e2 kanallarda First Class, Top Secret, Paparazzi gibi programlar izledi.
Ayni anda Outdoor, maria claire dergisini Doritos cipsini salsa sosla yiyerek kartrd.


Saat 22.00'ye dogru Show'da Trk dilinin k zerine panel balad.

Houna gitmedi, skc geldi.

Uykusu gelen Osman Bey,
LCD televizyonunu atlayp yatak odasna geerken, ak pencereden

baka televizyonlardan gelen

anakkale zaferi gibi eyler duydu, kendini mutlu hissetti.
'Ne mutlu Trk'm diyene!' diye gerindi ve Philips lambasn sndrp uyudu.



Hala da uyuyor. Ne zaman uyanacagi belli deil



Minik not : Emaile sunan CanDosta sevgiler..

serdarkus
02-04-2008, 16:30
:cool:

...Hani nasl desem..
Tam olarak Aysun Kayac modundaym.


Takldm ben birka gndr.
kamadm bu hesabn iinden.

Ben imdi, falanca adet/tane/say/lot/kat alacam, de ki ihlas.. herbiri 79 kurula aplacak
Sonra dadaki oban da ayn kad alacak,
Bak hele bak.. onun ki de yine 79 dan saylacak!.

-search-.
Yani dadaki obanla benim yaptm ilem ayn fiyattan hesaplanacak.
Nerede devlet, hani domokrasi.

buena vista
06-04-2008, 14:38
lan aka deil, son derece ciddi:
“Ankara Esenboa Havaliman’nn yannda 5.000 m2 kapal alan zerine 5 yl nce orta lekli bir Amerikan kap ve mutfak retim tesisi (Egesan) kurdum. Eksik sermaye ve piyasann dzensizlii yznden firmam eridi. Yaklak makine park deeri 500.000 YTL olan fabrikam HBR BEDEL TALEP ETMEKSZN, evet doru duydunuz, bedel talep etmeksizin srf iilerimiz iinden olmasn dncesiyle iletmeci bir ahsa devretmek veya ortak olmak istiyorum. Piyasa borcu da olsa olsa 60.000 YTL civarnda. TURGUT... 0533 398 76 43.

Melih Asik``in pazar yazisindan..

(Milliyet)

buena vista
16-04-2008, 19:23
Yemen’de babas tarafndan zorla evlendirilen 8 yandaki kz ocuu, at boanma davasn kazand.

Bakent Sanaa’da, babas ve kocas aleyhinde at davay kazanan Ncud Muhammet Ali, gazetecilerle konuurken glmseyerek, "Boanm olmaktan memnunum, tekrar okula gidebileceim" dedi. Kk "dul kadn" bana gelenleri anlatrken, "2.5 ay nce nikah kydlar. 18’ime gelene kadar baba ocanda kalacaktm ama aradan 1 hafta getikten sonra babamla annem beni kocamn evine yollad" diye konutu. Babasn affettiini de belirten kk Nucud, artk daysnda kalacan bildirdi.
(HRRIYET)

buena vista
18-04-2008, 18:57
Sleyman DEMRKAN/ANKARA

'nceden planlamlar beni lin edeceklerdi..

Meclis’te bir grup AKP milletvekili, Tunceli Bamsz Milletvekili Kamer Gen’i dvmeye kalkt.

Gen’i AKP’lilerin elinden CHP, MHP ve DSP milletvekilleri zor kurtard. Gen’in dn akam yaadklar 19 ubat 1968’de Genel Kurul’da Trkiye i Partisi stanbul Milletvekili etin Altan’a AP milletvekillerince yaplan lin giriimini akllara getirdi.

Kamer Gen, Meclis Genel Kurulu’nda Katar’la imzalanan uluslararas ibirlii anlamasnn grlmesi srasnda sz alarak krsye kt. Gen, AKP hkmeti yelerinin sk sk Katar’ ve Arap lkelerini ziyaret etmesini sert bir dille eletirince, AKP Afyon Milletvekili Halil Aydoan, Gen’e laf att. Gen, "Muhatabm sen deilsin, Tayyip gelsin buraya, muhatabm Tayyip" diye tepki gsterdi. Konumasndan sonra aralarnda Bayram zelik ve Zeyit Aslan’n da bulunduu baz AKP milletvekilleri Gen’in oturduu sraya giderek zerine yrd.

EREFSZ HAKARET AKP’li Zeyit Aslan’n Gen’e ynelik tekmesini CHP’li Eref Karaibrahim, nlemeye alt. AKP’lilerin says artnca, CHP ve MHP’li milletvekilleri evresinde etten bir duvar rerek Gen’i kulise kartmak istedi. AKP’li Enver Ylmaz da "erefsiz, Babakan’a hesap sormak sana m dt?" diyerek, Gen’in zerine yrd. CHP ve MHP’lilerce kulise kartlan Gen’e peinden gelen AKP’liler, tekme ve tokatla saldrd. Bu srada aza alnmayacak kfrler edildi. CHP’li Bakanvekili Gldal Mumcu’nun verdii aradan sonra CHP ve MHP’li milletvekilleri olay protesto etmek iin Genel Kurul’u terk etti. Olayn ardndan Gen, gazetecilere "Beni lin edeceklerdi. Hepsi birden saldrd. lerinde Grup Bakanvekilleri de vard. Ben tek bamaydm" diye yaknd. (Hrriyet)

minik yorum: bunlari oraya gnderende kabahat..

buena vista
21-04-2008, 19:34
Mersin’de inek yznden btn kyden olan kyllerin Aziz Nesin’lik hikayesi 1996 ylnda ‘Her vatandaa 2 inek’ szyle balad. Hollanda’dan getirilen ve gnde 30 litre st verecek inekleri taksitle almak isteyen kyl sraya girdi. Kye nce Avrupai bir ahr yapld. Aylarca geciken hayvanlar geldiklerinde davul zurna ile karland. Ancak mutluluk ksa srd. ‘Salkl’ raporu olan hayvanlar tek tek lmeye balad. neklerin bir blmnn yal, bazlarnn ap ve brucella hastal tad tespit edildi. Tarm Bakanl devreye girince inekler Adana’da kesildi. Hayvanlar kamyon tutup gtrmek de yine kylye dt.

AHM’E M GTSEYDK

Makus talih kylnn peini brakmad. Ky, 1998-2003 yllar arasnda karantinaya alnd. Hayvan beslemek yasakland. 2003 ylndan itibaren yava yava borlarn demeye balayan kylye kt haber bu kez Ziraat Bankas’ndan geldi. Banka, 2001 ylnn zerinden 7 yl getikten sonra, alacan talep etti. Grtlaa kadar borlu ahali borcu deyemeyince haciz ilemleri balatld. Banka iki kefil istedii iin neredeyse kyn tamam haczedildi. Ev ve arsalar hacizle gitti. 400 haneli kyn drtte ayn akbete urad. Duruma tepki gsteren kyller “Banka ihtar bile ekmedi, ‘O dnem devleti mahkemeye vermeniz gerekiyordu’ gerekesini sundu. Biz vatanseverlik yaptk, kt m ettik. AHM’mi gitseydik” dedi. CHP Mersin Milletvekili Ali Rza ztrk, imdi talihsiz kyn yksn TBMM gndemine tamaya hazrlanyor. AKSAM

Deniz GER/ANKARA

buena vista
21-04-2008, 19:43
Afyonkarahisar merkeze bal Bostanl kynde dn evinde sklan maganda kurunu damadn lmne neden oldu.
Alnan bilgiye gre, tek olunun mrvvetini grmek isteyen baba lyas Demir'in 18 yandaki olu Muhammet Demir'e dn yapmak istedi. Turgutlu'da bulunan akrabalarn davet etti. Kna gecesi evin nnde sklan kurunlardan biri damadn bana isabet etti. Damadn lmne neden olan kurun Turgutlu'dan dn iin gelen 35 yandaki halasnn olu Niyazi zkara'nn tabancasndan kt iddia edildi. Merminin bana isabet ettii Demir hayatn kaybetti. l jandarma komutanl ekipleri dn kasetine el koyarken, gen damadn lmne neden olan hala olu Niyazi zkara ile tabancaya el koydu.

Olunu maganda kurunu ile kaybeden baba lyas Demir, "Tek olumu ablamn kz Kerime ile evlendirmek istemitim. Nikahlarn da dn ncesinde kymtk. Olumun mrvetini grmek iin hibir masraftan kanmamtm. Olayda olumun lmne neden olan kii de dn iin Turgutlu'dan davetli olarak gelmiti. imdi aile birden paraland. Olum mezara giderken, halamn olu cezaevine, ablamn kz da ortada kald." dedi.

Bu arada hayatn kaybeden 18 yandaki damat Muhammet Demir'in cenazesi Afyon Devlet Hastanesi'nde yaplan otopsi sonrasnda kyde topraa verildi.
(Afyonhaber)

buena vista
22-04-2008, 19:11
Her gn AKP ve yanllarnn eitli yerlerde sergiledikleri garip davranlar anlatan mesajlar alyorum. Ama bugne kadar hibirini yazmadm nk (ltfen gnderenler alnmasn) bunlarn doruluunu bilmek mmkn deil. Bu tr mesajlarla kolaylkla oyuna da getirilebilirsiniz.
Ancak bugn ilk kez bu tr bir olay size de anlatmak istiyorum. nk bu kez neredeyse 40 yldr tandm okul arkadam bir i kadnndan dinledim olay. sterseniz onun azndan okuyalm;
Pazartesi gn Eminn’nden kalkan Kadky vapuruna bindim. st salonda oturuyorum. Karmda simsiyah araf iinde bir kadn oturuyor. Yannda da 7-8 yalarnda bir olan ocuk var.
ocuk baya haar. Bir aa bir yukar koturup duruyor. Ara sra da benim yanma geliyor. Dirseini dizime dayyor. ocuktur, yapar. Benim kzm da kkken otobste vapurda tanmad kiilerin yannda durur, hatta yaslanrd bile, ocuklarn genel davrandr bu.
Ancak biraz sonra garip bir ey olmaya balad. ocuk nce dirseini dayarken daha sonra bacam tutmaya balad. Daha sonra elini etiimin altna sokmaya alt. Bir iki sefer kzp “Haydi git bakaym annenin yanna” diye seslendim. Oral olmaynca arafl kadna dnp “Hanm u ocuuna biraz sahip k, bak ne yapyor” dedim.
Dememle birlikte kadn ayaa kalkp bana ne sylesin? “Kadn kadn ocuk diye kzyorsun deil mi, byk biri okasa ok houna giderdi ama.”
O an kendimi kaybetmiim. Yerimden frladm gibi kadnn zerine atladm. Boumaya baladk. Kadnn araf ald, altndan 20-22 yalarnda bir kz kt. Tam bu srada cppeli, beline kadar siyah sakall bir adam peydah oldu. Kalabala dnp “Ey mmeti Mslman, gryorsunuz deil mi bu dinsizleri, Mslman kzlara nasl saldryorlar?” diye barmaz m?
ok kr ki vapurdakiler hem olay grmlerdi hem de aralarnda fanatik dinci yoktu herhalde adamn etrafn evirip “Her eyi grdk, milleti tahrik etme, buray ran’a evirmeyin” diye ktlar. Adam, kz ve ocuk hemen alt kata indiler, bu srada iskeleye yanayorduk, yok olup gittiler.
Eer ok gvendiim biri bana geleni anlatmasa dnyada inanmazdm.

catakli@gazetevatan.com

serdarkus
22-04-2008, 22:25
ocukluk bittikten beri itirazm var benim bu bayrama.
Niye ocuklarn bayramn kutluyorlar da bize kalan sadece eski gzel anlara hznle dalmak.

Niye bu bayramn en hznl an, bir zamanlar Derme ilkokulunda iken ilk bayram, ilk tren.. ehir caddesinde retmen Muazzez hanmn –ocuklar yorulmasn fazla dncesiyle olacak- ksaca bir yry, sonrasnda hemen kestirmeden yry sonlandrmas. Yapma be retmenim, o yata o yry ylesi zevkli ki sanki Dnyay fethetmiiz, cokunun adm.. ki zaten sonras tm bayramlar ehir statlarnda zevksiz, monoton, amurlu ya da tozlu ama ille de ok yorucu..

Bunlar irdelemek iin ille de Aysun mu olmak lazm.
Ya bayram bize de hitap etsin, ya da biz bayrama uyalm.
Ne yapalm.
Hadi, hep beraber.. yarn biraz ocuklaalm derim.

buena vista
25-04-2008, 17:00
ZMR, (DHA)

ZMR Fuar Kltrpark'ta dzenlenen 13'nc zmir Kitap Fuar'nda, Trk Dil Kurumu'na ait standta 592 korsan ve bandrolsz kitap ele geirildi.

Polis, 19- 27 Nisan'da Kltrpark'ta gerekletirilen 13'nc zmir Kitap Fuar'nda denetimlerini sklatrd. Ekiplerin, kontrolleri srasnda Trk Dil Kurumu'na ait standta eitli yazarlara ait 592 korsan ve bandrolsz kitap ele geirildi. Stand sorumlusu A.A. hakknda yasal ilem balatld. Dier bir denetimde ise, E.Y.'nin standnda 250 korsan ve bandrolsz kitap ile 11 bin 573 bandrol ele geirildi. E.Y. hakknda da yasal ilem yapld bildirildi.

‘UNUTULMU OLABLR’

zmir'de Kltrpark'taki fuar alannda dzenlenen 13'nc zmir Kitap Fuar'nda atklar stantta 592 korsan ve bandrolsz kitabn ele geirildii Trk Dil Kurumu'nun yetkilisi A.A., “1970'li yllardan kalan kitaplar standmza gnderilmiti. Ancak korsan deillerdi, sadece bandrolleri yoktu. Bandrolleri unutulmu olabilir. Herhangi bir art niyet sz konusu olamaz. Karakola gidip olayla ilgili ifademi verdim” diye konutu.

buena vista
06-05-2008, 19:38
BAHADIR KTEM Trabzon DHA

Trabzon'un Beikdz ilesindeki Merkez Camii mam Sezai Yaar, yakasnda Atatrk rozeti ile gelen mer Atalar (80)'a, "Bunu takp camiye gelmeyin, gnah iliyorsunuz" dedi. mam Yaar, rozetle namaz klmann caiz olmadn ne srerken, Trabzon Mfts Ahmet Bulut, "Rozetle namaz klmann dinen sakncas yok" diye konutu.

mam Yaar, yakasnda Atatrk rozetiyle camiye gelen Atalar'a, yakada rozetle namaz klmann dini ynden sakncas olduunu syledi. Tm vakit namazlarn camide kldn ve bugne kadar byle bir uyaryla karlamadn belirten Atalar, "Yakamda Atatrk’n rozetini gren imam, ‘Bunu takp da camiye gelmeyin. Resimle camiye gelinmez’ dedi. Bu sz karsnda ok zldm ve cami iinde olduumuz iin tartmaya girmek istemedim. ‘Rozetin kime ne zarar var?’ dedim. mam da, ‘Buras Allah'n evidir. Resimle buraya girmek mahsurludur’ yantn verdi. Ama ben yine de rozetle camiye giriyorum ve namazm klyorum" diye konutu. Yaar, DHA muhabirinin sorularn telefonla yantlarken cemaate sadece bir tavsiyede bulunduunu syledi. Rozetle namaz klmak uygun olmadn ileri sren Yaar, "Ben sadece namaz klarken rozeti karmalarn, kldktan sonra takmalarnn daha uygun olduunu belirttim. Masumane bir uyaryd, tavsiyede bulundum. Dinimiz gereince rozetle namaz klnmamas gerektii belirttim. Zaten dinimizde de byle eylerle namaz klnmamas gerektii vurgulanyor" dedi.

Sakncas yok

Trabzon Mfts Bulut ise, Atatrk rozeti veya herhangi bir rozetle namaz klmann dini adan sakncas olmadn syledi. Bulut, rozetle namaz klnabileceini, bunun dini adan ‘caiz' olduunu anlatrken, "Zaten Diyanet leri Bakanl'nn yaynlad ilmihallerde bu konu akca yazlm. Rozetle namaz klmann hibir sakncas yok. Bu konuda bize bir ikayet ulamad. Bu nedenle u anda herhangi bir soruturma sz konusu deil" diye konutu.

buena vista
14-05-2008, 17:55
Birmingham City'nin ve Fransz milli takmnn yldz Olivier Capo ayakkablarn boyayan ocua 60 bin dolarlk Mercedes'ini hediye etti.

VATAN ZEL

Kapo'nun bir yl boyunca kramponlarn boyayan, onaran ve ivilerini deitiren 20 yandaki ngiliz James McPike sezon bittikten sonra Kapo'dan giydii bir kramponu kendisine vermesini rica etti. Kapo da krampon yerine, ocua 60 bin dolarlalk Mercedes SLK otomobilini verdi.

Kapo'nun bu hareketi taraftarlar arasnda byk yank buldu. Takmn menajeri Alex McLeish, " O da bir zamanlar byle yldz futbolculara zenen bir ocuktu. Demek ki gemiini unutmam. Aferin. Oyuncumla gurur duyuyorum" dedi. Birmingham'dan ylda 3 milyon dolar alan yldz futbolcunun bir Hummer' ve bir de Porche'si var.

serdarkus
15-05-2008, 20:39
Sawyer geldi, Paris geldi..
Dubai’den avu avu kredi geldi..
kendi bile ard, Gassaray’a kupa geldi..
abemin eyinden Tayyib’ime destek geldi..
Asena’dan Paris’ime yandan yandan gbek geldi..
gzlarmzdan Sawyer’e “adi be abey yatalm” diye utan geldi..

:cool:
yi de hocam..
imdi bu kralie niye geldi.

serdarkus
11-06-2008, 12:46
"Hlya rahatlad, Trkiye nasl rahatlar


Sibel Can ile "bir insan hakk olarak tanga giymek" meselesini ileyerek... Mehmet Ali ile "parmaktan sonra" oyunu oynayarak... Blent Ersoy ile "Dn akam dolatm btn meyhanelerini stanbul un" arksn syleyerek...

11.06.2008 11:13
...
Mehmet Ali’yi, Glben’i, Sibel Can’, Blent Ersoy’u rahatlatabilir...

Eh, onlar rahatlaynca...

Biz de otomatikman rahatlam saylrz...
AHMET HAKAN-HRRYET”




Unutmam, yllar nce bir TV de, sunucu sormutu Hlya hanma," klalarda askerlerin dolaplarna ast poster ve resimler iinde sizinkiler en fazlaym, bu konuda ne dnyorsunuz?"

Ne dndn bilmem ama, krkrdayaran cevaplarken kzcazn btn uzuvlarnn zevkten titrediini gzle farkedebiliyordunuz.

:cool:
Milli servet saylr, korumaya almak lazm derim!

buena vista
12-06-2008, 17:47
ANKA
Uluslararas “slami patan" sitesine Trk kullanclarn braktklar mesajlar dikkat ekiyor. Trbanl kadnlarn sa renklerini belirttii sitede baz Trkler "Sakall ve slami kyafetler giyen biriyle evlenmek istiyorum" derken Trbanl baz retmenler peeyle poz veriyor.

Ahmet Grmez bildiriyor- Uluslararas “slami patan" sitesine Trk kullanclarn braktklar mesajlar dikkat ekiyor. Trbanl kadnlarn sa renklerini belirttii sitede baz Trkler “Sakall ve slami kyafetler giyen biriyle evlenmek istiyorum" derken Trbanl baz retmenler peeyle poz veriyor.


“Uluslararas slami Evlilik Sitesi" sloganl internet sitesi muslima.com’da Trkiye’den de ok sayda kii “Mslman e aryor. Sitede Trk birbirinden ilgin mesajlar brakyor. Bursa’da . simli bir Trk, evlenmek istedii erkei “Allah’n arkadalarn aryorum eklinde tanmlarken, stanbul’dan S. simli bir baka Trk, talyanca konuabildiini ve “evli erkek istemediini" belirtiyor.


E. isimli bir baka kadn kullanc, Hanefi mezhebinden bir erkek aradn ve kendisiyle evlenmek isteyen kiinin insan ve kadn haklarna sayg duymas gerektiini vurguluyor, evlenecei kiinin kadn-erkek eitliine inanmas gerektiini ifade ediyor.


stanbul’dan F. simli bir baka Trk de sadece Dubai’den olanlarn kendisine ulamasn istiyor.
nternet sitesinde sadece Trkler deil Trkiye’de yaayan yabanclar da Trk Mslman e aryor. Ar’da yaayan ve Ermeni kkenli olduunu belirten bir kullanc arad eyi “kara ka kara gz" olarak tanmlarken, Ankara’da yaayan J. simli bir baka kullanc da “5 vakit namaz klarm, Allah’n emirlerine uyan birini aryorum" diyor.
Sitede Trkiye’den baz kullanclar aradklar kii iin “fark etmez eli yz dzgn olsun yeter" derken, baz Trk kadnlarn aradklar kiinin ya aral iin 18-80 diyor.


Dnyann hemen hemen btn lkelerinden kullanclarn olduu internet sitesinde, Trk erkeklerin genelde Trke, Trk kadnlarn ise genelde ngilizce yazmas dikkat ekiyor.

serdarkus
27-06-2008, 17:19
Ezdik ama yenildik falan, filan.. gzeldi hocam..iik fatih daha bi iti.. olsun be hocam, bu sefer haketti derim.. bizim de gururumuz iti, kocaman oldu ki nah iki elimi asam iine sdramam.. dndk yine annemizin ligine.. fener dedeyi ald da aziz amca, dede torunlarla urarken takm bana m kalsn dedi yoksa aziz amcam takm zaten benim de dedeyi alalm bo otururken uyuklasn da can sklmasn m dedi.. ne dedi ne demedi ben ne bileyim imdi.. elin dedesine gl gibi ekose takm verirsen ve sonra da uyuklarken o takm saa sola srttrrse bu taraftarn znts yine vyy..

:cool:
Eeee..malar da bitti.
Nerede kalmtk?
Borsa..endeks..ihlas..
……
Anneeeeee!

serdarkus
07-07-2008, 19:29
ek ma.. Kuadas, otelin akhava harem barnda.. ok rus biraz Fransz az bi Trk.. herkes yer minderlerine malak gibi yaylm .. son golmz sonras turistler dahil herkes havaya frlam cokuyu yaarken, biraz ilerideki sporcu sporcu guruptan bir gen bard,”lan olum uraya bak.. tayyibin gars hasan doana sarlyorr..”
Az sonra durum anlald. Hasan doana bizzat kendi hanm sarlm.

Birka konumasn izleyince, varsa hakknda tm nyarglar temizleyen srad bir adamd.
Allah rahmetini esirgemesin derim!

serdarkus
24-08-2008, 18:33
Forumu tkladm, acele bir bakaym, sonra hemen kaaym dedim. Baktm. ‘Son mesaj.. Bugn.. yazan Emin..’ kocaman bir hassst.. dedim. Yine mi, akam akam. imdi bir sr iim var. Bebeler a, yemek yanna salata beklerler. Birka saniye tereddt ettim. imdi mi baksam, yoksa hele imdi bi kalsn da sonra ay yudumlarken mi zevkine varsam dedim. Dayanamadm, tkladm. O da ne. Okunmadk bir yaz deil, iki yaz grdm. Bari dieri nasipsiz kalmasn dedim, bir hasst.. da ona dedim.

Gemite yeni bir yaz grdkten sonra hi bakmayp gnlerce beklediim oldu. Ne zaman ki o yaznn hakkn verip zevkine vararak kelime kelime okuyacam zaman olur.. ki bu da genellikle kafa bo, gnl ho.. demli bir ay sessizlikte yudumlarken bir gzellik arayndaki anlardr.. o zamanlar ap okurum.

Bunlar orada yazamadm. Yazktr, o yazlarn gzellii bozmasn dedim!

serdarkus
31-08-2008, 18:49
"86 eten 82'sini boama karar ald
31 Austos 2008 19:26

84 yandaki Nijeryal Muhammedu Bello Masaba, 86 einden 82'sini eriat uyarnca boamay kabul etti. Masaba'nn kararnda din adamlarnn etkisi oldu.

NAN Ajans, lkenin orta kesimlerindeki Nupeland eyaletinde yaayan ve elerinin saysn 4'e indirmeye ilkin yanamayan Masaba'nn, dn akam din adamlaryla yapt son mzakere sonunda 4 eli olmay kabul ettiini bildirdi.

''Cemaat-i Nasr-l slam'' ad verilen ura, erkeklerin 4'ten fazla ee sahip olamayacaklarn, 21 Austos'ta ilan etmiti. Yerel yetkililer de, 86 ei bulunan Masaba'ya, elerinin saysn 4'e indirerek er'i hkmlere uymas iin 2 gn sre vermi, aksi takdirde Masaba'nn, eyalet topraklarn terketmesini istemiti.

Ajans, boanma ileminin bugn balayacan bildirdi.

Masaba, elerinden boanmas gerektiini renince, su ilemediini ve eriatn okelilie snr getirmediini belirterek tepki gstermiti.

AA"

:cool:
imdi..
nce bi birka tanesini becerelim de.. fazlas kenarda dursun.
Agzlle gerek yok.
4-7 aras rakam, idealdir derim.

Mnafklk etmeyin imdi.
Konumuz borsa..
rakammz ise portydeki optimum kat says, hocam!

buena vista
24-09-2008, 20:17
Eda BERKBAYRAK/ MLANO, (DHA)

TALYA'daki Venedik kentine bal Ckioggia Kasabas’nda evine dnen bir adam, yatanda eini, Padova niversitesi'nde lahiyat Profsr olarak alan tannm bir rahip ile birlikte buldu. Blge Piskoposu 75 yandaki Angelo Daniel, yanna gelen talyan'a einin din adam tarafndan ‘ayartlm' olabileceini syledi.


Repubblica Gazetesi'nin haberine gre, eini yatakta kendisini bir rahiple aldattn grnce neye uradn aran adam, evi terk ederek soluu Blge Piskoposu 75 yandaki Angelo Daniel'in yannda ald. Durumu aklayan adam, piskoposun sylediklerini duyunca kulaklarna inanamad. Piskopos, rahip hakknda gerekli ilemin yaplmas ynnde aklamada bulunmak yerine, rahibin adamn ei tarafndan ‘ayartlm' olduunu, rahibin de Tanr tarafndan affedileceini syledi. Gazeteye gre piskopos yle dedi:


“Tabii ki rahipler, halka rnek olmak konusunda byk sorumlulua sahipler. Ama rahipleri bile ilerini unutturacak kadar yoldan karma yeteneine sahip baz insanlar da var. Tanr affedicidir.”

serdarkus
08-10-2008, 16:01
:cool:
Ahha da dnd..
28911 ‘den dnd..
dibine de dedi dnd..
poposunu da pt dnd..
dnd de yavrum dnd..

Ne yapak?
salak myz oluum,
uua geerse o uuun -be yz puanndan mahrum mu kalak..
hem dse ne olur kii.. altta ok salam gvendiimiz dalar var!

Hemen altta alt bant var..
alt bandn altnda bir alt bandn alt var.. yok agam ora da tutmad, goleey
onun altnda da altnn ikisini bl ikiye..ite o rakamn pt elyot amcamn rakam var..

Al,Al,All….
Al goum garma, abuk abuk al!
__________________

serdarkus
21-10-2008, 13:23
Franszlar bankalarn kaptrmak istemiyor
Sarkozy, yabanclarn ellerine dmesini engellemek iin devlet fonlar oluturmalarn nerdi

21.10.2008 14:00
Avrupa Birlii dnem bakan Fransa Cumhurbakan, AB lkelerinin, kresel mali kriz ile birlikte zor duruma den bankalarnn, yabanclarn ellerine dmesini engellemek iin devlet fonlar oluturmalarn nerdi.

Avrupa Parlamentosu'nda konuan Sarkozy, mali sektrn yeniden dzenlenmesinden yana olduun belirtti ve yeni dzenlemeler erevesinde devletten yardm alan bankalarn, bu yardm vergi avantajl lkelerde kullanmasnn da nne geilmesi gerektiini syledi.

Sarkozy, gelecek hafta Pekin'de dzenlenecek AB-Asya zirvesinde, AB adna, Asya lkelerini, uluslararas mali sistemde yaplmas planlanan reformlar konusunda ikna etmeye alacan syledi."

:cool:
zelletiriver, ver yabancya kurtul.
Fransz ite.. ne anlar ekonomi ynetiminden!

buena vista
21-10-2008, 18:05
Sevgili serdarkus,

Sarkozy konuya Fransiz kalmis.! Biz ilerdeyiz her zaman oldugu gibi..!

minik not: Saka bir yana..Adamlarin etekleri tutustu.. Hele Isvire..:kafasz:

serdarkus
22-10-2008, 22:59
Gne zel gncel zdeyi ve dualar:

-Armudun iyisi dalda, kadn iyisi sanki var da..

-Yarabbi stadmn aklna mugayyet ol da akllca yorumlar yapsn bu ara..

-Yarabbi u endeksi vakte kadar dzelt, yoksa hanm beni dzeltecek.. kt kt bakyo, anla ite.. korkyom yav!

-orba dedim ikembe itim, kat aldm ne halt yedim..

-Yarabbi, kadma guvvetli destek, stadma akll yorumlar ihsan eyle..

-Portfym ku oldu, yand yrek tututu.

:cool:
Ne diyeyim ki imdi..
Borsaya kzmayn, endeksine kadar sevip barnza basn.Bugnlerde ilgiye ok ihtiyac var.
Derim!

bikmisbroker
28-10-2008, 09:52
Turkiyeden kiminle konussam, dolarin bu cikisinin gecici oldugunu bana ifade ediyor ve Amerikan dolarinin 1.050 seviyelerine gerileyeceginden bahsediyor.

Bu teorik olarak mumkun olmakla beraber, pratikte mumkunmu?
Bence mumkun degil, cunki Ulke olarak US$ nin 1.050 seviyelerine gerileyebilmesi icin Kuvvetli bir ekonomi gerekmektedir.

Ulke olarak ne uretimimiz var? Neyi ihrac ediyoruz?
2001 den beri yapilan ozellestirmelerden gelen paralari hovardaca yemedik mi?

Sadece cep telefonu icin yapilan ithalatin 25 milyar dolar seviyesinde oldugunu okudum.
Icim burkuldu.

Gecen yaz Turkiyeye geldigimde dunyanin hicbir yerinde gormedigim araba cesidini, Bagdat caddesinde gordum.
Ferrariler milletin ayaginin altinda.

Biz ozellestirmeden gelen US$ lari yatirima yoneltemedik.
Uretime yoneltemedik.
Ihracata kanalize edemedik.

Tamam USA bir kriz icerisinde, nedenlerini ve nicinlerini hepimiz biliyoruz ve medyadan okuyoruz.
Zaten Amerikanin boylesine bir kriz icerisine girecegi belliydi, son 2 senedir, ABD dolari yaklasik %20-%25 civarinda deger kaybetti butun dunyada. Amerikan dolarinin bu deger kaybini sezen AKILLI PARA emtia piyasalarina akti.

Paranin bu hareketi Petrol basta olmak uzere, yillardir, guduk fiyatlarda kalmis emtia fiyatlarini inanilmaz fiyatlara Yukseltti.

Su anda yasanan ise, Akilli paranin emtia fiyatlarindan cikip tekrar dolara donmesidir.
YUKARDA Dolar talep grafigi var. Maalesef Dolar talep grafigimiz dolara olan talebin devam edecegini soyluyor.
Kisa vadede 1700-1750 bandindan gelecek bir gevsemenin 1550-1600 bandina bir geri cekilme yaratacagini arkasindan 1550-1600 bandini destek alip tekrar 1700-1750 bandini zorlayip bu sefer GECEBiLECEGiNi bana ifade ediyor. (Bu fiyat hareketleri ile ilgili tahminlerim ortalama 3 ayliktir-Ocak, Subat 2009 a kadar.)

Psikolojik rakam olan 1750 nin yukari dogru kirilmasi ise Amerikan dolarina olan talebi artiracaktir.
Yaklasik 7 sene once 1700 lerden dolar bozdurup ulkemizde devlet tahvili, hazine bonosu ve hisse senedi alan bu AKILLI PARA, (sicak para) yaklasik 100 milyar dolar seviyelerine gelmistir.
Yillik ortalama %20 civarinda bir getiri ile basit bir hesapla 7 senede %140 Bilesik faiz hesabi ile ise kabaca en az %200 bir RANT elde etmistir.

Turkiyede fazlasi ile karda olan bu AKILLI para KARINI da alip gitmek istemektedir.
Giderken de en uucuzdan dovizini almak istemesi en dogal sonuctur.
TCMB nin elindeki 3 kurusluk dolar rezervini bu seviyelerden kaptirmasi, 1994 de 1.5 milyar dolarlik sicak para ile, 2001 de 2.5 milyar dolarlik sicak para ile yasadigimiz KRiZLERiN cok daha guclusunu bize yasatabilir.
1994 ve 2001 de Ulke olarak satacak cok seyimiz vardi, bugun onlarda YOK!

Ekim basindan beri dnyada en ok deger kaybeden para birimi olmak iin Trk Lira'siyla, G.Afrika Rand'i ekisiyor, Lira aybasindan beri %32 deger kaybiyla G.Afrika'nin hemen ardinda....

Deger kaybinda Lira'yi izleyen diger paralar %25 civari dsen Brezilya, Meksika ve Macaristan paralari. Diger
bazi D.Avrupa paralari %15-20 deger kaybetmis, ki %10 dsen avro'ya paralel bir hareket ve D.Avrupa'da esas sorun bankacilik sektr. Asya'da ise sadece %17 dsen Kore gze arpiyor (Kore bankalarinin Lehman pozisyonu yznden).
Diger asya paralari, Arjantin ve Rusya'da ciddi bir kur hareketi yok...

Liste Ek'tedir

Gecenlerde CiN televizyonunda bir acik oturum izledim.
Bir tarafda CiN ekonomisinden sorumlu Cinli profesor, karsisinda ABD den 2 ekonomi profesoru.
Konu son gunlerde yasana kriz ve US$ nin deger kaybi idi.
Konusmanin sonuna dogru Cinli Profesorun cok acik bir sekilde sordugu soru Amerikali profesorleri SOK etti.

Cinli dediki;
Biz Ulke olarak Uretiyoruz, ortaya birsey cikartiyoruz ve size satiyoruz, siz ise bize evinizde basip basip getirdiginiz US$ lari veriyorsunuz, bu is daha ne kadar devam edecek?

Amerikali profesorlerin 2 sinin de yuzler bembeyaz oldu.
Bir tanesi kendisini toplayarak cevapladi;
Siz ureteceksiniz, biz de size o kagitlari (Amerikan dolarlari) basip basip getirip verecegiz.
Alternatifiniz yok!

Allah sonumuzu Hayir eylesin.

bikmisbroker
05-11-2008, 01:05
Konusmanin sonuna dogru Cinli Profesorun cok acik bir sekilde sordugu soru Amerikali profesorleri SOK etti.

Cinli dediki;
Biz Ulke olarak Uretiyoruz, ortaya birsey cikartiyoruz ve size satiyoruz, siz ise bize evinizde basip basip getirdiginiz US$ lari veriyorsunuz, bu is daha ne kadar devam edecek?

Amerikali profesorlerin 2 sinin de yuzler bembeyaz oldu.
Bir tanesi kendisini toplayarak cevapladi;
Siz ureteceksiniz, biz de size o kagitlari (Amerikan dolarlari) basip basip getirip verecegiz.
Alternatifiniz yok!

Allah sonumuzu Hayir eylesin.
Rahmetli babannemin bir lafi vardi.
.........
.....
..
Bu lafini soylemek icin Dudaklarini buker, Gozlerini kisar ve dudaklari ile bir ses cikarir DI;

FIRTTTTT..

Arkasindan da eklerdi;
OGUL, FIRTTTTT.. Demeye Dudak ister..

Ne demek isterdi acaba rahmetli?? :ds:* :ds:*

(Nur icinde yat emi)

Master
05-11-2008, 10:33
“Efendiler, Cumhuriyet’in ilan, btn millete sevinle karland. Her tarafta parlak sevin gsterileri yapld. stanbul’da iki- gazete ve yalnz stanbul’da toplanan baz kimseler, milletin genel ve samimi olan bu sevincine katlmaktan ekindiler. Endieye dtler. Cumhuriyet’in ilanna nayak olanlar eletirmeye baladlar.

Mesela, ‘Yaasn Cumhuriyet’ bal altndaki yazlar bile, Cumhuriyet’in kurulu ve duyurulu eklinin ‘skboaza getirilmi gibi bir durum’ bulunduunu ilan ediyordu.

Deniliyordu ki, ‘Cumhuriyet, alk ile, dua ile, enlik ve donanma ile yaayamaz. Cumhuriyet, bir tlsm deildir.’

‘Ben Cumhuriyetiyim’ diyenlerin, Cumhuriyet’in ilan gn kaleminden kacak szler bunlar m olmalyd? En yksek idare eklinin Cumhuriyet’ten baka bir ey olmayacana inandn iddia edenlerin, Cumhuriyet kelimesine, ‘bir put gibi tapmam’ demesindeki anlam ve kast nedir?

Bu yazlarn amacnn aslnda, Cumhuriyet’i halka sevdirmek, bunun put gibi taplacak bir ey olmadn anlatmak olmas gerekmiyor muydu?

Bir baka gazeteci de, ‘Efendiler acele ediyorsunuz!’ diye barmaya balad.

Tm bu szlerle itiraf edilmektedir ki, son gnlerin grltleri, Cumhuriyet’in ilanna engel olmak iinmi.



RKN, BAYAI SZLER



Gazetesini, ‘balonu uurdular ama galiba ucunu karyorlar” gibi irkin baya szlerle dolduran gazeteci efendi, sesleni ve sulamalarna yle devam ediyordu: ‘Devletin adn taktnz, ileri de dzeltebilecek misiniz?’ Bu seslenile balayan yazlar, u satrlarla son buluyordu: ‘Tek dileimiz vatan ve millete yararl ilere balanlmasndan ibarettir. Eer dn ilan edilen Cumhuriyet’in liderleri ve o liderleri destekleyenler bunu yapabileceklerinden eminseler, biz de kendilerine, -yleyse Cumhuriyetiniz mbarek olsun Efendiler!- diyoruz.’

Bu son cmlesiyle bizi alay edercesine tebrik eden bu yazar, Cumhuriyet’i benimsemiyor, onunla ilgisi olmadn bildiriyordu.



Baka bir gazeteci yazar da, Cumhuriyet’in ilan ve dolas ile yapt eletiri ve deerlendirmede; ‘Bizi zen nokta, milli nderimizin kiilii ile ilgilidir. En byk ruhlu adamlar bile kiisel g sahibi olmann ekiciliine kar koyamamlardr’ diyor.

Bu yazar ve benzerlerinin, Cumhuriyet’in ilan eklinde, Cumhuriyet’in esaslar ile ilgili kanunda grdkleri kusur ve eksiklikleri eletirmelerini samimi sayabilmek iin saf olmak lazmdr.

Eer bu yazarlar, Cumhuriyet’in ilan gn yaygaral hcumlara balamayp, nce Cumhuriyet’in ilann iyi niyetle ve samimiyetle karlam olsalar, kamuoyunu kararszlk ve karkla drecek ekilde deil de, Cumhuriyet’in iyi yanlarn tantc ve onun ilannn pek yerinde olduunu kamuoyuna telkin eden yazlar yazm olsalard, ondan sonra yapacaklar her trl eletirinin samimiyetini iddiada hakl olabilirlerdi. Fakat grdmz tutum ve davran byle olmamtr.



DAVA ARKADALARIYLA

YOLLAR AYRILIYOR



Efendiler, Rauf (Orbay) Bey de bu mnasebetle gazetecilere deme vermitir. Vatan ve Tevhid-i Efkar gazetelerinin sahipleri ve bayazarlaryla ba baa vererek dzenledikleri sorularla bunlarn cevaplarndan bazlarn birlikte gzden geirelim:

Rauf Bey, ‘bence konuyu Cumhuriyet kelimesi bakmndan ele almak doru deildir’ szleriyle Cumhuriyet’ten bile sz etmek istemiyor. Rauf Bey kendi grn, ‘milletimizin refah ve bamszlnn korunmasn ve aziz vatanmzn btnln salayan rejimin en uygun rejim olaca’ eklindedir. Efendiler, bu sorunun yant mdr?

Rauf Bey’in dnd rejimin ad yok mu? Cumhuriyet rejimi milletin refah ve bamszln, vatann btnln salayan en uygun rejim deil midir? Eer yle ise uzun szleri bir tarafa brakalm, ‘ben en uygun rejimin Cumhuriyet rejimi olduu grndeyim’ deyiver de, demagojiden kurtulalm. nk sz konusu olan Millet Meclisi’nce kanunla kabul edilen Cumhuriyet’tir. Maksadnz, dolayl olarak, bu ilan olunandan daha uygun bir rejim bulunduunu anlatmak ve buna iaret etmek ise, bunu da syleyiniz. O tercih ettiiniz rejim ne olabilir?

Rauf Bey, kendi grn aktan aa sylemekten kanyor. En doru olduunu iddia ettii hkmet eklinin, devlet bakanln Halife’nin kiiliinde dndne phe yoktur.

te, Cumhuriyet’in ilan zerine Rauf Bey’i ve kendisi ile ayn dncede olanlar tela ve heyecana srkleyen sebep, devlet bakanl makamna Cumhurbakan’nn getirilmi olmasdr. Aslna baklrsa, ‘Cumhurbakan devletin badr’ dedikten sonra, Halifeye verilecek sfat ve yetkiyi salamakla uraan ve bylece onun sevgi ve iltifatn Allah’n lutfu sayarak memnun olanlarn hayal krklna dmekten duyduklar znt ve kaygy doal grmek gerekir.



BU SZ BANA EDEMEZSNZ



Rauf Bey, yaplan iin sadece bir isim deitirmekten ve st tabakada bir ekil deiiklii yapmaktan ibaret olduunu sylyor. Cumhuriyet’i ilan etmenin ocuka ve aceleye getirilmi bir hareketin eseri olduunu anlatmaya alrken, ‘Cumhuriyet idaresiyle gerek ihtiyalarn karlanm olacan zannetmek affedilmez bir hata olur’ demekle, Cumhuriyet rejimine ne kadar ilgisiz ve ondan ne kadar uzak olduunu ispat etmiyor mu?

Benim giriimlerimi ve yaptm ileri, halkta endie uyandrc nitelikte grmek ve sevin gsterilerinde bulunan halk adna, gereksiz yere bunun tersini sylemek, yapay olarak halkta bu endieleri alamaya kalkmaktr.

‘Halkn, geirdii tecrbelerden ders aldn ve uyanklk kazandn anlayarak sevinmelidir, ben ahsen memnunum’ diyen Rauf Bey’e bu mnasebetle bir noktay hatrlataym:

Halk uyarmak ve uyandrmak iin mrn adam bir adama kar byle konuulmaz ve halkta bu duyarll grmekle, kendisinin benden ok sevindiini sylemeye, ne hakk ne yetkisi vardr.

Rauf Bey btn vatan dmanlara igal alan yapabilecek Mondros Atekes Antlamas’n bir oldubitti eklinde imzalad zaman, milletin nasl kan alayp ac ektiini duyabildi mi?



Efendiler, eitli soy ve mesleklerden oluan kimselerin meydana getirdii bu topluluk Rauf Bey’i maksatlarnn aklanp savunulmasna en uygun bir kimse olarak grmlerdir.”



En insafsz saldrlar

“Cumhuriyetiyim”

diyenler yapacaktr



“Cumhuriyet’in ilan zerine stanbul’da baz kimseler ve baz gazeteciler Halife’ye de bir rol yaptrmak hevesine dtler.

Gazetelerde, Halife’nin istifa ettii veya edebilecei yolunda nce sylentiler karlp sonra tekzipler yaynlandlar. Sonra da dendi ki, ‘haber aldmza gre, mesele byle bir rivayetten ibaret olmad gibi, bir tekzip ile zlebilecek kadar basit de deildir. Gerek olan bir nokta vardr ki, o da Cumhuriyet’in ilannn, yeniden bir Halifelik meselesi ortaya karm olmasdr.’

Halife, ‘yaz masasnn bana oturup Vatan Gazetesi yazarna deme vermitir’ denilerek, Halife’nin btn insanlar tarafndan sevildii, Asya’nn en cra kelerine varncaya kadar slam dnyasndan binlerce mektup ve telgraf ald ve birok yerden kurullar geldii yolundaki szlerle, Hilafet konumunun kolay kolay sarslr bir konum olmad anlatlmaya alld.

slam dnyasnca istenmedike, Halife’nin istifa edip ekilmeyecei ilan edildi. Ayn zamanda; ‘Hkmet, birok i meseleleri yoluna koymakla megul olduundan; imdiye kadar Hilafetin grevlerini tespitle urama imkann bulamamtr; hkmetin i meselelerle megul olduunu elbette slam dnyas da bilmektedir ve imdiye kadar Halifelik grevleriyle uramaya imkan bulamamasn doal grr’ cmlesiyle bizi; hilafetin grevlerini tespite arrken, imdiye kadar bunun yaplmamasn hogr ile karlayan slam dnyasnn, bundan sonra mazur gremeyeceini de bildirerek bir bakma tehdit edildik.



Vatan Gazetesi’nin 9 Kasm 1923 tarihli nshasnda okuduumuz bu yazlardan sonra, 10 Kasm 1923 tarihli saysnda Tanin Gazetesi’nde Halife’ye yazlan bir ak mektup yaynland.

Ltfi Fikri Bey’in imzasn tayan bu mektupta, Halife’nin istifasyla ilgili haberlerden, milletin ne kadar zldn ve ac ektiini ispat iin bir vapur hikayesi uydurmutu: ‘Vapurda oturanlar Halife’nin istifa haberini renince yzlerine hzn ve endie km. Ortak endie bunlar bir dakikada dost etmi.’ Ltfi Fikri Bey, ‘gnl istiyor ki, bu istifa sz edebi olarak gmlsn kalsn’ diyor; nk ‘dnya iin felaket olur’mu.

Ltfi Fikri Bey, millete unu da telkin ediyordu: ‘Hayretle ve zntyle grlmelidir ki, bugn u manevi hazineye (yani Hilafet’e) saldrmak isteyenler; dardan kimseler, Mslman milletler iinde Trk’ ekemeyenler deildir, Dorudan doruya biz Trkler, kendi dinimizden sonsuza dek bu hazinenin karlmas sonucuna yol aabilecek giriimlerde bulunuyoruz.’

Efendiler, yabanclar Hilafete saldrmyorlard. Fakat, Trk milleti saldrdan kurtulamyordu. Hilafete saldranlar, Mslman milletler iinde Trk’ ekemeyenler deildi. Fakat anakkale’de, Suriye’de, Irak’ta ngiliz ve Fransz bayraklar altnda Trklerle vuruanlar bu Mslman milletlerdi.



Ltfi Fikri Bey’in Tanin’de yaynlanan ak mektubundaki gr ertesi gn Tanin bayazar tarafndan desteklendi. Tanin bayazar, kendisinin Cumhuriyeti olduunu ilan etmiti. Fakat yle bir Cumhuriyeti ki, onun istedii Cumhuriyet idaresinin banda Halife olarak Osmanl Hanedan’ndan biri olacakt. Yoksa, yaplan hareket akl ve vatanseverlikle, milliyet duygusuyla zerre kadar badatrlamazm.

Efendiler, bu yazlarn anlam ve bu dncelerin nasl bir maksada dayand bugn kolaylkla anlalmaktadr. Yarn, daha ak olarak anlalacaktr. Gelecek kuaklarn, Trkiye’de Cumhuriyet’in ilan edildii gn, ona en insafszca saldranlarn banda, ‘Cumhuriyetiyim’ diyenlerin yer aldn grerek asla aracaklarn sanmaynz. Aksine, Trkiye’nin aydn ve Cumhuriyeti ocuklar, byle Cumhuriyeti geinmi olanlarn, gerek dncelerini tahlil ve tespitte hi de kararszla dmeyeceklerdir.”



YENLK OLDUKLARININ

ZANNEDLMESN STYORLAR



“Bilindii zere (muhalifler), Terakkiperver Cumhuriyet Frkas diye bir parti kurdular. ‘Cumhuriyet’ kelimesini azlarna almaktan bile ekinenlerin, Cumhuriyet’i doduu gn bomak isteyenlerin, kurduklar partiye ‘Cumhuriyet’ ve hem de ‘Terakkiperver” (ilerici) adn vermi olmalar, nasl ciddiye alnabilir ve ne dereceye kadar samimi saylabilir.

Kurduklar bu parti ‘muhafazakar’ ad altnda ortaya km olsayd belki bir anlam olurdu. Fakat, bizden daha ok Cumhuriyeti ve bizden daha ok ilerici olduklarn iddiaya kalkmalar doru deildi.

‘Parti, dini dnce ve inanlara saygldr’ ilkesini bayrak olarak eline alan kimselerden iyi niyet beklenebilir miydi? Bu bayrak, yzyllardan beri cahilleri, banazlar ve hurafelere inananlar kandrarak zel karlar salamaya kalkm olanlarn tadklar bayrak deil miydi? Trk milleti, yzyllardan beri sonu gelmeyen felaketlere, iinden kabilmek iin byk fedakarlklarn gerekli olduu pis bataklklara hep bu bayrak gsterilerek srklenmemi miydi?



Cumhuriyeti ve yeniliki olduklarn zannettirmek isteyenlerin, yine bu bayrakla ortaya atlmalar dini banazl coturarak, Milleti Cumhuriyet’e, ilerlemeye ve yenilemeye kar kkrtmak deil miydi?

Yeni parti, dini dnce ve inanlara sayg perdesi altnda, ‘biz hilafeti yeniden isteriz; biz yeni kanunlar istemeyiz; bize Mecelle yeterlidir; medreseler, tekkeler, cahil softalar, eyhler, mritler biz sizi koruyacaz; bizimle birlikte olunuz. nk Mustafa Kemal’in partisi Hilafeti kaldrd, slamiyet’e zarar veriyor; sizi gavur yapacak, size apka giydirecektir’ diye barmyor muydu? Yeni partinin kulland sloganlar bu gerici haykrlarla dolu deil miydi?”

Mustafa Kemal
(20 Ekim 1927, kaynak Nutuk)

Soner Yaln

alihoca
05-11-2008, 12:18
Sevgili Babo;

Ne kadar kocadmz ortaya kmasn diye tarihi syleyip irezil olmadan ocukluk yllarmzda deyip geerek, Almanya'da alan akrabalarmzn getirdii uzaktan kumandal arabalar ve trl trl bebekler gibi zerinde Madde in GERMANY yazan oyuncaklar hatrlarsn mutlaka.

Il l, prl prl bu oyuncaklar ile oynama ansna sahip olabilenlere nasl da hasetle bakardk deil mi?

te o yllar tkenmez kalem denilen iki yazmda sp batran, bit at trnden kalemler kmt taaa Japonyalardan. te ayn ekik gzl kerdelerimiz oyuncak reterek balamlard hemde en ucuzundan.

Hi bi eyden habersiz bizler bile naylon dediimiz byk ksm plastikden oluan, iki arpmada krl dkelen Japon oyuncaklarn beenmez burun kvrrdk.

Avrupa'da boy gsteren ite bu plastik oyuncaklar, Alamanya'nn tm pisliklerini temizleyip kuru biriktirdikleri heba olmasn diye ucuz olduklar iin seip getiren yaknlarmz ise ou kez cimri olarak nitelememize neden olurdu..

imdi Japonya'nn durumuna baknca,

O zamanlarda dolar gibi dviz girdisi salayabilmek iin Japon ilerin hi bir sosyal gvencesi olmadan 16-18 saatlere varan ve haftada alt gn, ylda da sadece bir hafta tatil alabilenlerin ansl sayld almalarla elde edilen;

retme Yetenek ve Alkanlnn kazanlmasnn ne denli meakkatli olduu,

Japon Milli Sanayiisi ve bugnn ok bilinen markalarn yaratabilmek iin Devletin fakir yoksul halkn srtna ykledii ar ykler gibi daha nice bedeller denerek elde edilebildii maalesefki bilinmeyenler veya unutulunlar olarak kalyor.

imdiki in'in ''Modern Koullarla retme Yetenei Kazanabilmek ve Milli Sanayii ve Markalarn'' yaratabilmek adna,

Bizlerin ABD'nin ZULM olarak niteledikleri eyleri;

inlilerin tke tike deilde SEVE SEVE bu bedelleri demeyi gze alm olabileceklerini de en azndan bir olaslk olarak deerlendirmek gerekir sanrm.

zetle Sevgili Babo'm;
retmek, retme Yetenek ve Alkanln kazanmak, Milli Sanayii ve Milli Burjuvaziyi yaratmak glerek elenerek hesapsz yiyip ierek olmuyor, olamyor maalesef. Olabilseydi bizim sosyal demokratlar baarrd zaten..

Sadece pis kaka ABD diyerek olaya yaklamak dier taraftan N Ynetimini ise bu SAF SALAK yerine koymak anlamn ierir.

te bu ierik bebin yllk in tarihini bilmemek bir yana, Komnist olan bir ynetimin tamamen dman olan bir REJM ile hanete varan bir ibirlii ile sulamak demektir ki,

in bu kadar basit olduunu dorusu hi sanmadm gibi bu niteleme ve deerlendirmeleri kolaycla kamak olarak grdm syleyebilirim.

Srf bu konunun daha iyi anlalmas iin ''Kedinin Rengi'' balkl bir uzun bir yazm ve deiik bir adan baklmasn hedeflemi ama sanrm anlatmay beceremediim iin olsa gerek, dikkatleri ekemeden kaynayp gittii gibi patlattmz kafayla kalakalmtk sonu olarak..


Velhasl siyah ya da beyaz, dost ya da dman gibi sadece iki adan bakarak son derece GRFT yaplardan oluan Gnmz Dnyasn anlamak ne kadar doru olur bilemiyorum.

Dnn;

'' Siz ureteceksiniz, biz de size o kagitlari (Amerikan dolarlari) basip basip getirip verecegiz.
Alternatifiniz yok!''

imdi burada ABD pis kak malum, orasna tamam diyelim. Ama burada pek sorulmayan bir soru ile olaya bir daha bakalm.

Bebin yllk tarihin mirasna sahip,
stelik Komnist bir Ynetime sahip Yllk in;

Aptal m? Salak m? Vatan Haini mi?

Yok o kadar da deildir CANIIM diyenler iin de seri sorular sorarak devam edelim.

O zaman bu in Ynetimi;

Halkna bu zorlu bedelleri detmeyi neden gze alyor?

Komnist bir in Ynetimi Dman olan bir Rejime sahip ABD Krizine neden YARDIM ELN uzatyor?

ABD'NN kriz ve batak haline gelmesi ''N karlarna UYGUN deildir!'' Demesinin gerisindeki yatan nedenler ne olabilir?

Bunu Ulusal karlarnn bir gerei oalarak yapyor olamazlar m?
Peki bu Ulusal karlar ne olabilir?

Gibi cevaplar bir hayli zor sorulara kolaycla kamayan yantlar aramaya balamamz gerekir diye dnyorum.


Hay ABD'sine, Lanet olsun in'ine!! dedirtmemiimdir inallah..


Yenge ve ocuklara sayg ve sevgilerimi ilet ltfen.

bikmisbroker
13-11-2008, 05:28
Sevgili Ali Hocam,
Guzel yazindan alinti yapmak istedim ama, tamamini almaktan imtina ettim (Iyi halt ettin)..
Bir kismini alayim derkene de neresini kesecegimi bilemedim!

Alamanyadan gelen oyuncaklari cok eyi hatirlarim.
O dandik Capon oyuncaklarinida..
(Bize antepden, kilisden gelirdi)

Bu inine de ABD sine de baslamadan once, bir benzetme yapacagim.

KIRMIZI Kosede Uretimin devi...
MAVi Kosede ise Tuketimin devi..

Bizler ise bu didismede degil taraf, piyon bile olamayacak bir ulkeyiz.

Trilyon dolarlarin havada ucustugu tepismenin neticesinde, biz nallari diken taraf olmayalim da yeter!
(inin elinde bulunan 2 trilyon dolarlik doviz rezervinde ABD nin gozu var!
ine gel bu SIKINTIYI bereber atlatalim-Son teklifi;O 2 trilyon $$ la gel benden 30 yilllik 50 yillik tahvil al, bana transfer et o paralari bende o paralar ile senden mal almaya devam edeyim- diyor, Ulan teres vakti zamaninda yasadigin a-a ali donemdeki refahini sen iN ile paylastinmi ki, simdi de adamlardan fedakarlik istiyorsun?? Zaten BUSH yonetimi isin yukunu bizim huseyin'e-Barack Obama-YIKTI gidiyor!)

Kisaca uretim tuketime kari..
Tarih boyunca uretim tuketime BU KADAR kari olmamiti cunki..
ZIT kutup olarak gozukseler bile hep birbirlerini tamamlamislar, ve de uyum icerisinde gecinip bu gunlere gelmilerdi.
iLK defa bu kadar SERT karsi karsiya geldiler.

Dugmelere basilirsa bu kutuplasmanin ardindan cok seyler cikar, ve biz kasa altina gideriz.
(malum zaten kritik bir bolgedeyiz-Ekonomimiz ise pamuk ipligine bagli-yarin US$ 1750 yi kirip gecinde baslariz feryad-u fiagana!)

Insallah yanilirim.

(Yengeye selam ve hurmet, ikizlerin yanaklarindan operim)

serdarkus
24-11-2008, 23:47
Osmanl Cumhuriyeti

Aylar nce afiini grdmde, “seyretmek zorunda kalmam inallah” demitim.
Akam bakasna niyetle yola kmtk ama kendimi bu filmde buldum.

Olsun dedim.
Seansta da ok zaman giriteki ktaki vaziyetim ters olur ki.. “hayat bu, olur “ dedim.

ki salonda birden oynuyor, buna ramen, hem de souk sevimsiz havada gece vakti salon full dolu. Hayret etim. yi dedim.

Konu sper.
yi yakalamlar.
Becerebilen bu konudan be sozonluk dizi bile karr ve harika da i yapar.
Ancak, konu becerenine rastlayamam ki.. pi olmu gitmi.

Giriinde ikaz da vard.
Atlamz.
+7 diyordu ki..
yedi ya stne filmden kendilerini saknmalarn ikaz ediyordu.

Yazan Gani Mjde.
Konusunda en iyilerden.
Ama repliklere bakyorsun.
Kedeki belediye okulundaki ilk mektep n stndeki bebelere izlet, “salakmyz biz, bu ne basitlk hocam” derler.

Oyuncular fena deil.
Ama icraata bakyorsun.
Komedi desen..
deil,
dram desen..
deil..
aklabanlk desen..
hi deil.
Bi acaip!

Ata Demirel’in darda kald sre iinde yapt tek icraatn bu film olduu dnnce .. kuyruunu sktrp diziye niye dnd anlalyor.

Memmetalibeyin bir filminden sonra yllarca filmlerimizden gelmiti. Bu filmi grdkten sonra da.. daha birka sene bizimkilerin bir filmini grmek zorunda kalmam inallah derim.

serdarkus
30-12-2008, 23:55
http://img220.imageshack.us/img220/4290/y1ib1.gif

Karaalnn dikenine
Karanfili dikenine
Desteine direncine
Yazanna izenine
Serann karanfiline ,
Bahenin brt bceine

Mutlu Yllar dilerim!

Emin
08-01-2009, 15:31
Bu gzel szlere nasl karlk vereceimi dndm ama aklma ayn gzellikte eyler gelmedi.

Borcum olsun.

Brt bceklere bile mutlu yllar ha!

buena vista
18-02-2009, 22:47
nl doktor Mehmet z’n salk iin ‘haftada drt kez cinsel iliki’ nerisine, babas Prof. Dr. Mustafa z yant verdi: "Yazm ama ben kendisinin de yaptna inanmyorum"


“Ksa Devre”nin programnn cumartesi akam yaynlanan blmne, 1982 Harvard niversitesi mezunu dnyaca nl Trk doktor Mehmet z’n kendisi gibi doktor olan babas Prof. Dr. Mustafa z konuk oldu. Hrriyet'in haberine gre Cem Mumcu’nun “Olunuz ‘Salkl iftlerin haftada drt kez sevimesi lazm’ diyor, siz katlyor musunuz bu gre” sorusunu ynelttii Mustafa z, verdii cevapla izleyicileri kahkahaya bodu. 84 yandaki Mustafa z, Mumcu’nun sorusunu yle yantlad:

Bulduk da yapmadk m

“Mehmet yle yazm kitabnda ama ben okumadm. Fakat byle dediini duyuyorum. Olum dedim, ‘Bu gibi eyleri babana sormadan yazma!’ Bunun bir ya var. Mesela benim karm, artk kardeim oldu! imdi haftada drt kez cinsi mnasebet nasl olacak? Bunu Mehmet’in de yaptna pek inanmyorum. etin Altan da bir yazsnda ‘Mehmet Hoca haftada drt kez seks yapn diyor, bulduk da yapmadk m?’ diye yazm. in bu tarafn da dnmek lazm.”
(MILLIYET)

serdarkus
23-02-2009, 23:58
Oskar trenini izliyorum.
Aklma bizi Antalya festivali geliyor.

Sanatta byklk olmayna her bi tarafn cck kalyor diye dnyorum.

bikmisbroker
06-03-2009, 18:31
Dunyada ve Turkiyede Gidiat..

Yaklasik 4 aydir, Ekim 2008 sonundan beri internette muhtelif platformlarda ABD dolarinin degerlenecegini yazdim. Bu gorusumu Grafikler ekinde sundum. Bu yazimla da bu artis ve hedefleri konusundaki fikirlerimi dile getirmek istiyorum.

Oncelikle sunu belirteyim ki ABD dolarinin bu artisi uzun solukludur, dunden bu gune olusan bir durum degildir, 3 ay icerisinde de bu atesin sonecegi dusunulmesin.

Bunun nedenleri ve gerekcelerini su sekilde analiz edebiliriz;
Bilindigi gibi 1994 krizi 1.5 milyar dolar civarindaki bir sicak para nedeni ile tetiklenmisti.
Keza 2001 krizi de 2.5 milyar dolarlik bir sicak para nedeni ile tetiklendi.
Ancak son 3-5 senede ulkemize giren yabanci yatirimci su anda 1994 ve 2001 de olusan piyasa sartlarini gerektiginde regule edici bir faktor olarak rol oynamaktadir ve de oynayacaktir.

1960 yilindan beri karma/serbest ekonomik statuye gecmeye calisian ulkemizde, son yillardaki ozellestirmeler nedeni ile yabanci sermaye girisi hizlanmis ve 49 yillik tarihinde en yuksek seviyeye ulasmistir.
Bunun anlami sudur; Piyasada olusacak menfi durumlardan Turk halki, Turk sermayesi kadar etkilenecek yeni yatirimcilar, yeni piyasa oyunculari mevcuttur.

Bir ornek vermek gerekirse, Yeni Raki yi alan sermaye bu yatirimi yaptigi zaman oncelikle Turk piyasasini dusunmustur. Yeni Rakiyi Amerikada pazarlamayi dusunmemistir.

Turkiye pazarinda buyuk sermaye sahibi oyuncular yeni yeni yerlerini almaktadirlar.
Bu oyuncular, kar marji yuksek oldugu icin bu pazari secmislerdir. Hicbir zaman sanayici olmadim fakat 1987-1988 lerde ufakda olsa bir imalatimiz oldu. Bu Ingilterede yapilan, masaya adapte edilebilen bir mama sandalyesi idi. Biz bu imalati yaptigimiz zaman, kar marjimizi %100 olarak hesapladik, cunki Turkiyede imalatci her zaman kar payini yuksek tutmaktaydi.

Dunyada Mevcut durumda hicbir sanayci ve imalatci boylesine yuksek bir kar marjini aklindan hayalinden bile geciremez. Dunyada uretici imalat marjini "single digit" denilen tek haneli kar yuzdelerine kadar dusurmektedir. Buna en iyi ornek Uzak dogu otomotiv sanayii dir.

Uretimde rol alan hammadde, iscilik ve enerji pazarlama vb gibi girdiler uretim maliyetini olustururlar.Uretim maliyeti de satis fiyatinin olusmasini saglayan en onemli etkendir.

Amerika Birlesik devletleri gibi sanayilesmis, gelismis ulkelerde bu kalemlerden ozellikle iscilik maliyetlerinin yuksek olmasi Amerikan arabalarinin fiyatini sisirmekte ve Uzak dogu otomotiv ureticileri ile rekabet sansini yok etmektedir. Konuya bu anlamda bakarsak GM ce Chraysler iflasin esigindedir ve iflas etmeleri gerekir. (Iflas=bankrupcy bu firmalara yeniden yapilanma ve ozellikle iscilik maliyetlerini assagi cekmek icin sendikalar ile oturup yeniden pazarlik yapma sansi verecektir)

Ford yani GM Kuzey Amerikada 15.000 tane bayi sahibi iken, Ayni piyasada satislari butun markalardan cok daha yuksek olan TOYOTA nin Kuzey Amerikada ki bayi sayisi 1.500 tanedir.

Bugun aciklanan Amerikadaki issizlik orani 1983 den beri en ust seviyededir..
26 senede olusan bu kopuk sonmelidir. Hastalikli uzuvlar kesilip atilmalidir. Hasta bunyenin iyilesmesi buna baglidir.

Gelelim Turkiyemize;
Ulkemiz giren sermaye yaptigi yatirim neticesinde bu pazardan kazandigi paralarini KAR transferi yolu ile ulkesine geri goturmek amaci ile gelmistir. Kar transferi yapabilmesi icinde TL olarak kazandigi bu paranin karsiliginda yine UYGUN FiYATTAN Dolar alabilmelidir!
Yani o yabanci sermaye artik bizimle ayni dala binmistir. Bindigi dali kesmek onunda sermayesini sifirlamasi anlamina geleceginden Dovizdeki sert fiyat hareketlerinde regule edici rol oynamakla mukelleftir. Yabanci sermayenin Turkiyede yerini almasi yeni uretim sahalari ve Yatirim alanlari acilmasi ve arkasindan ihracatin artmasi ile neticeleneckse eger, bu Ulkemiz icin guzel olacaktir.

Global Krize neden olan Mortgage kaynakli "Subprime" rezaleti dunyamizda halihazirda yasanmakta olan Global krizin esas nedenidir. Turkiyede Mortgage konusunun cok yeni olmasi ve de Bankalarimizin "Subprime" urunu hakkinda bilgi sahibi olmamasi, ya da az bilgi sahibi olmasi, Global krizden etkilenme oranimizi minumum oranda tutmaktadir.
Turk ekonomisi Dunya standartlarinda bazi dogu avrupa ulkeleri ile Afrika kokenli ulkeler ile ayni kulvarda anilmaktadir.
Turk Lirasinin Global krize ragmen Dogu avrupa ulkeleri ve bazi afrika ulkelerinde yasanan devaluasyon kadar kotu etkilenmemesi sonucu, ve de son yillarda ulkemize giren yabanci sermayenin Global dunyadaki acilimi sonucu Bugun Chicago Borsasinda alinip satilmaktadir. Ayni sekilde Rusya ile yapilan son anlasmalarda Turkiye ile Rusya arasindaki ticaretde TL baz alinacaktir.
1983 de 17 sayili Turk Parasinin Kiymetini koruma kanununu degistiren Rahmetli Turgut Ozal, eminim bu gunleri hayal etmekteydi.

SSCB nin dagilmasi ekonomik nedenler ile olmustur. Bugun Avrupa Birliginin ortak para birimi olan EURO bu kriz derinlestigi zaman, ortak para birimi olmaktan cikabilecek seviyede endiseleri tasimaktadir. Amerika Birlesik Devletleri Kriz icin devletlestirdigi bankacilik sistemi Liberal ekonomiden cikip devletci bir yapiya burunmek uzeredir.
Kaldi ki 52 eyaletden meydana gelen ABD nin Ulkesindeki Kriz derinlestigi takdirde Belki Yillar once SSCB nin yasadigi bolunme tarzi bir durumla karsilasmasi bile gundeme gelecektir.

Toparlarsak, Yazimin basinda degindigim Yuksek KUR politikasi, sermayenin uretime ve yatirima yonelmesini saglayabilecek bir etkendir.
Turkiyede UCUZ DOLAR ile ithalat devri kapanirsa eger, UCUZ isclik ile uretim, yatirim, ve istihdam donemi baslayabilir.
Elbette bunun icin Dunya standartlarinda dusuk kar marji ve satis ve pazarlama agi da gerekecektir.
Rahmetli Turgut Ozalin baslattigi elde canta ile dis pazarlari dolasma aliskanligi butun firmalarimizda artik kaniksanacak bir durumdadir.
Simdi sira geliyor, "markalasmaya" satis, uretim ve dagitim kanallarini organize etmeye, yatirim maliyetini dusurmeyen, kar marjini tek haneli rakamlara indirmeyen dis piyasalarda yasanan Global kriz nedeni ile 3 otuz paraya gerileyen firmalarin Turk firmalari tarafindan alinmalari bu ilkleri gerceklestirecek seviyededir.

Ozetle dusuk kur bitmistir. Yuksek KUR ve dusuk faiz devri baslayacaktir.
Degisimi Gormeliyiz, Gormek de yetmiyor, yasamaliyiz.

Sevgi ve saygilarimla,

TRiPLeX
07-03-2009, 03:07
Sn. Bkmbroker,

Altn vuru sylemleri ile birlikte dolarn deerlenecei sylemlerini e zamanl sylyordunuz. Borsa son bir rally ile altn vuru yapm olsayd sanyorum burada yazdnz yaznn ierii farkl gibi grnse de ayns olacakt.

Ya iner ya kar diyen ekonomiden bihaber insanlardan bir farkmz olmal diye dnyorum!

Sayglar...

AnnE
07-03-2009, 08:38
Bkm Beyi uzun bir aradan sonra duymak ok ho.
Anlamaya gayret gsterdiim bir takm hususlar var ;

1. Turkiye'deki hala elinde sermaye bulundurabilenler ile dnyann diger yerlerindekiler arasnda ne fark var ? Bizimkiler 3 kurusa dm irketleri alabilir de digerlerinin elleri armut mu toplar ?

2. TL nin deger kayb sadece TL ye zg m ? Dunyada, SOnbahar 2008 den bugne Dolara kars deger yitirmeyen Azerbaycan Manat'ndan baka para yok ki. Dolays ile yuksek kur/duuk fazi sadee Turkiye nin secimi mi ?

3. Senin Rahmetli'nin balattgn syledigin eli cantal ihracatclar sadece Turkiye'nin tercih ve avantaj m ? Hyar soyma makinas alacam desen, 85 memleketten 170 firma elinde canta ile bana mez mi ?

4. Eli cantallar dnyay gezerken, baska memleketlerin elicantallar senin onlara sattnn en az 70% fazlasn sana akmad m ?

5. Sadece bizimkiler mi uyank ?

6. Sahi, yazda hi tuketimden ve tketicinin haliprmelalinden hi bahsedilmiyor. Alan yoksa satan naapmak lazm gelir ?

valla bilemiyom.

serdarkus
07-03-2009, 18:08
O kadar yl Amerikan filmleriyle beynimizi kazdlar.
Ezber ettiler, ezberlettiler.
Sonra.. gelinen noktaya bak.

:cool:
Kabadayl bizimki yapt ama kz Peres pt.

bikmisbroker
10-03-2009, 10:47
Sn. Bkmbroker,

Altn vuru sylemleri ile birlikte dolarn deerlenecei sylemlerini e zamanl sylyordunuz. Borsa son bir rally ile altn vuru yapm olsayd sanyorum burada yazdnz yaznn ierii farkl gibi grnse de ayns olacakt.

Ya iner ya kar diyen ekonomiden bihaber insanlardan bir farkmz olmal diye dnyorum!

Sayglar...
Selam,
Oncelikle bir konuya aciklik getireyim;
O bahsedilen "Altin Vurus" topicinde geriye donuk olarak, yaptigim incelemede borsada hangi seviyelerden ne tarz yukselisler yasandigini irdeledim.

Vardigim neticeise (Maalesef) Turkiyemizde US$ bazinda kaoslarin yasandigi donemlere denk geldi.

Yani ne zaman US$ almis basini gitmis, ve bizim borsamiz 3 otuz degere dusmus, O seviyeden alanlar "ALTIN VURUS" yapmislar.

Grafikler ekinde ve ozellikle US$ da yukari potansiyeli grafikde gordugum icin O topici actim.
Dediklerim ve grafikler o topicde halen duruyor.

Konuyu dikkatli okusaydiniz nuans farkini ve anlatilmak isteneni daha net anlayabilirdiniz.

...........................................
US$ nin Yukari cikis arzusu da 1-2 gunluk degil, UZUN vadeli olarak dusundugum icin de yukardaki yazimi yazdim.

Mevcut sartlar icinde Turkiyeye gelmis bulunan yabanci para (bir sekilde buradan para kazanmak amaci ile geldi, ve kazandigi parayi KAR transferi adi altinda yurt disina cikartabilmesi icin ise US$ da spekulatif hareketlere izin vermeyecek ve regule edici rol oynamak zorunda) diye dusunurum.

Bu anlamda "Ya iner ya kar diyen ekonomiden bihaber insanlardan bir farkmz olmal diye dndugum icin yukardaki yorumu yazdim!"

Varsa sizinde gorus ve dusuncelerinizi okumak isterim??

bikmisbroker
10-03-2009, 10:58
Bkm Beyi uzun bir aradan sonra duymak ok ho.
Anlamaya gayret gsterdiim bir takm hususlar var ;

1. Turkiye'deki hala elinde sermaye bulundurabilenler ile dnyann diger yerlerindekiler arasnda ne fark var ? Bizimkiler 3 kurusa dm irketleri alabilir de digerlerinin elleri armut mu toplar ?

2. TL nin deger kayb sadece TL ye zg m ? Dunyada, SOnbahar 2008 den bugne Dolara kars deger yitirmeyen Azerbaycan Manat'ndan baka para yok ki. Dolays ile yuksek kur/duuk fazi sadee Turkiye nin secimi mi ?

3. Senin Rahmetli'nin balattgn syledigin eli cantal ihracatclar sadece Turkiye'nin tercih ve avantaj m ? Hyar soyma makinas alacam desen, 85 memleketten 170 firma elinde canta ile bana mez mi ?

4. Eli cantallar dnyay gezerken, baska memleketlerin elicantallar senin onlara sattnn en az 70% fazlasn sana akmad m ?

5. Sadece bizimkiler mi uyank ?

6. Sahi, yazda hi tuketimden ve tketicinin haliprmelalinden hi bahsedilmiyor. Alan yoksa satan naapmak lazm gelir ?

valla bilemiyom.

1-Finansbankin sahibi H.Ozyegin Milyar dolarlara sattigi Bankasini yari fiyatina alma imkanina sahiptir.
Finansbani satin alan SERMAYE GRUBU perisan vaziyette.
Keza Garantinin sahibi de oyle, isterse GE ya sattigi hisseleri yari fiyatina geri alabilir??SAbancilarmi dediniz? Citibank hissleri "penny" hisseler oldu. Citibankin Akbanka verdigi paranin Dortte BiRiNi Sabancilar citibanka teklif etseler adamlar Gobek ata ata hissleri SAbancilara iade edecekler.
(AnnE=Bizimkiler 3 kurusa dm irketleri alabilir de digerlerinin elleri armut mu toplar ?) Vallahi de elleri Armut topluyor billahi de! :D:D
SAbanci olsaydim CiTi ye hisseleri karsiliginda ONLARDAN aldigim paranin %25 i ni teklif ederdim, hisselerimi geri almak icun! Pasa Pasa kabul ederlerdi.. ;)

2-TL nin deger kaybinin, diger ulkelerden daha az olmasinin baslica sebebi, ulkemizdeki finansal sistemin yurt disindaki MOR GICdan etkilenen finansal sistemler kadar vahim seviyede olmamasindandir.

3-Hiyar soyma makinesi almak istersek eger, zaten Turkiyedeki ithalatcilar basimiza ususur en basta! Bu da Dusuk KUR politikasinin neticesidir. Adam sanayiciligi birakti ithalatci oldu? Hakli da.

4-Sanayicimizin ithalata ozenmesi, vatandasimizin ac gozlu olmasi (25 milyar dolarlik cep telefonu almisiz! Ayrani yok icmeye misali) Cakmayi esas kendimize yaptigimizin en guzel belgesidir.

5-Uyaniklik bizimkilerden kaynaklanmiyor, ULKE OLARAK DUNYADA Yuzyilin en buyuk finansal krizini yasayan piyasalar kadar etkilenmemis olmamiz SANSTIR.

6-Yukardaki yazimda Turkiyedeki sermaye gruplarini hedef alarak bir yazi yazmistim, vetandas (Tuketici-Garibanim) zaten 1960dan beri daha ne oldugunu, ne bittigini anlayamadi.

7-Hosbulduk. :D

bikmisbroker
10-03-2009, 11:30
Sahi, yazda hi tuketimden ve tketicinin haliprmelalinden hi bahsedilmiyor.

valla bilemiyom..

Tuketimden ve tketicinin haliprmelalinden bahsetmek icap ederse;
Vetandas Komur Tuketiyor, komurunu bedava aliyor.
Vetandas Camasir makinasi kullaniyor makinasini da bedava aliyor?
(Suyu varmis yokmus onemli de degil. Milletin yarisinin-%47-tuketimi ve alis verisi bu sekilde)

Karsiliginda verdigi ise "anasinin ak sutu gibi helal OYLARI"..
(Bunun ADI alisveris degilmi? Tuketim degilmi?)

Memleketin %47 si bu durumdan memnun ise, bize ancak "Buyuk sermayeyi" irdelemek duser.
(B.. yemek duser yazamadigim icin boyle yazdim!)

Bizde onu yapiyoruz.

valla ben de bilemiyorum..
Ya bilseydik?

bikmisbroker
01-05-2009, 18:28
Dun itibari ile Chrysler Iflas ilaninda bulundu..
Yeni bir beyaz sayfa aciyor.
Italyan FiAT grubunun Chrysler'e ortakligi soz konusu..

iFLASLAR ile ilgili daha once yazdigim yazi su sekilde idi;
Gunlerdir konusulan, kurtarilma planlari yapilan 2 otomobil devi.
Batmali mi? Acilen kurtarilmalimi??

Baska forumda da yazdim, kisaca fikrimi belirtecegim.
Bu 2 Otomotiv devi "batmali".

Eger batmazlarsa bu devlere verilecek maddi destekler dipsiz kuyuya koyulan su gibi olacaktir.
Yani istediginiz kadar para koyun, bu 2 dev firmanin ayaga kalkmalarini saglayamazsiniz.

1-Batmak "bankrupcy" demek sizi kotu duruma sokan "borclarinizi yeniden yapilandirma sansini elde etmeniz demektir.
Bunu yaparken kurulacak iflas masasinda kalan varliklarinizla alicilari ikna etmeniz demektir.
2-Batmak "bankrupcy" demek sizi kotu duruma dusuren sendikalar ile sil bastan oturup konusmak demektir.
Yani yillardir sendikalarin sagladiklari avantajlari iflas ilani ileHukuken " bir anda sifirlama" sansina sahipsiniz..
3-Batmak "bankrupcy" demek sizi kotu duruma sokan satis ve dagitim agi ile yani "pazarlama" ile yasadiginiz sorunlari sifirlayip sil bastan baslamaniz demektir.
Sizi batma asamasina getiren sorunlari tahlil edip (tahlil etmis olmaniz lazim) bu sorunlari asmaniz demektir.

Ozetle Batmak=Bankrupcy demek reshuffling=yeniden organizasyon yapmak demektir.

Batida yillardir bankrupcy bu anlamda ele alinir.
Doguda ise "isten el cekme, bitme" anlamindadir.

Bugunki 17 Subat 2009 tarihli DJi sert dususu ile bence aciklanmasi an meselesi olan bu 2 Otomotiv devinin iflasi fiyatlandi.

Yarin oburgun gelecek aciklamalar ile bu 2 devin gece saat 12 ye 5 kala iflas ilan etmelerini, ertesi sabah saat 7 de ise devlet tarafindan el konularak gerekli sermaye ve taze para destegi ile donandirilmalarini bekliyorum.

Yeni bir beyaz sayfa acmak zorundalar!
Eski kirli sayfa uzerinde hazineden yapilacak yardimlar ile geminin su almasina sebep olan hasarlar duzeltilemez.

Sevgi ve saygilarimla,

bikmisbroker

AnnE
02-05-2009, 08:10
Yahu ;

Babo'nun, benim ince giydirmeme yazdklarn atlamm. Pek de ayp etmiim.
Bu forumu bi reshuffle etme vakti gelmi.

bikmisbroker
05-05-2009, 07:35
Chrysler ve GM zor durumdalar..
Chrysler FiAT ile ortaklik konusunda gorusmelere baslamis..
Beklentisi FiAT ile anlasip, kucuk araba konusunda onlarin destegi ile piyasada pastadan "Pay kapma" satis yapma ve de ayakta kalma mucadelesindeler..

Dusunuyorum da Bizim Bursadaki TOFAS ile anlasma yapsalar daha KARLI cikarlar??

Oyle ya, Tofas degilmi FiAT lisansi ile araba ureten?
Tofas degilmi senelerce dikiz aynasini arka stoplari degistirip yillarca bize "yeni model" diye sahinleri, doganlari, karga ve serceleri kakalayan?

Hem Amerikali tuketici de yepyeni bir uretim ve pazarlama teknigi ile karsilasmis olmaz mi?

Amerikali tuketici de her sene dikiz aynasi ve stop lambalari degismis "yep-yeni model" arabalar ile sefa surerdi.. :;kahkaha :;kahkaha

(Bildigim kadari ile FiAT'in su anda K.Amerikada araba satisi yok. Ozetle, Denize dusen Yilana sarilmis vaziyette)

bikmisbroker
05-05-2009, 10:12
Bu arada Mersedes Chryslerde ki %17 lik hissesinin ve Chryslerdaki hissesine tekabul eden haklarinin ve alacaklarinin vs. uzerine 1 bardak SOGUK SU icti ve ortakliktan ayrildigini acikladi.

serdarkus
12-05-2009, 23:26
Bu akam konserdeydim.
TSM konseri..
Eski nostaljik arklar arka arkaya syleniyordu.
Bir ara gzm darbukacya iliti.

ten, neeli, kendini vermi.. huu iinde darbukasn alyordu.
Kendinden gemi, glyor, omuzlar.. tm vcudu ritme uymu hareket ediyordu.
Epeyi bir seyrettim.
Gpta ettim adama.
Dndm.
Her bi eyi dert edinmi, kaptrm gidiyoruz gndelik anlamsz skntlarla.


Hayata..
inadna..
sanki koro “Akasyalar aarken’ i sylerken, biz de en bi kenarda..
srtarak,
darbuka alar gibi.. taklalm derim!

serdarkus
17-05-2009, 11:30
Bi kere dansz kyafetiyle km.
ck ck ckk!
Ne kadar ayp.
Bu lkede dansz kltr m var.
Bizim tm sanatclarmz edepli, hanm hanmck giyinir. Sahneye kar. arksn icra eder. Tersi bi ey mi var.. tek bi kii bile seyretmez onu o zaman.
Halk tepkisini hemen koyar.

Hem ne o yle ingilizce szler falan.
Alooo..
Buras mstemleke lkesi mi.
Vatanda..
Bu lkede Trke konuulur, Trke yazlr.
Kebabchi gibi z be z zmzden fkrm kelimeler kullanlr.
Halkmz bylesi edepli isimli yerlerde yemek tercihini kullanr.
Hassaszdr yani bu konularda.

Sonra..
Bakp da rnek almak lazm.
Yarmayla ayn saatte yine bir kanalmzda mini mini minikler sslenip pslendirilimiler.. balarnda da ada kadnlarmzn idol, o ark syleyen miniklerden az biraz byk bir tr erkekle maceralarn lkenin kltr derinliklerine kazmakla megul hanm hanmck sunucu eliinde, ne gzel yamalar tertipliyoruz.
te yarma dediin byle olur.

Hatta Deniz nde ark sylyormu.
Arkasnda Hsn duman flyormu.
Ulannn ne mizansen olurdu be.
Kaan frsata bak.

:cool:
ok aypladm ben ok.
Hi uymad bu Hadise bizim kltrmze.
Baka temsil edecek kimse mi kalmad koca memlekette.

serdarkus
17-05-2009, 17:04
Bir snnet dnnde dansz kvra kvra masa masa dolam, ama sonrasnda bir masaya taklp kalmt.

Dansz bkmadan kvrp alkalar,
masadaki beyamca da nne bakar durur.
Salon ise heyecan iinde..final ne olacak acaba der, bakar durur.

Bi zaman sonra yan bi masadan yardm geldi.
"haci o abla haci.. ge oray"

:cool:
Bari akam ablamn eyine bi be ruble sktrsalard da..
uzun gecenin azck kazanc!

serdarkus
31-05-2009, 11:22
Krize nlem..
piyasay canlandrma almalar..
fikir fikirdir, kts olmaz..
vatanda, uyuma . Bi proje de sen ret!..

:cool:
hadeee.. kampanya geldi!


"Kriz zaman piyasay canlandrmak lazm!
Papaz her pazar len kasabadaki ahalinin gnah kartmasn dinler ve de onlara yol gsterirmi. O gn rahibi baka bir kasabadan hafta sonu bir davet iin armlar.

Papaz hem gitmek istiyor hem de kiliseyi kime brakacan bulamyormu. Sonunda kilisenin tam karsndaki camiye gidip, durumu caminin hocas Temel e anlatm.

Temel, ‘Nasl olur, ben sizin kurallar hi bilmem ki dese de papaz, Ben vaaz verdikten sonra sana retirim. ok kolay, sen sesini karmadan yanmda dur, gnah kartanlara nasl cevap verdiimi gr, ii hemen anlarsn demi.

Temel hoca, Tanr katnda bir din adamna yardm edecei iin boynu bkk kabul etmi. Pazar gn gelmi. Papaz ile Temel hoca birlikte odaya girip gnah kartmaya gelen birinci kadn dinlemiler.

-Muhterem peder

-Evet yavrum, demi papaz. Temel de dinlemede

-Muhterem peder, ben tam 3 kez zina iledim, ama ok pimanm, bana bir yol gster de bu gnahtan arnaym.

-Yavrum Kuds tarafna dn ve kutsal bakire Meryem ana ile ilgili bir dua oku, karken de kumbaraya 100$ at gnahndan arnm olursun.

Biraz sonra bir baka kadn gelmi.

-Muhterem peder

-Efendim kzm... Temel hoca yine dinlemede.

-Muhterem peder, ben tam 3 kez zina iledim. ama ok pimanm, bana bir yol gster de bu sulardan arnaym

-Hmmmm. Yavrum Kuds tarafna dn ve kutsal bakire Meryem ana ile ilgili bir dua oku, karken de kumbaraya 100$ at, gnahndan arnm olursun.

Kadn teekkr edip gittikten sonra papaz, Temel e dnm; anladn dimi deyip, bir kou arabaya binip yola km.

Biraz sonra gnah karmak iin bir kadn daha gelmi

-Muhterem peder... Temel rendii gibi

-Evet yavrum...

-Muhterem peder, ben tam 2 kez zina iledim, ama ok pimanm, bana bir yol gster de bu sulardan arnaym. ok utanyorum.

Temel bir sre dndkten sonra cevap vermi.

-Yavrum zlme, u anda bir kampanyamz var; sen git bir zina daha yap, sonra gel Kuds tarafna dn ve kutsal bakire Meryem ana ile ilgili bir dua oku, karken de kumbaraya 100$ at gnahndan arnm olursun.
Gngr Arslan"

serdarkus
31-05-2009, 14:05
ampiyon olmak baka ey, birinci olmaksa apayr eydir.

Beikta ampiyondur, Fenerbahe birincidir.

Bu fener ki,
Ruhsuz..
Cokusuz.
Amasz..
Renksiz..
Duygusuz bir takm yaratma baarsn gsteren yneticileriyle birincidir.

Carlos gibi bir star transfer edip iki ayda posasn karmada birincidir.

Emre gibi kariyeri tavan ahlak taban bir futbolcuyu transfer etmede birincidir. Tek bir fenerli grlmedi ki bu transfere bir anlam versin.. bu anlamszl takm tarihine yazmada birincidir.

Ruhu olmayp sadece vcutla hareket etmeye alan bir takm yaratmada birincidir.

Tm sezonun suunu kariyerini ispatlam bir teknik direktre ykp, pikince devam eden ynetimiyle birincidir.

Yllar ncesinin khne, gecekondu bozmas harabe grnl molozluktan be yldzl stat oluturduu iin, birincidir.

Kskanlan bir takm yaratmakla birincidir.

Cimbom gibi bir takm, kendi baarlaryla dvnmek yerine fenerin baarszlklaryla avunma durumuna drd iin, birincidir.

Beikta ampiyon ama Fenebahe birincidir.
nk..
Bu iin para gcyle olmadn,
ark kafasyla olmadn,
lay lay lomla olmadn ispatlad iin, birincidir.

Sonu ne olursa olsun, taraftar takmyla her zaman gurur duyduu iin, gnllerde birincidir.

Karakartal ampiyondur,
ama sar kanarya da birincidir.

:cool:
Altyapdan gelen futbolcularnn ateledii o eski mcadele takmn, byk lde yeniden oluturduu iin,
Babamn takm olduu iin,
Hak ettii iin,
ampiyonluu iin..
Beikta ‘ tebrik ederim!

serdarkus
17-06-2009, 17:04
:)
Seansn gbeinden muhabir Yorum Gravatgzel bildiriyor...


"Kagitlarimizi deerinin altnda satmayacaz!

DandinikBorsa SpeKKulb Bakan Spek ASSpek, hibir kagidi, deerini bulmadan satmayacaklarn bildirdi.
17/06/09 18:0

Spek ASSpek, yapt aklamada, SpekKulbn'un byk fon olma yolunda byk admlar attn syledi.

Kulp menfaatleri dorultusunda hareket ettiklerini belirten Spek ASSpek, ''Hibir kagidi, deerini bulmadan satmayacaz. Oyuncularmz tatilde, ama takdik direktrmz Erturul Saglamtyo'nun verdii alma programn da uyguluyorlar'' dedi.

Spek ASSpek, HLAS ve HEVA ilgili transfer dedikodularnn gerei yanstmadn ifade ederek, yle konutu:''yi bir portfymz var. Baz kagitlarla yollarmz ayrdk. Portfymze 3-4 kagit katacaz. HlleHup iin almalarmz devam ediyor. Yaz sezonunu, hatasz bitirmeye alyoruz. Yabanc borsalardan, Brezilya borsasndan ok ektik. Avrupa'nn her borsasndan spek alabiliriz. Acele etmeden, yakn bir tarihte sonuca varacaz.''

HedgeFon'dan 5 MLYON DOLAR-
Avrupa'dan bir HedgeFon’un DandinikKagit ‘a 5 milyon dolarlk teklifte bulunduunu dile getiren Spek ASSpek, ''Bu da gsteriyor ki iyi hpleme yapmz. Greve 3 yllna geldik, 3 yl sonra bu paralar cebe aktarlacak'' dedi.

Spek ASSpek, HEVA iin gelen teklifi henz deerlendirmediklerini belirterek, gelen teklifle ilgili Erturul Salamtyo ile gr alveriinde bulunacaklarn ifade etti.
sEAns.A.A"

ve hizmet devam ediyor..
IMF ve yarnlarmz.. az sonra neyinl belgeselde..

bikmisbroker
03-08-2009, 09:32
Bu akam konserdeydim.
TSM konseri..
Eski nostaljik arklar arka arkaya syleniyordu.
Bir ara gzm darbukacya iliti.

ten, neeli, kendini vermi.. huu iinde darbukasn alyordu.
Kendinden gemi, glyor, omuzlar.. tm vcudu ritme uymu hareket ediyordu.
Epeyi bir seyrettim.
Gpta ettim adama.
Dndm.
Her bi eyi dert edinmi, kaptrm gidiyoruz gndelik anlamsz skntlarla.


Hayata..
inadna..
sanki koro “Akasyalar aarken’ i sylerken, biz de en bi kenarda..
srtarak,
darbuka alar gibi.. taklalm derim!

Sen hic Darbuka caldinmi??
Ben caldim..
Cok keyifli bi defa..

Alican eline Darbukayi hem calican hem de ANNE mizin yazilarini okuyucan..
Cifte kavrulmus ve yagi kendinden keskek!! :D:D

bikmisbroker
04-08-2009, 15:12
Forumun on sayfasindaki "ARTIK sevmicem GARi" isimli parcayi soyleyen genclere cok tesekkur ederim.
Cekimi yapan arkadasin da eline saglik. Yoks o arkadas bu sitede yazilar yazan bir arkadasmi??

http://img.photobucket.com/albums/v85/bbroker/artiksevmicemgari.jpg

dentist
05-08-2009, 09:13
Sayn bikmisbroker,

Forum anasayfadaki video nternetin en ok izlenen ve tklanan videolarndan biri olup sitemizle bir ilgisi yoktur.

Ho bir video olduu iin anasayfaya geici olarak konulmutur. Ben videoyu glmseyerek izlemitim sizinde hounuza gitmitir umarm.

Bu arada sizleri buralarda daha sk grmek isteriz.:)

Sayglarmla.

bikmisbroker
05-08-2009, 21:52
Sayn bikmisbroker,

Forum anasayfadaki video nternetin en ok izlenen ve tklanan videolarndan biri olup sitemizle bir ilgisi yoktur.

Ho bir video olduu iin anasayfaya geici olarak konulmutur. Ben videoyu glmseyerek izlemitim sizinde hounuza gitmitir umarm.

Bu arada sizleri buralarda daha sk grmek isteriz.:)

Sayglarmla.

Tuhhh!
Ben de zannettimki AnnE miz bulundugu ulkede gencleri topladi, ve Bu forum icin calmalarini rica etti, kayda aldi ve de foruma gonderiverdi..

Yaklasik 10 haftadir Turkiyede idim.

Yeni evime dondum, ve de borsa ile kagit bazinda tekrar ilgilenmeye yeni basladim..
Kismet olursa ugrayacagim elbette.

Emin
05-09-2009, 15:16
:)
Ac be hocam, biraz az yaz!
..

Sen de ac be abim, biraz sk yaz!

serdarkus
16-09-2009, 16:03
Hep long ya da ort.. ay ya da boa.. bi tarafn dier taraftan daha irin olmas..dier tarafta olmamann dayanlmaz duygusu.. nedir bu boalarn dk korkusu ya da aylarn ykseklik korkusu dedim de..

Kendim dedim yine kendim cevap verdim.


Bence,

Uzuncular iin yorumum..

Niyeyse bu memlekette uzun daha bir makbuldur.

Analar aalarna boy uzasn diye etmediklerini koymazlar.

Kz isterken bile uzunlar hakemi araklam fener gibi bir sfr balar konuya.

Bi de buna ilave tarihin verdii destek var ki.. tarihimizden tarih kitaplarnda bellettikleri.. bi uzun hasan vard, surlara sancak dikti..bi de uzun memet vard, kmre aya takld, ald gomutanna goturdu ki falakaya yatrsn onu, aaa bi de baktlar kmr icat oldu.. bu kadar uzunlu ortamda benim gibi uzundan baka biey dnmez nurtopu gibi aalar yetiti!

Ondan sonra da vob icat oldu.. bi sr de longcu tktkclarmz oldu!

Kendime yorumum budur.


:)
Ksaclar da bo durmasn.. ince memedi bi aratrsnlar derim.

Boyu m ksayd ne?

serdarkus
18-09-2009, 23:08
iyi bayramlar!



“MALATYA

imdi nerde o ehir, o yeillik, o bahe ?

Glgelere aina ergi brg sokaklar

Hani nerde gaysya mimi diyen ihtiyar ?

Samud anuh nerede ? imdi nerde o lehe ?



Yeildi memleketim, her mevsim perde perde

“Gz” nerede ? “bldr”dan gar kalrd kuyuda,

“Hayfene” unutuldu, nerde “ptpt” “marhuta” ?

“Pilo” “kfte” nerede ? “bibi” “ami” nerede ?



Suya dklen dallar, dere nerde ah imdi

Binbir eit gllerle “havlu” nerede kald ?

Suyu eken yrn sesi mazide kald

Kuzu meler, ku ter, nerde o balar imdi ?



Asfalt yol, beton evler, araba binbir eit

Nerde payton nerde at, bulgura dam nerede ?

Ruhumuz serinlerdi, deirmenler nerede ?

Syleyen beri gelsin, Msr’den iki beyit



Dzen bitiik imi “gat”a verdik arsay,

Parsa’y eller ald sktk iki gze

Dorusundan vazgetik, hasretim ergi sze,

Kbti soylu kesilmi, ara “be”nen aay.



Kurnada kol gibi su, nerde hamam halveti ?

Shh banyolar kt, krn, klhan nerede ?

Knalyd koyunlar, masad kurban nerede ?

Nerde diz boyu garn yamurun bereketi ?



Mecidiye hesab saf gmtendi para,

Hani nacar, hani kger ; ganere nerde kald ?

Doru dartan satc, ayda yldzda kald,

Nerde eytan Pazar, gabaral kundura ?



O bizim dnyamzd, bu da sizin dnyanz,

Hasan day nerede, Hadce bac nerede ?

Kaak ttn nerede, kavl akmak nerede ?

Bizimki bize kalsn, Sizin olsun dnyanz.



Sar kurdelem sar, krk plakta kald,

-Komu komuya muhta- o da kitabda kald.

Bekle Adnan’m bekle, -Mihr-i varak’tan vefa,

Nerde dost, nerde yaran, ihvan nerede kald ? …



Adnan IIK”

bikmisbroker
11-11-2009, 02:01
Bak serdar, 2 ci bayrama az kaldi, 2 bayram arasina ya bir yazi SIKISTIR, ya da birseyler yap.
2.ci bayramda da "iyi bayramlar" basligi ile Yine Malatyadan bir siir koyarsan eger, 2 bayram arasi kadar surede bu forumda birsey yazmadigin ortaya cikacak.
Ona gore ha!:indifferent:

serdarkus
18-11-2009, 22:20
Memlekete gndem lazmd.
Bu k da domuzdan sebeplendiler.
Bahara hele bi kalm.. o zaman kim le kim kala dediler.

Gndemden uzak dmemek lazmd. Ben de gbeinden daldm.
Aman da amaan..ne de iyi yaptm. (Bu cmle, foruma giri cnglndan araklamadr)
u domuzun eyine bi bakaym dedim.
Yanii..
gribine!

Baktm.
Korkacak biey yok.. ok evvel okumutum ben.
S.King yazmt bu olay The Stand "Maher" de.
Merak etmeyin.
Herkes lyo ama.. sonu mutlu bitiyoor!

serdarkus
26-11-2009, 12:32
Tm Arkabahe camiasnn kurban bayram kutlar,

sevdiklerimizle nice gzel bayramlar dilerim.

bikmisbroker
10-12-2009, 15:36
Saire sormuslar "Neden ickiyi biraktin??" ...
Cevap vermis;
SEREFiNE iCiLECEK ASK KALMADI DA ONDAN!!

Simdi ne alaka?? Diyebilirsiniz..

Dam ustunde saksagan gibi birsey oldu.

Fakat, ben bu hisse senedi alim satim isine sene miladi 1978 Hicri 1398 tarihinde basladim..

O tarihlerde Silah icat olunmamis, mertlik de bozulmamisti..
(Silah=VOB Mertlik=Her vade, ya da internet.. Ne derseniz diyin)

En son 1 sene once bu VOB denen merete bulastigimda kendi kendime dedimki;
Ulan Bikmis, sen bikmissin amma bak bu da guzel bir enstruman sanki?
Gunluk olarak aklina yatan donemlerde gir, aklina yatmayan donemlerde cik git!

Vayy, sen halt etmissin beyim, her saat alinan pozisyona gore birileri karsi pozisyon ile cevap veriyor.
Yani sen SHORT isen LONG yonunde pozisyon almaya zorluyor, ya da senin pozisyonunu bozmak icin (ADINA STOP diyorlar) piyasayi onune katip kovaliyor.

Bir de VOB denen isde KALDIRAC var, dolayisi ile 10 pozisyon acmissin 1000 puanlik bir yanilgiya dustunmu guzel bir zarari sineye cekiyorsun.

Bul Karayi Al parayi oynasan daha sanslisin yani.
Zaten bu internetden dolayi EXAPi denen bir sistemde icat ettilerki, adamlar ilk 5 kademeye veriyorlar satislarini yaziyorlar sen sonradan goruyorsun manzarayi!!
Ya da kisa zamanda seni VERi MANYAGI yapiyorlar!!
Vayy, ABD deki bilmem ne verisi.
Vayy Japonyadaki xyz verisi..
Ulaaa Cindeki ytk verisi..

Takip ede ede bir de bakiyorsun, 24 saatin yetmemeye baslamis!
Ev hayatin is hayatin nane olmus?

ASK hayatinmi? Ev mi Cocuklar mi??
Onlarda ne ola ki?

En sonun da yaklasik 2 ay once butun bunlardan kurtuldum..
Bir de baktim ki, Ohh be Dunya varmis!!

Kalanlara acil sifalar dilerim,
Allah Kurtarsin.. :D:D

Borsami??
Borsaciya sormuslar neden borsayi biraktin?
Cevap vermis;
Harbiden alinacak ve tasinacak Kagit da kalmadi da ondan!!

serdarkus
12-12-2009, 11:22
"imdi de plak kadn stnde kebap ve lahmacun
lgin tantm..
http://img6.imageshack.us/img6/2447/kebapktuut.jpg
12.12.2009 11:46
URFALI popu brahim Algll, nceki gn Aksaray’da babasna ait kebap dkkannda albm tantt. Getiimiz ay stanbul’da alan ve mterilere kadn bedeni zerinde sushi servis eden restorandan ilham alan Algll, canl manken zerinden kebap ve lahmacun yiyerek, “Yok artk! Daha neler greceiz?” dedirtti. hret adna neler yaplabileceinin son rnei olan bu yanl tantm metodu tepki ekti. Getiimiz gnlerde nl arkc Mslm Grses de kadn bedeni zerinden sushi yemiti.

GAZETE HABERTRK-HT MAGAZN"

:)
Gndeme yorum:
Buras kanadaya oktan iki tur bindirdi.
Sevgili babo oradan borsann bu hallerine mi yansn, yoksa gbek st lahmacun yiyemiyi ya.. ne ettik te bu hallere dtk gurban deyi otursun alasn!

Yerli mal yurdun mal.. her bi gii ondan ham’lanmal!

serdarkus
06-01-2010, 13:10
Temel‘in kars domuz gribine yakalanm, hastaneye kaldrlm.
Aradan geen zaman iinde kars hastalktan kurtulmu.
Gemi olsun ziyaretine gelen Dursun, Temel‘e
“Karin nasil oldi Temel, tamamen iyuletu mi?” diye sormu.
Temel kafasn iki yana sallayarak cevap vermi:
“Grip getu da, domuzluk devam ediiy...”

(S.olak 'dan)

serdarkus
09-01-2010, 15:01
" Dekolteye sansr ldrtt

Saba Tmer'in programna katlan seksi danszn derin dekoltesi alt yaz ile engellenince kyamet koptu...

Reji Asena'nn derin gs dekolitesini alt yaz ile engelleyince izleyici program mail bombardmanna tuttu.

Dn gece Saba Tmer'in program konuu eski dansz yeni arkc Asena'yd.

Programa derin dekolteli kyafetle katlan Asena'ya reji gs alt yaz ile gs ve bacak sansr uygulad. Bu sansr beenmeyen izleyiciler Saba Tmer'i mail bombardmanna tuttu. 'Asena zerindeki altyaz bandn kaldrn' mesajlar sonras Saba Tmer, uygulanan gs ve bacak sansrn kaldrd.
09.01.2010 Cumartesi 14:13 "


Habere skntl bir yorum:
-Byle bir olayn olmas.. memleket iin skntdr.

-Memleket iin sknt olmas demek, memleketin iinde olduu skntl durumun net bir gstergesi olduu iin, skntdr.

-Haberin aslnda byle olmayp haber sitesinin rating uruna haberi byle germesi ihtimalinde ise, zaten bu ihtimal bile balbana bir sknt gstergesidir.

-Haber tamamen doru ya da haber sitesi editrnn zorlamas..hangisi olursa olsun.. ald rating memleketin iinde olduu skntnin direkt gstergesidir.

-Bu haberi benim gibi ciddi geinen birinin tklayp sonrasnda alntlayp daha sonrasnda da enmeyip ciddi ciddi bi de altn yorumlamasysa..

:)
s..s..skkk..skkkntdr!

Trusty
16-03-2010, 20:03
" Dekolteye sansr ldrtt

Saba Tmer'in programna katlan seksi danszn derin dekoltesi alt yaz ile engellenince kyamet koptu...

Reji Asena'nn derin gs dekolitesini alt yaz ile engelleyince izleyici program mail bombardmanna tuttu.

Dn gece Saba Tmer'in program konuu eski dansz yeni arkc Asena'yd.

Programa derin dekolteli kyafetle katlan Asena'ya reji gs alt yaz ile gs ve bacak sansr uygulad. Bu sansr beenmeyen izleyiciler Saba Tmer'i mail bombardmanna tuttu. 'Asena zerindeki altyaz bandn kaldrn' mesajlar sonras Saba Tmer, uygulanan gs ve bacak sansrn kaldrd.
09.01.2010 Cumartesi 14:13 "


Habere skntl bir yorum:
-Byle bir olayn olmas.. memleket iin skntdr.

-Memleket iin sknt olmas demek, memleketin iinde olduu skntl durumun net bir gstergesi olduu iin, skntdr.

-Haberin aslnda byle olmayp haber sitesinin rating uruna haberi byle germesi ihtimalinde ise, zaten bu ihtimal bile balbana bir sknt gstergesidir.

-Haber tamamen doru ya da haber sitesi editrnn zorlamas..hangisi olursa olsun.. ald rating memleketin iinde olduu skntnin direkt gstergesidir.

-Bu haberi benim gibi ciddi geinen birinin tklayp sonrasnda alntlayp daha sonrasnda da enmeyip ciddi ciddi bi de altn yorumlamasysa..

:)
s..s..skkk..skkkntdr!

Gercekten gayet gck bir durum..:ds:*

serdarkus
21-03-2010, 12:33
"Krizdeki komu bu DVD ile nefes ald.
Alexandratou’nun porno DVD’si 5 milyon euro haslat yapt
Yunanistan’n Paris Hilton’u olarak nlenen Alexandratou’nun porno DVD’si 5 milyon euro haslat yapt. Muhalefet, 4.8 milyar euroluk kriz paketine kar ancak 3 bin 500 gsterici toplandna dikkat ekip, DVD satn alan 240 bin kiiye tepki gsterdi

Ekonomik krizde iflas etme noktasna gelen Yunanistan’da eski arkc Julia Alexandratou’nun 10 gnde 240 bin kopya satan DVD’si parlamentoda kriz tartmalarnn ba kesine oturdu.

Yunanistan’da Papandreou Hkmeti’nin 4.8 milyar euroluk ek kemer skma tedbirleri yznden ciddi geim skntsna dp sokaklara dklen ve lkede sosyal patlamann kanlmaz olduuna inanan Yunanllar, 23 yandaki Alexandratou’nun, eski erkek arkadayla ekilen seks kasetini adeta kapt. Julia Alexandratou’nun jakuzide ekilen 45 dakikalk DVD’si 10 gnde 240 bin kopya satarak 5 milyon euro haslat yapt. DVD’ye olan talep patlamas Yunan basnnda “Ekonomik krizle bunalan Yunanistan’a nefes aldrd” diye yorumland. Krize ramen haslat rekorlar kran DVD, Yunan Meclisi’ne de konu oldu.

Muhalefet, “Babakan Yorgo Papandreou’nun siyasetini protesto etmek iin 3 bin 500 kii toplanyor ama Julia’nn DVD’sini satn almak iin yzbinler DVD satclarna akn ediyor” diyerek Yunan halkna tepki gsterdi. Hkmet de yaanan Julia lgnl ve rekor DVD sat zerine nl arkcy inceleme altna ald. nceleme sonucunda Julia’nn vergi kard tespit edildi.

‘Kimseden borlarmz demesini beklemiyoruz’

YunanStan Babakan ve Dileri Bakan Yorgo Papandreu, Selanik’te yaplan PASOK Parti Kongresi’nde yapt konumada, bte ann kapatlmas almalarna deindi. “flas etmeyeceiz, yaplan fedakarlklar yerini bulacak” diyen Papandreu, Avrupa lkelerine gnderdii mesajda ise, “Bizim yanllarmz ve borlarmz kimsenin demesini beklemiyoruz” ifadesini kulland. Papandreu, “lkenin ksa zamanda istikrar ve kalknma yoluna geri dneceini” syledi.”

:)
Asl gnn haberi..

"Fener 1-0 galip geldi..hemi de o bir gol Guiza naml kefere att!"

ama.. rating uruna byle yaptm.
Yani..bizim TV leri gibi yaptm!

serdarkus
19-05-2010, 11:55
Gencimiz,
genliimiz..
geleceimiz!

Genlerden beine teslim etsek bu kulb,
dier kulpleri..
imdiden daha m kt olur?

nversiteli F.Baheliler'den ultimatom!
F.Bahe'de son yaanan olaylara camia iinden tepki dinmek bilmiyor.
19/05/10 11:42
HTSPOR.COM

Sar-Lacivertli takmn son lig manda Bursaspor'a kaptrd ampiyonluk sonrasnda camiann her kesiminden tepkiler srekli byyor. Birok taraftar gruplar kulp ynetimine arda bulunurken niversiteli Fenerbaheliler Birlii de bu zincirin son halkasn oluturdu. NFEB, yapt bir basn aklamasyla ynetimin radikal kararlar almas gerektiini belirtti. UNFEB'in yapt basn aklamas u ekilde;


Bizler, 1907 NFEB - niversiteli Fenerbaheliler Birlii olarak son iki hafta ierisinde kaybedilen kupa finali ve lig ampiyonluunun ardndan tm camiamz gibi byk znt duymaktayz. 103 yllk kulp tarihinde bu derecede yaanmam olan byle bir ac, son be sezon ierisinde iki defa yaanmtr. 2006 ylnda Denizli'de yaananlarn ardndan btn camia 100. yl arefesinde olmamz sebebiyle yaananlar sineye ekmi, acsn iinde yaayarak kenetlenmitir.

Ancak getiimiz Pazar gnk olaylardan sonra yaanan ve yaatlan bu durumun 2006 ylnda olduu gibi atlatlamayacana inanmaktayz. Bu durumun sorumlularnn apkalarn nlerine koyarak dnmelerini istiyoruz. Camiann iinde bulunduu durumdan radikal deiiklikler olmadan klabileceine inanmyoruz. Beklediimiz deiiklikler birka futbolcu, ynetici, anonsr, teknik kadro deiimi deildir. Beklediimiz deiim mantalite deiimidir.

Baarlarn sahiplenildii kadar, baarszlklarn da sorumluluunun stlenilmesini bekliyoruz. Fenerbahe Spor Kulb Ynetim Kurulu'ndan, bugn dzenlenecek olan basn toplantsnda yllardr duymaya alk olduumuz ayn cmlelerin tekrarlanmasn deil; gerekli zeletiriyi yapmasn bekliyoruz.

Sayglarmzla,

1907 NFEB - niversiteli Fenerbaheliler Birlii

serdarkus
25-05-2010, 21:29
...hem banda kasketi de vaar..

serdarkus
08-09-2010, 18:14
Bayramnz kutlu olsun.
Sevdiklerimizle beraber nice mutlu bayramlara..

bikmisbroker
16-10-2010, 19:06
BUGN AYIN 14' KIZ SAINI KiM RD?? (http://ekonomi.haberturk.com/finans-borsa/haber/561399-merkez-yine-indirdi)
(Zamanlamada cok gec kalindigi dusuncesindeyim. Faizleri dusurmek, hele hele secimlere kadar bu pilitikayi izlemek, piyasaya inanilmaz bir canlilik getirecektir.
AMA YA SONRA??? )

Kus beynimle bir yorum;

Amerikan Dolari, son 2-3 senedir kendi ulkesinde baslayan (subprime) krizi nedeni ile DUNYA turuna cikmis vaziyette.
Petrol ile baslayan, degerli madenler ile devam eden bir cizgi takip ediyor.

Bu cizgi uzerinde bizim gibi ulkelere ugrayip borsasini da allak bullak edebiliyor.
Bu paranin gucu inkar edilemez.

Girdigi piyasayi "ABAD" ediyor, ciktigi piyasayi "ENKAZ'a" ceviriyor.
Cunki bu paranin gucunun onune SET cekecek ekonomi Dunyada henuz YOK!

Kendi ulkesinde (ABD) faiz oranlarinin minumum oldugunu biliyoruz.
Benim aklimin ermedigi ise, biz ulke olarak neden hala babalar gibi reel faiz veriyoruz??

Hos faizi dusursek bu defa daha tehlikeli durumlara dusmemiz soz konusu olacak.
Bu defa tehlike o kadar buyukki, 1994 de ulkemizi sarsan sicak para komik (1.5 milyar$)seviyedeydi.
2000 yilinda ulkemizi yangin yerine ceviren (2.5 milyar dolar oldugu soylenen) sicak paranin da ekonomimizde ne bicim bir tahribat yaptigi ortada.

Bu defa ekonomimize giren Amerikan dolari sicak para ise tehlikeli seviyelere ulasmistir.
Bu sicak para borsamizda 2 sene icerisinde "ALTIN VURUS" yaptiracak harekete neden olmus, dusen faizler borsadaki mevcut harekete ivme kazandirmistir.

2001 yilindan beri 1.700 TL lardan US$ bozdurup ekonomimize dahil olan bu sicak para, bugun geldigimiz noktada o gunden bu gune gerek net Faiz getirisi ile gerekse BORSA getirisi ile DUNYANIN bir baska ulkesinde goremiyecegi kadar yuksek NEMA elde etmistir.

Butun Dunya da basta olmak uzere degeri dusen DOLAR karsisinda gittikce degerlenen TL ile vurgun "cifte kavrulmus" olmak uzeredir.
Bu "Cifte kavrulmusluk" 1.700 den dolarini bozdurup bu ulkedeki rant sistemine dahil olan US$ nin, ulkemizde 1.25 ler seviyesine dusmesi durumunda ekonomik krizi tetikleyecek bir "Bombanin pimini" cekecegini dusunmekteyim.

Oyle ya 7-8 sene once 1.700 den geldigin bu ulkeden 7-8 sene icinde 3-4 misli para kazan, sonra da 1.250-1.300 bandinda ayni US$ larini al ve git!

Bu surec icerisinde biz ne yaptik?
Bol Bol cep telefonu aldik, luks arabalar ithal ettik, hovardaca yedik ictik..

Amerikan dolari TL karsisinda deger kaybettikce mideme agrilar giriyor.
Tehlikenin farkindamiyiz acaba??



http://img.photobucket.com/albums/v85/bbroker/TCMBfaizindirimi.jpg

bikmisbroker
16-10-2010, 19:07
Haftasonu Geyigi..

Arkadaslar bildiginiz gibi bu ulke (Turkiye Cumhuriyeti) 1994 de bir kriz yasadi.
Arkasindan 2000 yilinde bir baska kriz daha yasadi.

Yasanan bu 2 krizi lutfen cok iyi tahlil edelim.

1994 krizin de 16.50 TL civarinda olan USD/TL degeri 3-4 ay icerisinde 43.00 TL degerine cikti.
BU surec icerisinde BORSA DiP yapti.

2000 Yilinda ise USD/TL 670.-TL civarinda (http://www.alomaliye.com/remzi_soylu_dolar.htm)iken yasanan krizi ve Borsanin dususunu hatirlayiniz??

Biz TC vatandaslari olarak bu tarz krizleri 10 yilda bir yasayan bir milletiz.Yine her 10 yilda bir askeri ihtilaller yasadigimiz gibi.

ANCAK ne varki Amerika Birlesik Devletleri gibi ulkeler bizim gibi her 10 yilda bir askeri darbe ve yine her 10 yilda bir SIKI devaluasyon YASAMAMAKTALAR.

BU anlamda TC Vatandaslari ekonomisi gelismis ulkelerin vatandaslarindan hem daha antremanli hem de cok daha tecrubeliyiz.
Ornekmi? Hepimiz burada DJi uzerine Teknik analizler yapmaktayiz.
Kimimiz topic acip DJi nin cokecegini savunuyor, kendince argumanlar sunuyor.
Kimimiz ise (benim gibi) Teknik analize basvurup, cizdigi cizgilerden medet umarak ileriye yonelik tahminlerde bulunuyoruz.

Hic dusundunuz mu TC de 1994 krizinden sonra BORSADA ne oldu?
Peki 2000 Krizinden sonra BORSADA ne oldu?
Yavas yavas anlatmak istediklerimi anlatabildigimi dusunmekteyim..

Gelelim su DJi analizlerine..
Ulusal parasi US$ dunya capinda rezil olmus bir ulke olan ABD borsasinda yasanan krizden sonra 6.XXX lere dusmus DJi nin yukarda yazdigim bilgiler isiginda ne tarz bir hareket sergilemesini beklersiniz??

Dusunsenize degeri dusen bir US$ var, bu beklenti ve gercek yeterince satin alinmadimi?
DJi de 6.XXX ler'e nasil gelindi.

Peki simdi satin alinan ne?
Neden DJi de 12.XXX leri (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=50499&p=4877469#post4877469) bekliyorum??

Acin bakin grafiklere.
1994 krizinden sonra BORSA nereden nerelere gelmis?

Acin bakin grafiklere.
2000 Krizinden sonra BORSA nerelerden nerelere gelmis??

Bakin biraz yukarilara BAKIN hemen ustteki grafiklerde bu detaylar var. ;)
Ozellikle 218 numarali mesajimda bu detay fazlasi ile VAR. (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=50499&p=4956689#post4956689)

Peki gelelim bizden "cok daha iyi" bir ekonomik temeli olan ABD borsasi DJi ye..
Bu gariban DJi neden coksun? :;kahkaha

Korkarim korkarim "haddinden fazla degerlenmis TL den korkarim"
DJi nin ustteki hedeflerinden degil.

Keyifli bir hafta sonu dilerim hepinize,
BU kadar detaydan sonra sizde keyf kaldiysa eger.

bikmisbroker
29-10-2010, 16:01
Turkiye cumhuriyeti nufusunun yuzde 95'i musluman.
Fakat ULKE OLARAK CUMHURiYET ile yonetiliyoruz.

Bu durum BATI nin isine gelmedigi gibi seriat veya krallik ile yonetilen islam dunyasinin da isine gelmiyor.
Cunki Turkiye Cumhuriyeti her 2 tarafa da KOTU ORNEK.

Bu nedenle BATI da istemiyor bu Cumhuriyeti, FANATiK islam da.
Turkiye Cumhuriyeti olarak sahip oldugumuz SENTEZ dunyada TEK!

Kiymetini bilelim.

CUMHURiYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

dentist
29-10-2010, 18:44
Daha nice bayramlar kutlayalm ...... Cumhuriyet bayrammz kutlu olsun.

Not:Aadaki yaz Erzincan Lisesi topicinden alntdr.

Dedem ve Atatrk

Byk babam askerliini onba olarak Karsta yapm. Mustafa Kemal birliklerini denetlemeye gelmi, hatta dedeme "naslsn onba" diye sormu. Dedem de ak gibi "SAOL" diye yantlam. Dedemin Atatrk ile muhabbeti bundan ibaret. Ama bu dedem iin bir gurur vesilesiydi.

Neyse.. Dedem de bir kenarda ayn yudumluyor. Genler ise aralarnda siyasi tartma yapyorlar. Konu Cumhuriyet ve Atatrk'e geliyor. Kimisi "devrimlerin yarm kaldn" sylyor, kimi "Atatrk'n zaten daha fazlasn istemediini" idda ediyor. Konu Atatrk olunca dedem lafa giriyor.

-Atatrk bana sorun. Ben Atatrk' grm adamm !

Genler pek dikkate almyorlar ve tartmaya devam ediyorlar. Dedem yine lafa giriyor.

-Atatrk bana sorun banaaa. Ben Atatrk ile konumu adamm !

Genler duymuyor bile. Atatrk yleydi, yok byleydi diye hararetle tartmaya devam ediyorlar. Dedem dikkate alnmamasna biraz bozulmaya balyor.

-Bana sorun diyorum Atatrk' ! Ben Atatrk'n arkadaym, dostuyum !

Tartma iyice iddetleniyor. Genlerden biri Atatrk'e ar saylabilecek bir eletiri getirince getirince dedemde sigorta atyor.

-Defolun gidin urdan eekolu eekler! Siz ne bilirsiniz Atatrk'. Kalkmlar, Atatrk yle, Atatrk byle diyorlar. Ben burdaym beeen. Bana soracaksnz banaaa. Derken dedem iyice comu. Ben Atatrk'm ATATRK !

Ruhu adolsun. Hem Atatrk',n hem de onun en yakn dostunun !

Hoakaln arkadalar.

serdarkus
15-11-2010, 20:11
Bayramnz kutlar,
tm sevdiklerimizle beraber nice gzel bayramlar dilerim.

serdarkus
31-12-2010, 18:47
http://img220.imageshack.us/img220/4290/y1ib1.gif

Karaalnn dikenine
Karanfili dikenine
Desteine direncine
Yazanna izenine
Serann karanfiline ,
Bahenin brt bceine

Mutlu Yllar dilerim!

Benzer dileklerle..
sevdiklerinizle..
hep beraber..
mutlu salkl nice gzel yllar dilerim!

bikmisbroker
19-04-2011, 18:39
Bolumun ADI "fidanlik".. Ama fidanlar ile ilgilien ufak bilgi yok?
Bakin Internette ne buldum? Meyveli tepe diye bir yer..

http://meyvelitepe.typepad.com/

Anavatani Tibet olan ve orada 2500 yildir yenilen bir meyve de ilgimi cekti ustelik??
http://meyvelitepe.typepad.com/meyvelitepe/aalar/

ayhan53
21-06-2012, 17:35
baboda buralardaym

bikmisbroker
23-09-2012, 20:21
baboda buralardaym

BaBo didigin her yerdedir. :))
Burarda, orda, assagida, yukarida.. :)))

Master
05-03-2013, 15:12
ARABESKN OZANI: MSLM GRSES

Mehmet Ali Gller tarafndan Aydnlk Gazetesi Yazlar, Politika Yazlar iinde 04/03/2013 tarihinde yaynland

1986 ylnda, henz 12 yandayken, bir okul k eve yrrken grdm ilk kez Mslm Grsesi Bordo renkli, Sere marka makam aracndan inip Kurukprde bir otele giriyordu.

Grdm ilk nlyd. O gn, ona dair ilk hatrladm ey, mahcup ve mtevaz haliydi

Ona dair son hatrladm ve hep hatrlayacam ey de mahcup ve mtevaz hali olacak

SONRADAN ADANALI

Mslm Grses, oumuz gibi sonradan Adanalyd. Dou ve Gneydou Anadoludan zorunlu nedenlerle, i iin, a iin, yaayabilmek iin ailecek gelenlerdendi

Hikyesi bizdendi; Yaar Kemaldi, Ylmaz Gneydi

Yolu Adanadan geenlerdendi; Abidin Dino gibi, lhan ve Turhan Seluk gibi Demirta Ceyhun ve Muzaffer zg gibi

Adanadan ykselenlerdendi; ener en, Ayta Arman, Menderes Samanclar gibi Danyal Topatan, Ylmaz Duru, Bilal nci gibi

Adanada syleyenlerdendi; Ferdi Tayfur, Hakk Bulut, mit Besen gibi Nesimi ve Mazlum imen gibi Hem Kani Karaca gibi ama hem de Suna Kan gibi Mustafa Sayaar, Faruk Tnaz, Can Etili gibi Haluk Levent, Murat Kekilli, Rojin gibi

Adanasporluydu, Adanademirsporluydu; Fatih Terim gibi, Hasan a gibi yle ki, 4-0 yenikken bile umudunu hi kaybetmeden lgnca tezahrat yapan Adana taraftar, hastanede olduu u son aylarda Mslm Baba ma brakma pankart aard ona

SSTEME SIMAYAN ADAM

Mslm Grsesi nce jiletle zdeletirerek kmsediler, yok etmek istediler, yapamadlar

Sonra sistemin iine alp, eritmek istediler ama sdramadlar

nk sonradan Adanal olmutu fakat sonradan grme olmamt! Almadan vermeyi, ilehanelerde ile ekmeyi renerek bymt

Adana yaznn scanda damda yatarken fezada bir nokta olduunu renmiti

H BYK PARASI OLMADI

Pek bilinmez, 1978de Tarsus yolunda iinde olduu ara kaza yapar; ld diye morga kaldrlr! Ancak itirazm var der ve yaama sarlr: iddetli ba arlar, ar hareketleri ve konumas, hatta koku alamamas bile o kazadan kalmtr

ok retkendir, kard albm saysn kimse bilmez Gittii bir lkede parasz kalnca, orada bile albm yapar, stelik ok da satar!

Zaten hep paraszdr; sonradan Adanallarn ou gibi biriktiremez; olduka harcar, olduka verir, olduka paylar ama hi bilinmez. nk sonradan Adanallar ayb bilir!

YOKSULLAR ERKEN LR

nce annesini sonra kardeini kaybeder Ki Dou ve Gneydoudan Adanaya gelen hemen her ailede benzer bir ac vardr; erken lmler yoksulluktandr.

Bu nedenle Mslm Grsesin mziinde hep ac vardr; ile, dert, strap vardr ama asla teslimiyet yoktur!

Tersine hep itirazm var der, isyan eder! Ne de olsa yolu Halkevinden gemitir 60larda

Yani devrimcidir, tirazm var bu zalim kadere, itirazm var bu sonsuz kedere, felein cilvesine, hayatn sillesine, dertlerin cmlesine itirazm var demesi ondandr.

ACIDAN, VEFAYA BR MR

Sezen Aksu ya da Blent Ortagil mziini, onlardan daha ok sevdirecek denli kendine has bir yorumu vardr. Neet Ertatan da syler, Teomandan da

Arabeskin ozan, Mezopotamyann cazcsdr

ok satmtr, liste balar olmutur ama hep mahcup ve mtevazdr. Asistan da, sekreteri de, halkla ilikiler danman da, menajeri de kars Muhterem Nur olmutur ou zaman. stelik arkada, dostu, yoldadr ayn zamanda

likilerin hzla tketildii, birinin braklp yenisinin hzla alnd artlarda Mslm Grses severek retmeyi, sevgide oalmay retmitir dinleyenlerine

Mslm Grsesin szl A harfindeki Ac ile balar ama V harfindeki Vefa ile sonlanr! Biz sonradan Adanallar, o nedenle Mslm (Akba) Grsesi ok sevdik!

Mehmet Ali Gller
Aydnlk Gazetesi
4 Mart 2013

Master
08-03-2013, 11:54
Mart Dnya Kadnlar Gn, aslnda takvimimizin ok derin aclarla ykl bir gndr ve kutlanacak bir gn de deildir bence

Anneyi, annelii kutsal sayan bu toplumda erkekler ne yazk ki hl kadnlar, kzlar ldryor! Bu elikiyi anlamak mmkn deil!

Bir yandan annesini, annelii kutsuyor; dier yandan baka annelere, anne adaylarna ikence ediyor, dvyor. Hatta emeklerini sonuna kadar smryor. Onlarn zgrln ellerinden alyor.

Kutsalla namus arasnda skm bir erkekliin zorbal tetikleyen hastalkl zihnidir bu

yle bir erkek zihni oluturulmu ki, sadece kendi var oluunu kabul ediyor; yaknlarndaki kadnlara, kendi izni ve onay dnda var olma, gelime, dnme, hissetme, konuma ans tanmyor... Onaylamad bir durumla karlanca da, zihninin dorulad herhangi bir gerekeye snp onlara her trl iddeti uyguluyor, hatta ldryor, bazen de diri diri topraa gmyor

Bu gnn kutlanmas iin;

Erkek zulmne uramakta olan btn kadnlarn aclarnn dinmesi, lm ve iddet riskinden kurtulmalar, ocuk gelinlerin kurtarlmalar ve btn kadnlarn zgrlemeleri gerekir...

Hukukun, iddete maruz kalan kadnlar daha fazla desteklemesi gerekir...

Hepimizin, kadnlara uygulanan iddete kar bilinlenmesi ve sonuna kadar savamas gerekir...

8 Mart, ancak o zaman kutlanacak bir gn olur...

bikmisbroker
28-04-2014, 09:43
Arka bahe isimli balkta bir yemek muhabbeti yaptk, kim smarlayacaktan balad, yeni mekan hayrl olsuna kadar gitti??

Can kmam galiba bu hastadan.
Tohtur beg mit varm? Bu hasta yaarm ne dersin??

ayhan53
28-04-2014, 16:16
ankaraya gelirsen ben smaralrm

kungfucu
29-04-2014, 17:43
yi akamlar aalar. Selam sevgi muhabbetlerimle sizleri selamlyorum saygdeer dostlar.

Damgac Dede
30-04-2014, 12:37
bkm baba ya bkm dededen selamlar
Ayhanma kungfucuma selamlar

mersel65
03-05-2014, 17:52
ankaraya gelirsen ben smaralrm
stanbula gidelim, bkm smarlasn..:::kahkaha2

bikmisbroker
04-05-2014, 22:24
Bu Damgac dedenin avatar da kamyon arpm suratl birisi?
Avatar yapmak iin ok aradnm kardeim bu bademi??

Yeni yeler var bu forumda belli.

Ismarlama konusunu ise yzyze gelince konuuruz. :::kahkaha2

mersel65
05-05-2014, 17:15
Bu Damgac dedenin avatar da kamyon arpm suratl birisi?
Avatar yapmak iin ok aradnm kardeim bu bademi??

Yeni yeler var bu forumda belli.

Ismarlama konusunu ise yzyze gelince konuuruz. :::kahkaha2

Yemein kokusunu alp geldik,

antalya-istanbul yapacam, birde yemek paras stne veremem..:::kahkaha2 :::kahkaha2

aa olarak sana der bu i sn bkm.. :::alk2 :::alk2

bikmisbroker
05-05-2014, 19:23
Bu forumda yemekli-yemeksiz toplanlp toplanlmayacana Master karar verir.
(O yemee kimlerin katlp katlmayacana da)

Her forumun Raconu ayrdr.
Uymak lazm..

Destursuz ieri gelenlere duyurulur.

TheSecret
06-05-2014, 21:36
uralardan bir yerlerden kafay uzatp "bilmem giydirebildim mi" diye kapan yapacak bir yaz bekliyor olmam tamamen benim beklentim. Durumun vahametini onu tanmayanlar nereden bilsinler. Bahe bakmsz dediysek yabani bir biimde byyen rokalar ezmeyi grrsnz siz.

AnnE
07-05-2014, 11:45
muhterem dsekrt;
Bahenin ilk peyzajn yaparken baya dikkat edilmi ve neyin nereye yazlmas konusunda olduka basit anlalan bir tasarm yaplmt.

Malum, her otun bir mevsimi var, bir iki orak, dirgen , makas darbesi ile her yaz kendi mecrasn bulur. Her polen de rktmeye gelmez, yeerme ieklenme zgrln tatmasna imkan vermek gerek.

bilmem trpanlayabildim mi?

bikmisbroker
27-11-2014, 14:12
DI sekrit'in "bilmem giydirebildim mi" diye kapan yapacak bir yaz aranmasi neticesinde, sevgili Anne, gerekli bilgiyi verdiginden beri 2 asir gecmesine ragmen burada birseyler yazilmamasina uzuldugumden assagida detaylarini okuyacaginiz 10 ADIMDA NASIL EKONOMi YORUMCUSU OLUNUR?
Baslikli yaziyi forum okuyucularinin M.Emin kardesimizin, Annemizin, ve dahi 7 sulalemizin dikkatine sunuyorum..

http://globalekonomikmonitor.blogspot.com.tr/2014/09/10-admda-ekonomi-yorumcusu-nasl-olunur.html

2 Eyll 2014 Sal




10 admda ekonomi yorumcusu nasl olunur?



Ekonomi kanallarndaki yorumcular grnce hayran olmamak elde deil. Yorumlarndaki o mtevazi kendini beenmilik, raklk seviyesindeki uzmanlk, ngilizce desenli Trke monolog ve tumturakl fikirleri ile hepimizin takdirini kazanm kiilerdir ekonomi yorumcular. Sradan yatrmc ne dediklerini pek anlamasa da yine de farkl bir dnyadan izlenimi veren bu insanlara eletiri yneltmeyi dnmez. O nedenle biz de eletirmeyeceiz!

te yandan baka bir gerek var. Bu kl dnyada olmak isteyen birok finans var. Neredeyse tm finans dnyas televizyona kp kendini gsterme tasasnda. O zaman biz de onlara yardmc olalm ve televizyonda ekonomi yorumu yapmann el kitabn verelim. Eer siz de ekonomi kanallarnda boy gsteren piyasa profesyonellerinden olmak istiyorsanz birka dakikanz ayrmanz yeterli olacaktr.

10 admda ekonomi yorumcusu nasl olunur?

Adm 1

ncelikle yznzde hep bir glmseme olacak. O gn kriz varm, zavalllarn eline tututurulan ad duyulmadk Trk irketlerinin hisse senedi eklindeki kese katlar deer kaybetmi, Soma'da yzlerce kiinin zerine alter kapatlm pek nemli deil. Eer gzel glmsyorsanz, hem poplariteniz artar, hem de gelecek programa arlma olaslnz ykselir. Ayrca insanlar sizin glmseyen yznz grdke bu ac gerekleri de umursamazlar.


Adm 2

Size sorulan soru ne olursa olsun yakn zamanda rendiiniz bir vecizle konuyu an. Bir kitaptan, romandan ya da popler birinden alnm bir sz olabilir. Mark Twain, Buffett ya da Sefiller'den alnt yapabilirsiniz ama mer Seyfettin ya da Yaban romanndan alnt ho kamaz. Sizi "zavall" gsterir. Bu szn birazdan syleyeceklerinizle de ilgisi olmas gerekmiyor. Mesela yle bir cmle daha sze balamadan size entellektel bir hava verecektir: "Anna Karenina romannn ilk cmlesi yledir: Btn mutlu aileler birbirine benzer; her mutsuz aileninse kendine zg bir mutsuzluu vardr." Romann tamamn okumu olmanz nemli deil; kimse size sonunu sormayacaktr, emin olun.

Adm 3

Nasl olsa konuk sizsiniz ve herkes sizi dinlemek zorunda olduundan sorulan soruya ksa ve net bir cevap vermek yerine mmknse soruyu "poposundan" anlayn. Altn fiyatlar ne olur sorusuna yle bir karlk verin: "Hisse senetleri piyasasn uzun sredir gzlemliyorum."

Adm 4

Anlattklarnz insanlarn iine yarayacakm gibi deil de uzayllarn, mutantlarn veya l farelerinin iine yarayacakm gibi anlatn. Vereceiniz bilgiyi yle bir verin ki, bir yatrm kararna dntrlmesi ortalama insanlar iin mmkn olamasn. Alabildiine soyut ve belirsiz olsun. u cmle tam size gre: "O nedenle altn fiyatlarnn yukar ynl hareketi byk bir kararszlk ieriyor."

Adm 5

Cmle aralarna ngilizce szckleri mutlaka sktrn. Aksi takdirde sizin Amerika'da renim grmediinize kanaat getirilir ki, Allah muhafaza... Mesela over the counter, junk bond veya quantitative easing deyin. Ama bunu sylerken de "dan" diye sylemeyin. in adab udur. Szcn Trkesini hatrlamakta glk ektiinizi gsteren bir duraksama yapn ve yznzde bu anmsayamama hali iin bir kendinize kzma edas olusun. Hani ilkokulda "yedi kere dokuz" sorusunu anmsayamazsn da zlrsn ya, ite aynen yle. u sralar u cmle sylenebilir: "Amerika'dan gelecek hmmm... quantitative easing haberleri de bu kararszl arttracaktr."

Adm 6

Eilim, konjenktr, trend, ay piyasas gibi szcklerin cmle iinde nasl kullanlacan iyi renin. lkokulda yeni rendiiniz szckleri cmle iinde kullanma egzersizlerini bo kaldnz zamanlarda bu szckler iin de yapn. Hatta mmknse szckleri yan yana kullann: "Byle bir konjenktrde altn fiyatlarnn ykseli trendine girme eilimi yapsal sebepler ieriyor." Bu tr szckleri her cmlenize eklemeyi ihmal etmeyin.

Adm 7

Cmlelerinizde kullandnz fiilleri de dikkatli sein. Gelmek, gitmek, yapmak, almak, satmak gibi aa snftan insanlarn kulland fiiller yerine rtmek, krlmak, ralli yapmak, realize olmak gibi fiilleri kullann. Bylece eylemler arasndaki nanslar ayrabilecek yeterlilikte olduunuzu herkes anlar ve avam tabakadan ayrlrsnz. Ama bunu yaparken teknik analiz deyimlerini kullanmay da ihmal etmeyin. nk hibir ey teknik analizin verdii esrarengizlii veremez. Mesela yle deyin: "Piyasalardaki krlma altnn ralli yapmasna neden olur; o nedenle 50 gnlk hareketli ortalama 200 gnlk hareketli ortalamay yukar ynl krabilir."

Adm 8

Yol tarif etmenin bir insann zekasn ele vermesi gibi yn tarif etmek de ekonomi yorumculuunun kalbini oluturur. "Yukar" ya da "aa" deil de "yukar ynl" ya da "aa ynl" demeniz gerekir. Almak ya da satmak deil de alm ynl ya da satm ynl demelisiniz. te yandan ekonominin dili pek de masum bir dil deildir. Toparlanma, kaslma, geveme, byme, klme gibi evrim biyolojisinin "libido"lu kavramlar her zaman kendini hissettirir. Bu szckleri byk bir hnzrlkla ve gizli ehvetle sylemeniz beklenir. Basit bir cmle iinde kullanalm: "Faizlerde geveme yukar ynl bir toparlanma getireceinden alm ynl karar verilmesi mantkl olacaktr."

Adm 9

Cmlelerinizin sonunda "Hamdolsun", "evelallah", "ksmet" gibi yerleik dilimize hakim inansal deyimler yerine bunlarn bilimsel karl olan "ihtimal" szcn kullann. Dk olaslk, yksek olaslk, snrl miktarda, beklentilerin zerinde gibi deyimler en yaygn olanlardr. yle bir cmle olabilir: "Altn fiyatlarnda beklentilerin zerinde bir art yksek ihtimalle snrl bir satm getirecektir."

Adm 10

Szlerinizi bitirirken eski halk iirlerini hatrlayn. Son dizelerin "Karacaolan der ki" diye baladn hatrlarsnz. te sizin de yapmanz gereken budur. Fed Bakan ya da Roubini son zamanlarn en ideal Karacaolan'lardr. Benim dndklerim de Fed Bakannnki gibi deil de Fed Bakannn dncelerinin sizin gibi olduunu syleyin. Bylece kendinizi Fed Bakanndan daha iyi bir ekonomist olarak gstermi olursunuz. yle ki: "Fed'in politikalar da benim bu konudaki dncelerimi fazlasyla destekliyor." Nasl, sihirbaz Houdini'i bile kskandracak bir hokus pokus deil mi; Fed bakan sizin gibi dnyor...

te hepsi bu. imdi her admda verdiimiz rnek cmleleri u uca ekleyelim ve okuyalm. "Anna Karenina romannn ilk cmlesi yledir: Btn mutlu aileler birbirine benzer; her mutsuz aileninse kendine zg bir mutsuzluu vardr. Hisse senetleri piyasasn uzun sredir gzlemliyorum. O nedenle altn fiyatlarnn yukar ynl hareketi byk bir kararszlk ieriyor. Amerika'dan gelecek hmmm... quantitative easing haberleri de bu kararszl arttracaktr. Byle bir konjenktrde altn fiyatlarnn ykseli trendine girme eilimi yapsal sebepler ieriyor. Piyasalardaki krlma altnn ralli yapmasna neden olur; o nedenle 50 gnlk hareketli ortalama 200 gnlk hareketli ortalamay yukar ynl krabilir. Faizlerde geveme yukar ynl bir toparlanma getireceinden alm ynl karar verilmesi mantkl olacaktr. Altn fiyatlarnda beklentilerin zerinde bir art yksek ihtimalle snrl bir satm getirecektir. Fed'in politikalar da benim bu konudaki dncelerimi fazlasyla destekliyor."

Ne dersiniz, 10 admda ekonomi yorumculuu fazla zor olmasa gerek. Birka egzersizden sonra cebindeki 100 dolar iin ideal sat kurunu renmek adna ekonomi kanal izleyen sokaktaki masum insan bile yapabilir, deil mi?

Emin
18-12-2017, 14:45
Bu yazda bana seneler nce "onar admla gel gel" demi, sevgili bikmisbroker.

Atalarmz demiler ki:

"Kendisi himmete muhta bir dede, nerde kald gayrya himmet ede!.."

agrohimnyk
25-07-2020, 19:35
Can I contact Administration?
It is important.
Regards.

Zelenaprt
29-07-2020, 18:29
Where is administration?
It is important.
Thank.

Danielz
30-07-2020, 02:26
w w w. buyrealdocuments.cc We are producers and quality sellers of real and fake documents. We process and produce documents that you can use to travel and work in any part of the world. Our real documents are valid and registered in the required government database system. As for our fake documents they look 100% real and can also be use for travel but that is done at the clients risk. We advice clients who want to use thei documents for travel to always go in for the real documents.
To get additional information and make the order, please visit our webite:


w w w. buyrealdocuments.cc w w w. buyrealdocuments.cc


Keywords:
-----------------------------

european passport
european passport renewal
european passport photo
european passport renewal usa
european passport application
european passport renewal overseas
european passport renewal los angeles
european passport renewal nyc
european passport photos nyc
european passport cost
european passport office
european passport application nyc
european passport appointment
european passport application online
european passport application child overseas
european passport application status
european passport appointment nyc
european passport application fee
an european passport application
the european passport office
the european passport office sydney
the european passport office perth
the european passport office brisbane
the european passport office canberra
the european passport act 2005
the european passport information service
the european passports act
the european passport office perth address
european passport by descent
european passport benefits
european passport baby
european passport b11 form
european passport birth certificate
european passport baby photo
european passport brisbane
european passport booking
european passport biometric
european passport color
european passport canada visa
european passport change of name
european passport checklist
european passport china visa
european passport card
european passport child renewal
european passport city of issue
european passport countries without visa
european passport dimensions
european passport damaged
european passport dual citizenship
european passport documents
european passport dubai
european passport delivery
european passport design
european passport details
european passport dubai visa
european passport delivery time
european passport expired
european passport entering canada
european passport expiry
european passport express
european passport example
european passport europe
european passport extra pages
european passport express cost
european passport emergency contact
european passport entry to uk
EUn e passport
EUn e passport application
e series european passport
EUn e chip passport
european passport fees
european passport form
european passport for child born overseas
european passport from usa
european passport fees usa
european passport for newborn overseas
european passport for baby
european passport for children
european passport format
european passport fees uk
european passport global entry
european passport germany
european passport guarantor approved professional
european passport guidelines
european passport guarantor uk
european passport gender
european passport germany visa
european passport generator
european passport got wet
european passport houston
european passport holders travelling to usa
european passport holder visa free countries
european passport how long
european passport hong kong
european passport hong kong visa
european passport history
european passport helpline
european passport holder travelling to uk
european passport holder travelling to india
european passport in usa
european passport information service
european passport issuing authority
european passport id requirements
european passport interview questions
european passport in new york
european passport in america
european passport images
european passport infant
european passport in uk
i lost my european passport
european passport japan visa
european passport jordan visa
european passport jobs
european passport jakarta
european passport justice of the peace
EU passport japan
EU passport japan visa
passport EU jakarta
european passport renewal japan
european passport korea visa
european passport kangaroo
european passport korea
european passport kazakhstan visa
european passport kenya visa
european passport kuala lumpur
EU passport korea
european passport login
european passport lost
european passport lost in usa
european passport los angeles
european passport london
european passport lodgement
european passport logo
european passport length
european passport layout
european passport lodgement post office
european passport malaysia visa
european passport middle name
european passport marriage
european passport marriage name change
european passport measurements
european passport macau
european passport morocco visa
european passport monitor progress
european passport melbourne
european passport malaysia
european passport m series
european passport number
european passport nyc
european passport number format
european passport need visa to usa
european passport name format
european passport number pa
european passport newborn
european passport no visa
european passport number search
n series european passport
european passport n
european passport online
european passport office new york
european passport office usa
european passport online application
european passport office houston
european passport office locations
european passport office london
european passport photo online free
european passport photo endorsement
type p european passport
p series european passport
european passport questions
european passport queries
european passport quick
european passport qld
european passport qualifications
european passport qatar visa
european passport queen
EU passport questions
getting european passport quickly
q series european passport
european passport renewal chicago
european passport r series
european passport s
european passport to usa
european passport tracking
european passport to canada
european passport to mexico
european passport time
european passport to japan
european passport template
european passport types
european passport to taiwan
european passport thailand visa
european passport usa
european passport us
european passport us visa
european passport uk
european passport under assessment
european passport urgent
european passport update
european passport uk visa
european passport uk entry
european passport under 18
european passport visa
european passport validity
european passport vietnam visa
european passport schengen zone
european passport new zealand visa
european passport new zealand entry
european passport visa zambia
european passport new zealand citizen
EU passport new zealand
european passport renewal new zealand
european passport 10 years
european passport 100 points of id
european passport section 11
european passport form 119
1 year european passport
european passport 2018
european passport 2019
european passport 2020
european passport 2017
european passport 24 hours
european passport 2014
EU passport 2018
EU 2nd passport
Get 2 european passports
11(2) european passports act 2005
2 year european passport
subsection 11(2) european passports act
can i have 2 european passports
european passport 2 days
european passport 3 genders
EU 3 passports
european passport for saLE
european passport 48 hours
To get additional information and make the order, please visit our webite:


w w w. buyrealdocuments.cc w w w. buyrealdocuments.cc

melodylv1
07-08-2020, 01:39
Hot galleries, thousands new daily.
http://jilltyrrell.instakink.com/?noemi

pussycat porn reviews fat old peaple porn free plushies porn tumblr gay dude porn old panty porn

melodylv1
07-08-2020, 01:40
Hot galleries, thousands new daily.
http://hd.porn.relayblog.com/?kelsi

early female porn stars private collection porn free russian women porn pics tasteful couples porn amateur tit porn tubes

melodylv1
07-08-2020, 01:40
Sexy photo galleries, daily updated collections
http://wwxxxsexcom.fetlifeblog.com/?karissa

asian quest porn joey jordan porn free flash streaming porn gay porn player teen porn tube sites free best

melodylv1
07-08-2020, 01:41
Sexy photo galleries, daily updated pics
http://free.porno.instasexyblog.com/?paloma

l teen porn pun porn sabrina teenage witch porn the little mermaid toon porn download site for free porn videos

melodylv1
07-08-2020, 01:41
Sexy teen photo galleries
http://abbeybrooksporn.gigixo.com/?sylvia

porn hub moboile katey segal porn attress myth porn porn beauties i do porn

melodylv1
07-08-2020, 01:42
Hot teen pics
http://3d.porn.instasexyblog.com/?kendall

final fanicy porn aja porn forum vanessa hutcheson porn free milf tube porn videos asian men and black women porn

melodylv1
07-08-2020, 01:43
Hot galleries, thousands new daily.
http://ponyboyxsodapop.danexxx.com/?katelynn

what is manga stream porn free porn not credit card piss ass porn pussy hair porn free ay flash porn

melodylv1
07-08-2020, 01:43
Hot galleries, thousands new daily.
http://bbwporngalls.bloglag.com/?arely

mature amateur porn video nouty america porn strapon porn pictures porn tubes bee xmobile porn

melodylv1
07-08-2020, 01:44
Hot new pictures each day
http://shemaleomegle.energysexy.com/?kimberly

sex porn fre free amateur video porn irish fetish porn blindfolded sex porn sites spanked scottish girl porn

melodylv1
07-08-2020, 01:44
Dirty Porn Photos, daily updated galleries
http://milf.pornstrs.instasexyblog.com/?izabella

elderly japanese porn free hardcore porn black on white did madonna make porn best smoking porn talk dirty to me porn

melodylv1
07-08-2020, 01:45
My new hot project|enjoy new website
http://free.anal.porn.instakink.com/?aylin

free wet hot pussy porn joan themans porn black women lesbian free porn movies black beautiful free porn greatest cumshots porn tube

melodylv1
07-08-2020, 01:46
New super hot photo galleries, daily updated collections
http://dating.sites.allproblog.com/?dana

free porn ginger 100 free online porn videos fat injection penis porn black on white cum porn porn galleries mature plumpers

melodylv1
07-08-2020, 01:46
Enjoy our scandal amateur galleries that looks incredibly dirty
http://ebonyblade.kanakox.com/?presley

vintage porn movie reviews and samples best high heel tgp porn tuesday cross porn star animated u porn video game chracter porn game

melodylv1
07-08-2020, 01:47
Browse over 500 000 of the best porn galleries, daily updated collections
http://bondage.porn.hotblognetwork.com/?eileen

free internet porn no credit card yop porn animal farm porn film best looking brunette porn star mature daddy free porn

melodylv1
07-08-2020, 01:48
Hot sexy porn projects, daily updates
http://localredheads.redheadeyebrows.allproblog.com/?yesenia

free porn to watch on iphone pantera porn anime free porn xxx jetsons porn gallery devon watch porn

melodylv1
07-08-2020, 01:48
Teen Girls Pussy Pics. Hot galleries
http://muslimpornsite.miyuhot.com/?yasmine

disney gargoyles cartoon porn wwe diva ashly porn free homemade porn shy get pregnant porn gay porn freee online

melodylv1
07-08-2020, 01:49
Nude Sex Pics, Sexy Naked Women, Hot Girls Porn
http://blowjobsandsex.instakink.com/?jaime

superhero gay porn comic porn stars sex teachers lion porn photo free youtube porn videos large porn perviews

melodylv1
07-08-2020, 01:50
Sexy photo galleries, daily updated collections
http://trrnpornmovies.adultbabieporn.lexixxx.com/?joselyn

panty porn clips hijab pussy porn hungarian male porn stars omg naked john bobbit porn lcartoon porn ipcs

melodylv1
07-08-2020, 01:50
Sexy pictures each day
http://free.porn.toon.instakink.com/?peyton

access to porn on the internet free amateur teen porn orgy gay free porn video queer pixels porn online video channel little black teens porn videos

melodylv1
07-08-2020, 01:51
Scandal porn galleries, daily updated lists
http://lesbianshentai.instakink.com/?delaney

teens voyeur porm handyman porn torrents english doujin porn vivid redhead porn gay porn strapon

melodylv1
07-08-2020, 01:52
College Girls Porn Pics
http://q.porn.instakink.com/?marina

free download porn on cd porn or art tumblr free toon porn pics zana swift porn star trinny porn sex video

melodylv1
07-08-2020, 01:52
Daily updated super sexy photo galleries
http://analitchingicd9.moesexy.com/?adriana

black diva porn porn tube spanking videos ultimate belly porn bizzar nasty porn free porn wun

melodylv1
07-08-2020, 01:53
Dirty Porn Photos, daily updated galleries
http://jaimefoxxporn.bloglag.com/?kiera

full length amatuer lesbian porn free bad seed porn emo porn goth xtune porn best download free sites porn

melodylv1
07-08-2020, 01:54
Enjoy our scandal amateur galleries that looks incredibly dirty
http://freeadultporn.bustypornstar.bloglag.com/?eva

infantil porn porn hub kirsten dunst rolling on x porn constance marie nude porn hot leg vids porn

melodylv1
07-08-2020, 01:54
Dirty Porn Photos, daily updated galleries
http://arebedbugswhite.hithotgirl.allproblog.com/?destiney

gay porn group sex seduction movie porn jordan jamie and jennifer porn pale fetish porn free porn for smartphones

melodylv1
07-08-2020, 01:55
Hot galleries, daily updated collections
http://pornandoldmen.girlsnudeporn.topanasex.com/?bridget

csi ny porn free fat lasy porn videos bisexual mom porn big dick gay porn videos nadia porn hub

melodylv1
07-08-2020, 01:55
Best Nude Playmates & Centerfolds, Beautiful galleries daily updates
http://naughtypornsite.bloglag.com/?fabiola

irish xxx porn hot irc server porn ree petra porn video free big butt porn sites black classic porn

melodylv1
07-08-2020, 01:56
Hot galleries, thousands new daily.
http://mermaidfetish.sextoyshop.instakink.com/?madalynn

free amateur gay porn videos prison movies porn free video porn for girls amiture mature old wife dildo porn free porn viceo

melodylv1
07-08-2020, 01:57
Hot photo galleries blogs and pictures
http://pooppornfree.miyuhot.com/?jaidyn

walmart porn anime free porn sample video priya anjali rai xxx porn video free hd porn amatuer homemade porn long tube

melodylv1
07-08-2020, 01:57
Free Porn Galleries - Hot Sex Pictures
http://dateing.hotblognetwork.com/?aimee

1950s asian porn girls talking and moaning porn fuckeds up porn videos android softcore porn is it ok to watch porn

melodylv1
07-08-2020, 01:58
New project started to be available today, check it out
http://video.porn.hotblognetwork.com/?vanessa

ducky porn mason storm spy girls porn crazy solo porn videos best blonde porn site cheyenne cooper porn

melodylv1
07-08-2020, 01:59
New super hot photo galleries, daily updated collections
http://bondagephotos.instakink.com/?angelina

smash bros porn spongbob porn free homemade colledge porn free doggie creampie porn porn sex film

melodylv1
07-08-2020, 01:59
College Girls Porn Pics
http://realitytube.storysexy.allproblog.com/?jaiden

homemade polynesian porn tubes best rated porn movie brea bennett porn viedos laura love porn star free porn mature mom and boy

melodylv1
07-08-2020, 02:00
Best Nude Playmates & Centerfolds, Beautiful galleries daily updates
http://shemalevideoas.bestsexyblog.com/?alex

porn anal sex credit card illegal hidden youngfer porn pokemon porn geocity free porn video clips qwerty ddoggprn euoropean porn

melodylv1
07-08-2020, 02:00
Hardcore Galleries with hot Hardcore photos
http://80sstyletshirts.instakink.com/?mandy

free gay porn movie tubes lady cleaner in man tolites porn porn for egold free porn in hot places temple cindy porn

melodylv1
07-08-2020, 02:01
Big Ass Photos - Free Huge Butt Porn, Big Booty Pics
http://bondagegirls.allproblog.com/?aria

psychological effects of internet porn xxx porn vid arab download free porn full porn mp4 video download snoop dogg porn music videos

melodylv1
07-08-2020, 02:01
Free Porn Pictures and Best HD Sex Photos
http://tube.porn.fetlifeblog.com/?anna

mary beth evans porn indian daily soft porn superstars porn volume 12 porn reviews site ally ann porn free

melodylv1
07-08-2020, 02:02
Young Heaven - Naked Teens & Young Porn Pictures
http://tshirtscreen.instasexyblog.com/?talia

girl porn thumbs heather torrent porn nude girl ipad porn mickie james porn wwe flash porn 3 way

jodypi2
07-08-2020, 02:49
Hot sexy porn projects, daily updates
http://hotnatalia.com/?taliyah
furry suit porn heather milss porn porn fo free mindy rae porn mummification porn video free

peggyio3
09-08-2020, 09:22
Scandal porn galleries, daily updated lists
http://energysexy.com/?madeleine
young nasty ass porn grand canyon student porn free mother teaches daughter porn adirondacks porn dvd porn rentals

Jameshon
10-08-2020, 10:15
https://blog.oklaocoffee.tw/

HenryEminc
13-08-2020, 11:10
XYZ

http://xyz.net.tw/

AllaSox
17-08-2020, 00:11
Зарабатывай до 47000 рублей в месяц http://clickfrm.com/zbqQ
Помощь в оформлении мед. книжки
https://clck.ru/QH2wh

Maximusinn
18-08-2020, 00:54
Where is moderator??
It is important.
Thanks.

Maximusinn
18-08-2020, 06:59
Where is administration?
I'ts important.
Regards.

AllaSox
18-08-2020, 14:30
Стажировка со стипендией 14.400 рублей https://bit.ly/3k71xT0
Бесплатное питание, фирменная одежда
https://clck.ru/QH2nz

sannaBrali
19-08-2020, 03:18
Стажировка со стипендией 14.400 рублей http://clickfrm.com/zbqQ
Компенсация проживания в общежитии
https://clck.ru/QH2VX

Jameshon
21-08-2020, 12:10
https://blog.oklaocoffee.tw/

VitaliyHix
23-08-2020, 03:52
Целый день мониторил содержимое сети, вдруг к своему удивлению увидел красивый ресурс. Вот он:
http://kaiko.getalp.org/fct/rdfdesc/usage.vsp?g=https://cs16planet.ru
http://osservamedia.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
http://myloveis.net/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://maps.google.ba/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня вышеуказанный вебсайт оказал радостное впечатление. До свидания!

VitaliyHix
23-08-2020, 03:53
На днях пересматривал содержимое сети, вдруг к своему удивлению заметил важный ресурс. Вот посмотрите:
http://love.ntn.kz/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://www.google.dk/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.jo/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.love.kyiv.ua/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
Для моих близких вышеуказанный веб-сайт показался довольно привлекательным. До встречи!

VitaliyHix
23-08-2020, 03:53
Час назад смотрел контент инет, и к своему удивлению увидел нужный веб-сайт. Вот:
http://love.beer7.net/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://maps.google.as/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.google.gm/url?sa=t&url=https://cs16planet.ru
http://club.5tt.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
Для меня данный сайт произвел радостное впечатление. Всех благ!

VitaliyHix
23-08-2020, 03:53
Много мониторил данные сети интернет, и к своему восторгу открыл полезный сайт. Я про него:
http://gratefuldog411.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
http://www.love.nnovgorod.net/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://www.townvillageridgmar.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
http://maps.google.com.sa/url?q=https://cs16planet.ru
Для моих близких вышеуказанный сайт произвел радостное впечатление. До встречи!

VitaliyHix
23-08-2020, 03:54
Накануне наблюдал материалы интернет, вдруг к своему удивлению увидел прекрасный ресурс. Гляньте:
https://maps.google.co.mz/url?q=https://cs16planet.ru
http://maps.google.com.fj/url?q=https://cs16planet.ru
https://www.google.sc/url?q=https://cs16planet.ru
http://love-ekaterinburg.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
Для меня этот ресурс произвел хорошее впечатление. Всего хорошего!

VitaliyHix
23-08-2020, 03:55
Несколько дней назад серфил данные инет, неожиданно к своему восторгу обнаружил прекрасный вебсайт. Вот посмотрите:
https://www.rufox.ru/go.php?url=https://cs16planet.ru
http://www.love.blagrb.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://maps.google.co.mz/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.love.tochka.net/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
Для моих близких вышеуказанный вебсайт явился довольно оригинальным. Хорошего дня!

VitaliyHix
23-08-2020, 03:55
Три дня назад анализировал материалы инет, вдруг к своему удивлению увидел поучительный ресурс. Смотрите:
http://scottgordonjeweler.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
https://maps.google.co.mz/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.com.co/url?q=https://cs16planet.ru
http://love.izgr.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
Для нас этот вебсайт оказался довольно привлекательным. Всех благ!

VitaliyHix
23-08-2020, 03:55
Немало осматривал материалы сети, при этом к своему восторгу заметил лучший ресурс. Посмотрите:
https://www.google.com.bn/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.ws/url?q=https://cs16planet.ru
http://maps.google.lt/url?q=https://cs16planet.ru
http://images.google.bt/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня этот сайт оказал яркое впечатление. До встречи!

VitaliyHix
23-08-2020, 03:56
Некоторое время исследовал материалы сети интернет, при этом к своему удивлению обнаружил нужный вебсайт. Смотрите:
https://maps.google.si/url?q=https://cs16planet.ru
http://images.google.sn/url?q=https://cs16planet.ru
https://www.google.gp/url?sa=i&url=https://cs16planet.ru
http://maps.google.is/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня этот вебсайт оказал незабываемое впечатление. Всего наилучшего!

VitaliyHix
23-08-2020, 03:56
Позавчера анализировал контент интернет, и к своему удивлению обнаружил четкий вебсайт. Вот смотрите:
http://images.google.com.sb/url?q=https://cs16planet.ru
http://broadcastaustralia.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
http://soccerbale.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
https://images.google.td/url?q=https://cs16planet.ru
Для моих близких данный сайт произвел хорошее впечатление. Всем пока!

VitaliyHix
23-08-2020, 03:57
Пару часов назад мониторил содержание инета, неожиданно к своему удивлению открыл неплохой веб-сайт. А вот и он:
http://forum.acehigh.ru/away.htm?link=https://cs16planet.ru
https://www.google.co.kr/url?q=https://cs16planet.ru
https://www.google.com.sb/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.google.kg/url?q=https://cs16planet.ru
Для моих близких вышеуказанный веб-сайт оказал хорошее впечатление. Всем пока!

VitaliyHix
23-08-2020, 03:58
Минут десять просматривал содержимое инета, и вдруг к своему удивлению заметил замечательный вебсайт. Вот смотрите:
http://images.google.co.ck/url?q=https://cs16planet.ru
http://secretvip.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://maps.google.pt/url?q=https://cs16planet.ru
https://www.google.com.co/url?q=https://cs16planet.ru
Для моих близких данный сайт явился довольно важным. Всем пока!

VitaliyHix
23-08-2020, 03:58
Все утро мониторил содержание сети интернет, и неожиданно к своему удивлению обнаружил хороший веб-сайт. Гляньте:
http://kaiko.getalp.org/fct/rdfdesc/usage.vsp?g=https://cs16planet.ru
http://www.binningen.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
https://maps.google.co.kr/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.7d.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
Для нас данный ресурс показался весьма оригинальным. Всего хорошего!

VitaliyHix
23-08-2020, 03:59
Некоторое время анализировал содержание инет, вдруг к своему восторгу увидел хороший сайт. Гляньте:
http://www.google.nu/url?q=https://cs16planet.ru
http://love.sed.com.ua/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://maps.google.co.uk/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.com.cu/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня данный сайт показался очень полезным. До встречи!

VitaliyHix
23-08-2020, 03:59
На прошлой неделе разглядывал данные инет, неожиданно к своему удивлению увидел актуальный вебсайт. Вот ссылка:
http://lublyutebya.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://www.google.nl/url?q=https://cs16planet.ru
https://maps.google.ch/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.xn--80acvigb.xn--p1ai/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
Для нас вышеуказанный ресурс произвел незабываемое впечатление. Успехов всем!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:00
Прошлой ночью разглядывал материалы инет, неожиданно к своему восторгу увидел поучительный сайт. Смотрите:
http://maps.google.tn/url?q=https://cs16planet.ru
http://images.google.com.kh/url?q=https://cs16planet.ru
https://www.google.st/url?q=https://cs16planet.ru
http://love.sergiev.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
Для нас этот вебсайт произвел яркое впечатление. Успехов всем!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:00
Целый вечер осматривал данные интернет, неожиданно к своему удивлению обнаружил интересный ресурс. Вот смотрите:
http://maps.google.li/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.st/url?q=https://cs16planet.ru
http://images.google.dz/url?q=https://cs16planet.ru
http://adventurefilmcompany.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
Для моих близких вышеуказанный сайт произвел незабываемое впечатление. Всего наилучшего!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:01
Вечером пересматривал содержимое инет, и неожиданно к своему восторгу увидел познавательный вебсайт. Ссылка на него:
https://maps.google.com.ua/url?q=https://cs16planet.ru
http://images.google.com.sv/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.love.blagrb.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://www.google.com.uy/url?sa=t&url=https://cs16planet.ru
Для меня вышеуказанный вебсайт оказался весьма привлекательным. Пока!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:01
Два часа назад мониторил контент инета, и неожиданно к своему удивлению открыл прелестный вебсайт. Вот ссылка:
http://www.love.tlt.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://register.aib.gov.uk/Subscribe/WidgetSignup?url=https://cs16planet.ru
http://images.google.to/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.google.co.th/url?sa=i&url=https://cs16planet.ru
Для нас этот веб-сайт явился довольно важным. До свидания!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:02
Несколько минут мониторил содержимое инета, неожиданно к своему удивлению открыл важный ресурс. Гляньте:
http://maps.google.be/url?q=https://cs16planet.ru
http://love-volgograd.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://images.google.no/url?q=https://cs16planet.ru
https://www.google.bs/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня данный веб-сайт явился очень нужным. Всего наилучшего!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:03
Сегодня утром пересматривал данные сети, случайно к своему удивлению обнаружил крутой веб-сайт. Вот посмотрите:
http://maps.google.it/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.google.com.sa/url?sa=i&url=https://cs16planet.ru
http://love.novokubanka.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://www.adminer.org/redirect/?url=https://cs16planet.ru
Для меня данный вебсайт явился очень привлекательным. Удачи!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:03
Весь день пересматривал контент сети, и неожиданно к своему удивлению обнаружил поучительный сайт. Посмотрите:
https://images.google.je/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.plindustries.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
http://images.google.co.uz/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.co.uz/url?q=https://cs16planet.ru
Для нас этот веб-сайт оказал радостное впечатление. До встречи!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:04
Всю ночь просматривал материалы сети, и к своему восторгу увидел восхитительный вебсайт. Смотрите:
http://maps.google.co.kr/url?q=https://cs16planet.ru
http://maps.google.co.ke/url?q=https://cs16planet.ru
http://images.google.mw/url?q=https://cs16planet.ru
http://images.google.tl/url?q=https://cs16planet.ru
Для нас вышеуказанный сайт явился весьма привлекательным. До встречи!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:04
Несколько дней назад мониторил данные сети интернет, случайно к своему восторгу обнаружил актуальный ресурс. Вот гляньте:
https://www.google.co.id/url?sa=t&url=https://cs16planet.ru
https://maps.google.com.bn/url?q=https://cs16planet.ru
http://7love.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://images.google.com.jm/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня данный веб-сайт показался довольно полезным. Хорошего дня!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:04
На прошлой неделе изучал контент интернет, неожиданно к своему удивлению увидел восхитительный вебсайт. Я про него:
https://bit.ly/2Q8ZsbA
http://love.otradny.net/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://images.google.co.ug/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.com.gt/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня данный веб-сайт оказался довольно нужным. Всего наилучшего!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:05
*той ночью разглядывал данные сети интернет, вдруг к своему удивлению открыл красивый ресурс. Вот смотрите:
http://maps.google.pn/url?q=https://cs16planet.ru
https://maps.google.com.mm/url?q=https://cs16planet.ru
https://maps.google.com.qa/url?q=https://cs16planet.ru
http://images.google.com.cu/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня этот вебсайт оказал радостное впечатление. Хорошего дня!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:05
Весь вечер мониторил материалы сети интернет, и вдруг к своему восторгу увидел полезный ресурс. Вот посмотрите:
http://prosto.kz/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://www.google.co.id/url?sa=t&url=https://cs16planet.ru
https://bit.ly/2YlCYZD
http://maps.google.mu/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня данный вебсайт оказал хорошее впечатление. До встречи!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:06
Весь день исследовал содержимое интернет, неожиданно к своему удивлению увидел красивый вебсайт. А вот и он:
https://www.google.co.bw/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.lllove.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://maps.google.com.lb/url?q=https://cs16planet.ru
http://asialove.kulichki.com/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
Для нас вышеуказанный вебсайт произвел хорошее впечатление. Пока!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:06
*той ночью смотрел содержимое сети, и неожиданно к своему восторгу открыл красивый сайт. Посмотрите:
http://www.love.nnovgorod.net/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://www.google.co.vi/url?q=https://cs16planet.ru
http://zlove.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://plus.url.google.com/url?sa=i&url=https://cs16planet.ru
Для моих близких этот вебсайт показался весьма полезным. Пока!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:07
Все утро исследовал содержание инет, при этом к своему удивлению заметил восхитительный ресурс. Вот посмотрите:
https://www.google.com.gt/url?q=https://cs16planet.ru
http://maps.google.com.sv/url?q=https://cs16planet.ru
https://bit.ly/3hjVLvD
http://love-pskov.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
Для меня вышеуказанный сайт явился весьма привлекательным. Хорошего дня!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:07
Несколько дней назад пересматривал контент сети, при этом к своему удивлению открыл нужный вебсайт. Вот он:
http://forum.ostereo.ru/away.php?s=https://cs16planet.ru
https://maps.google.com.mm/url?q=https://cs16planet.ru
https://www.google.cd/url?sa=t&url=https://cs16planet.ru
http://lifestyle.kz/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
Для моих близких этот ресурс оказал незабываемое впечатление. Всем пока!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:08
Прошлой ночью исследовал содержание интернет, вдруг к своему восторгу обнаружил хороший сайт. Смотрите:
https://maps.google.com.my/url?q=https://cs16planet.ru
http://maps.google.rs/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.ml/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.fr/url?q=https://cs16planet.ru
Для нас вышеуказанный сайт оказал хорошее впечатление. Хорошего дня!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:09
Некоторое время серфил содержимое инет, случайно к своему восторгу увидел крутой веб-сайт. Вот смотрите:
https://maps.google.no/url?q=https://cs16planet.ru
https://maps.google.tl/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.com/url?q=https://cs16planet.ru
https://sfwater.org/redirect.aspx?url=https://cs16planet.ru
Для меня этот ресурс явился очень привлекательным. Всего доброго!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:09
Полчаса наблюдал содержимое инет, и неожиданно к своему удивлению открыл прекрасный сайт. Вот ссылка:
http://odalove.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://maps.google.com.ag/url?q=https://cs16planet.ru
http://love.vkuznecke.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://maps.google.ch/url?q=https://cs16planet.ru
Для нас этот вебсайт оказал незабываемое впечатление. Пока!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:10
Минуту назад серфил материалы сети интернет, вдруг к своему восторгу обнаружил прелестный веб-сайт. Вот:
https://www.google.cz/url?q=https://cs16planet.ru
http://images.google.co.kr/url?q=https://cs16planet.ru
http://strana.kz/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://www.google.az/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня вышеуказанный сайт оказал хорошее впечатление. Всего наилучшего!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:10
Целый день анализировал материалы сети интернет, и вдруг к своему восторгу заметил четкий вебсайт. Вот ссылка:
http://rosiejuneau.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
http://b8s.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
http://maps.google.ch/url?q=https://cs16planet.ru
http://love.buppa.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
Для нас данный вебсайт показался довольно полезным. До встречи!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:10
Вечером просматривал контент интернет, неожиданно к своему удивлению открыл познавательный сайт. Смотрите:
http://maps.google.com.ng/url?q=https://cs16planet.ru
https://www.google.sn/url?sa=i&url=https://cs16planet.ru
https://love.51.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://flirt.kg/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
Для моих близких этот ресурс произвел хорошее впечатление. До свидания!

VitaliyHix
23-08-2020, 04:11
Полчаса мониторил материалы интернет, и к своему восторгу открыл поучительный вебсайт. Гляньте:
http://znakomstva.da-svadba.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://images.google.ae/url?q=https://cs16planet.ru
https://www.google.ru/url?q=https://cs16planet.ru
https://bit.ly/329ppxi
Для меня данный вебсайт оказал хорошее впечатление. Успехов всем!

VladislavCrext
25-08-2020, 02:58
На днях серфил контент инет, и к своему восторгу увидел прекрасный ресурс. Смотрите:
http://zhi.company/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
https://images.google.com.ly/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.co.tz/url?q=https://cs16planet.ru
http://love.novovoronezh.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
Для моих близких этот ресурс оказался весьма важным. Всех благ!

VladislavCrext
25-08-2020, 02:59
Прошлой ночью разглядывал контент сети, случайно к своему восторгу обнаружил хороший сайт. Вот гляньте:
https://www.google.jo/url?q=https://cs16planet.ru
http://love4ert.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://arloo.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
http://www.polarspringwater.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
Для моих близких этот веб-сайт произвел незабываемое впечатление. Всех благ!

VladislavCrext
25-08-2020, 02:59
Вечером пересматривал содержимое интернет, вдруг к своему удивлению увидел прелестный вебсайт. Смотрите:
http://lovedosug.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://www.poznakomka.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://love.dzerghinsk.org/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://images.google.tl/url?q=https://cs16planet.ru
Для моих близких данный сайт произвел радостное впечатление. Всем пока!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:00
*той ночью анализировал данные инет, и неожиданно к своему восторгу открыл прекрасный вебсайт. Смотрите:
https://images.google.tg/url?q=https://cs16planet.ru
http://maps.google.hr/url?q=https://cs16planet.ru
http://romantica.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://www.google.com.et/url?sa=t&url=https://cs16planet.ru
Для моих близких вышеуказанный веб-сайт показался очень оригинальным. Всего наилучшего!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:01
Пару минут назад серфил контент интернет, неожиданно к своему удивлению обнаружил восхитительный вебсайт. Гляньте:
https://www.google.ie/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.prostoe-znakomstvo.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://www.mamba.ua/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://drawurban.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
Для моих близких данный вебсайт оказал хорошее впечатление. До встречи!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:01
Пару часов назад серфил материалы инета, неожиданно к своему восторгу обнаружил прелестный ресурс. Я про него:
https://maps.google.com.ua/url?q=https://cs16planet.ru
https://maps.google.tg/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.google.es/url?sa=i&url=https://cs16planet.ru
https://maps.google.com.bd/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня этот сайт оказал хорошее впечатление. Всего доброго!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:02
Минут десять познавал контент интернет, и неожиданно к своему восторгу открыл прелестный веб-сайт. Вот гляньте:
https://images.google.com.sl/url?q=https://cs16planet.ru
https://www.google.com.cy/url?sa=i&url=https://cs16planet.ru
https://baoviet.com.vn/Redirect.aspx?url=https://cs16planet.ru
https://www.google.sn/url?q=https://cs16planet.ru
Для моих близких данный веб-сайт явился весьма привлекательным. Успехов всем!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:02
Накануне анализировал содержимое инет, вдруг к своему удивлению заметил хороший веб-сайт. Вот:
http://maps.google.ki/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.co.ck/url?q=https://cs16planet.ru
http://images.google.je/url?q=https://cs16planet.ru
http://anneaufiero.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
Для меня данный веб-сайт произвел яркое впечатление. Всех благ!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:02
Сегодня днем просматривал контент интернет, и к своему восторгу обнаружил познавательный вебсайт. Вот гляньте:
https://www.google.com.gt/url?sa=t&url=https://cs16planet.ru
https://maps.google.iq/url?q=https://cs16planet.ru
http://agrobuena.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
http://strandcosmeticseurope.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
Для нас этот сайт произвел радостное впечатление. Удачи!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:03
Сегодня утром осматривал материалы сети, неожиданно к своему удивлению обнаружил поучительный сайт. Вот гляньте:
http://dating.wmtaganrog.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://maps.google.mw/url?q=https://cs16planet.ru
https://maps.google.im/url?q=https://cs16planet.ru
https://arakhne.org/redirect.php?url=https://cs16planet.ru
Для меня данный ресурс оказал яркое впечатление. До свидания!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:04
Ночью осматривал контент интернет, случайно к своему восторгу увидел красивый сайт. Вот гляньте:
https://maps.google.tl/url?q=https://cs16planet.ru
http://maps.google.rs/url?q=https://cs16planet.ru
http://omen.kz/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://images.google.mv/url?q=https://cs16planet.ru
Для нас данный ресурс явился весьма неплохим. Пока!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:04
Час назад познавал содержание сети интернет, случайно к своему восторгу открыл полезный ресурс. Вот посмотрите:
http://facelink.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://images.google.com.cy/url?q=https://cs16planet.ru
http://wpp.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://images.google.bg/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня этот вебсайт оказал яркое впечатление. Успехов всем!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:05
Пару часов назад серфил содержимое сети интернет, неожиданно к своему удивлению открыл познавательный веб-сайт. Вот он:
http://www.kuzbasslove.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://maps.google.ee/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.bj/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.google.com.mx/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня данный веб-сайт произвел яркое впечатление. Успехов всем!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:05
Пару часов назад познавал материалы сети интернет, и к своему восторгу увидел интересный вебсайт. Ссылка на него:
https://sfwater.org/redirect.aspx?url=https://cs16planet.ru
http://images.google.gr/url?q=https://cs16planet.ru
http://images.google.la/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.com.pe/url?q=https://cs16planet.ru
Для моих близких вышеуказанный веб-сайт оказал хорошее впечатление. До свидания!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:06
Пол дня исследовал содержание инет, случайно к своему удивлению обнаружил актуальный сайт. Вот гляньте:
https://images.google.com.ec/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.com.pk/url?q=https://cs16planet.ru
http://images.google.bt/url?q=https://cs16planet.ru
https://www.google.mk/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня этот вебсайт произвел радостное впечатление. Удачи!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:07
Накануне пересматривал контент сети, и вдруг к своему удивлению открыл замечательный веб-сайт. Посмотрите:
http://www.vstrechi.net/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://images.google.co.th/url?q=https://cs16planet.ru
https://www.google.dk/url?q=https://cs16planet.ru
https://maps.google.ki/url?q=https://cs16planet.ru
Для моих близких этот сайт явился очень привлекательным. Хорошего дня!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:07
Сегодня утром мониторил материалы интернет, неожиданно к своему восторгу обнаружил полезный веб-сайт. Смотрите:
http://www.lov.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://seawoldgroup.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
http://images.google.com.sg/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.co.il/url?q=https://cs16planet.ru
Для моих близких данный сайт явился весьма привлекательным. Пока!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:08
Утром пересматривал содержание сети, неожиданно к своему восторгу обнаружил познавательный веб-сайт. Смотрите:
https://maps.google.bj/url?q=https://cs16planet.ru
http://love.mambo.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://images.google.dm/url?q=https://cs16planet.ru
https://www.google.co.ug/url?q=https://cs16planet.ru
Для нас этот сайт произвел яркое впечатление. До встречи!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:08
Час назад смотрел содержание инета, и неожиданно к своему восторгу обнаружил прекрасный сайт. Ссылка на него:
https://bit.ly/2Q8ZsbA
http://priveta.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://maps.google.sc/url?q=https://cs16planet.ru
https://maps.google.dj/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня этот сайт явился весьма неплохим. Всего хорошего!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:09
Прошлой ночью изучал данные сети, неожиданно к своему восторгу увидел замечательный вебсайт. Вот посмотрите:
https://maps.google.gp/url?q=https://cs16planet.ru
https://maps.google.ro/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.google.iq/url?sa=t&url=https://cs16planet.ru
https://maps.google.vu/url?q=https://cs16planet.ru
Для нас данный вебсайт оказал хорошее впечатление. Удачи!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:09
Пару часов назад осматривал содержание сети, и к своему удивлению обнаружил познавательный сайт. Вот посмотрите:
http://love-tomsk.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://nedforum.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
http://maps.google.pt/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.com.do/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня вышеуказанный ресурс оказался очень оригинальным. Всего доброго!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:10
На днях пересматривал данные сети интернет, и неожиданно к своему удивлению открыл хороший вебсайт. Посмотрите:
https://maps.google.la/url?q=https://cs16planet.ru
https://maps.google.to/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.ro/url?q=https://cs16planet.ru
https://maps.google.nr/url?q=https://cs16planet.ru
Для нас данный сайт оказал радостное впечатление. Всех благ!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:10
Сегодня днем просматривал содержимое сети интернет, вдруг к своему удивлению обнаружил познавательный ресурс. Вот гляньте:
https://images.google.az/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.sr/url?q=https://cs16planet.ru
http://images.google.ci/url?q=https://cs16planet.ru
https://maps.google.cl/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня данный ресурс произвел радостное впечатление. Хорошего дня!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:10
Весь день смотрел содержание инет, при этом к своему восторгу увидел замечательный ресурс. А вот и он:
http://osservamedia.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
https://maps.google.com.do/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.mezhdu-rechensk.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://soccerbale.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
Для нас этот сайт оказал яркое впечатление. Всего хорошего!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:11
Вечером изучал материалы инет, случайно к своему удивлению увидел прелестный сайт. Посмотрите:
http://maps.google.mn/url?q=https://cs16planet.ru
https://images.google.com.pk/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.grimwood.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://cs16planet.ru
http://images.google.fm/url?q=https://cs16planet.ru
Для нас вышеуказанный веб-сайт оказал яркое впечатление. Всего доброго!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:11
Два часа назад анализировал содержимое сети, и неожиданно к своему удивлению обнаружил хороший ресурс. Я про него:
http://www.lamur.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://maps.google.ki/url?q=https://cs16planet.ru
http://murmanlove.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://images.google.is/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня вышеуказанный сайт произвел радостное впечатление. До встречи!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:12
Весь вечер серфил контент инет, неожиданно к своему восторгу увидел интересный вебсайт. Вот ссылка:
https://www.google.co.tz/url?q=https://cs16planet.ru
http://maps.google.la/url?q=https://cs16planet.ru
https://www.google.bs/url?sa=i&url=https://cs16planet.ru
http://images.google.com.gh/url?q=https://cs16planet.ru
Для моих близких этот ресурс оказался очень оригинальным. Всего наилучшего!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:12
Ночью смотрел содержимое интернет, при этом к своему удивлению открыл нужный вебсайт. А вот и он:
https://images.google.sn/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.razvedenki.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://www.znakomstvaperm.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://ditu.google.cn/url?q=https://cs16planet.ru
Для моих близких данный вебсайт показался довольно важным. Всего наилучшего!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:13
Позавчера исследовал содержание интернет, при этом к своему удивлению обнаружил полезный сайт. *то он:
https://love.56.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://images.google.com.sa/url?q=https://cs16planet.ru
https://maps.google.com.hk/url?q=https://cs16planet.ru
https://www.google.com.tn/url?q=https://cs16planet.ru
Для нас данный вебсайт произвел хорошее впечатление. До встречи!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:13
Всю ночь исследовал содержание инет, случайно к своему удивлению открыл неплохой веб-сайт. Вот смотрите:
https://www.google.com.tw/url?sa=i&url=https://cs16planet.ru
http://romantica.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://www.google.co.za/url?sa=t&url=https://cs16planet.ru
https://images.google.ca/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня этот сайт произвел радостное впечатление. Удачи!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:14
Сегодня утром познавал материалы интернет, и неожиданно к своему удивлению открыл интересный вебсайт. Вот он:
https://images.google.mu/url?q=https://cs16planet.ru
http://maps.google.sk/url?q=https://cs16planet.ru
https://www.google.com.bd/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.24dni.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
Для нас этот ресурс явился довольно важным. Всех благ!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:14
Весь день наблюдал содержимое инета, неожиданно к своему восторгу обнаружил хороший ресурс. Вот он:
http://datingmail.ru/ru/tips?tip=externallink&link=https://cs16planet.ru
https://images.google.co.tz/url?q=https://cs16planet.ru
http://images.google.com.gh/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.google.nu/url?q=https://cs16planet.ru
Для нас этот веб-сайт оказал незабываемое впечатление. До встречи!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:15
Прошлой ночью пересматривал контент сети интернет, и неожиданно к своему удивлению обнаружил интересный веб-сайт. Вот посмотрите:
https://www.google.sc/url?q=https://cs16planet.ru
http://maps.google.com.ag/url?q=https://cs16planet.ru
http://lesbilesbi.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://maps.google.com.my/url?q=https://cs16planet.ru
Для нас вышеуказанный веб-сайт произвел хорошее впечатление. До встречи!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:15
Много пересматривал данные сети, при этом к своему удивлению увидел крутой ресурс. Смотрите:
http://love.ntn.kz/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://love.km.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://www.maniac.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://images.google.ro/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня этот веб-сайт показался довольно привлекательным. Всего наилучшего!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:16
Пару минут назад разглядывал контент сети интернет, и к своему восторгу увидел хороший сайт. Гляньте:
https://maps.google.be/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.google.co.tz/url?q=https://cs16planet.ru
http://images.google.co.ck/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.google.az/url?sa=i&url=https://cs16planet.ru
Для моих близких данный ресурс произвел радостное впечатление. Удачи!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:16
Некоторое время изучал данные сети интернет, и к своему восторгу открыл красивый вебсайт. Вот посмотрите:
http://images.google.gy/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.google.iq/url?sa=t&url=https://cs16planet.ru
https://www.google.com.cy/url?sa=i&url=https://cs16planet.ru
https://www.google.com.cu/url?q=https://cs16planet.ru
Для моих близких вышеуказанный ресурс оказал хорошее впечатление. До свидания!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:17
Целый час исследовал данные сети, вдруг к своему восторгу заметил лучший ресурс. Гляньте:
http://images.google.sm/url?q=https://cs16planet.ru
http://love-yaroslavl.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
http://www.razvedenki.ru/ru/tips?tip=ExternalLink&link=https://cs16planet.ru
https://maps.google.pn/url?q=https://cs16planet.ru
Для меня данный веб-сайт произвел яркое впечатление. До встречи!

VladislavCrext
25-08-2020, 03:17
Несколько дней назад наблюдал материалы сети, при этом к своему удивлению заметил прелестный веб-сайт. Вот гляньте:
http://maps.google.pl/url?q=https://cs16planet.ru
http://maps.google.com.sv/url?q=https://cs16planet.ru
http://images.google.com.ly/url?q=https://cs16planet.ru
http://www.google.by/url?q=https://cs16planet.ru
Для моих близких вышеуказанный сайт оказался очень нужным. Всем пока!

kelomug
26-08-2020, 15:59
psncards
Play Asia PSN Cards Yen SEPTEMBER 2020 (http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/4215745,2,1,FREE-PSN-Codes-Cards-Generator-MOD-UNIQUE-METHOD.html)

KW:
Hacked PSN Codes SEPTEMBER 2020
Are PSN Codes Case Sensitive? SEPTEMBER 2020

larryvoW
03-09-2020, 01:28
Looking for Singapore live casino games, SolarbetSG.com is the best bookmaker perfect for you.
Reliable Casino Online in Singapore (https://solarbetsg.com)

larryvoW
04-09-2020, 05:16
Looking for Singapore live casino games, SolarbetSG.com is the best bookmaker for you.
Legal Casino Online in singapore (https://solarbetsg.com)

kelomug
07-09-2020, 22:11
learn the facts here now (https://penzu.com/p/a1ea3262)

KW:
TIKTOK Sticker Hack SEPTEMBER 2020
How To Hack TIKTOK Number SEPTEMBER 2020
Get TIK TOK Likes Free SEPTEMBER 2020
TIK TOK Followers And Likes Free SEPTEMBER 2020
Free TIKTOK Hearts SEPTEMBER 2020


If youre early ample supply to recognize Keshas Tik Tok, you may not be advanced in years by the sample precisionthe song however came out in 2009but youre to all intents noiseless too antediluvian to know take the other TikTok, the app of the same name. Teenagers and young people are the first-class users of the app, which can loosely be described as a group network as a service to dilettante music videos (users can make their own as effectively as fair-minded chaperon every tom elses). If you remember there it at all, it muscle be nearby its one-time pre-eminence, Musical.ly. So why is it called something else now? What distinguishes it from the other apps that teens are obsessed with? Is it extremely value a billion dollars? And are unpaid music videos any good?

kelomug
07-09-2020, 22:23
Continue Reading
(https://premiumvideos.top/netflixpremiumfree/)
kw:
NETFLIX Free Premium Accounts SEPTEMBER 2020
Free NETFLIX Downloader 1.0 6 Premium SEPTEMBER 2020
NETFLIX Free Month On Premium And Downgrade SEPTEMBER 2020
FREE NETFLIX Accounts Egypt SEPTEMBER 2020

kelomug
09-09-2020, 00:04
https://premiumvideos.top/tenet-2020-hd-movie-online-full/ - TENET MOVIE 1080p.avi
MTV.Movies-!~SOUND.Cloud++!~JWPLayer*GoogleDrive/4K.Downloads-! How to watch Tenet online Free? HQ Reddit Video [DVD-ENGLISH] Tenet (2020) Full Movie Watch online free Dailymotion [#Tenet ] Google Drive/[DvdRip-USA/Eng-Subs] Tenet!
2020) Full Movie Watch online FULL Movie Sign Up 123 Movies Online !! [DvdRip-HINDI]]Tenet ! (2020) Full Movie Watch online free 123 Movies Online!! Tenet (2020)Watch Tenet (2020) Full Online HD Movie Streaming Free Unlimited Download, Tenet Full Series 2020 Online Movie for Free DVD Rip Full HD With English Subtitles Ready For Download.

Watch Tenet (2020) Online Full Movie Streaming Free 123Movies

Where can you watch? Tenet Movie (2020) Online Free Trial Access. Tenet [BlUrAy] | Watch Tenet Online 2020 Full Movie Free HD.720Px|Watch Tenet Online 2020 Full MovieS Free HD !! Tenet (2020) with English Subtitles ready for download, Tenet 2020 720p, 1080p, BrRip, DvdRip, Youtube, Reddit, Multilanguage and High Quality.
Download Tenet (2020) (2020) Movie HDRipWEB-DLRip Download Tenet (2020) (2020) MovieTenet (2020) (2020) full Movie Watch OnlineTenet (2020) (2020) full English Full MovieTenet (2020) (2020) full Full Movie,Tenet (2020) (2020) full Full MovieWatch Tenet (2020) (2020) full English FullMovie OnlineTenet (2020) (2020) full Film OnlineWatch Tenet (2020) (2020) full English FilmTenet (2020) (2020) full Movie stream freeWatch Tenet (2020) (2020) full Movie sub indonesiaWatch Tenet (2020) (2020) full Movie subtitleWatch Tenet (2020) (2020) full Movie spoilerTenet (2020) (2020) full Movie tamilTenet (2020) (2020) full Movie tamil downloadWatch Tenet (2020) (2020) full Movie todownloadWatch Tenet (2020) (2020) full Movie teluguWatch Tenet (2020) (2020) full Movie tamildubbed downloadTenet (2020) (2020) full Movie to watch Watch Toy full Movie vidziTenet (2020) (2020) full Movie vimeoWatch Tenet (2020) (2020) full Moviedaily Motion
Someone has requested a FORK*HQ`Super.4K.HD.Videos!~FERVOR*Designasaurus-How to watch Tenet (2020) FULL Movie Online Free?
Tenet (2020) (2020) [CARTERET] | Watch Tenet (2020) Online 2020 Full Movie Free HD.720Px|Watch Tenet (2020) Online 2020 Full MovieS Free HD !! Tenet (2020) (2020) with English Subtitles ready for download, Tenet (2020) 2020 720p, 1080p, BrRip, DvdRip, Youtube, Reddit, Multilanguage and High Quality.Watch Tenet (2020) Online Free Streaming, Watch Tenet (2020) Online Full

Tenet fullMovie Watch Online

jodypi2
09-09-2020, 17:51
Hot sexy porn projects, daily updates
http://alypics.com/?ericka
free athletic porn clips videos streaming lesbian mesange porn chun lie porn porn sim date flash games bernadette wood porn

DaryaZef
11-09-2020, 11:49
Вчера анализировал контент инет, случайно к своему удивлению заметил интересный ресурс. Гляньте: гигмаркет (https://xn--80afajmom7au.xn--p1ai/) . Для меня вышеуказанный вебсайт произвел радостное впечатление. До свидания!

DaryaZef
11-09-2020, 11:49
Пол дня смотрел содержимое сети, неожиданно к своему удивлению обнаружил восхитительный вебсайт. Вот посмотрите: гигмаркет (https://xn--80afajmom7au.xn--p1ai/) . Для меня данный веб-сайт показался весьма привлекательным. Успехов всем!